Teodora Janković

Kratke informacije

Ime i prezimeTeodora Janković
Datum rođenja1998.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteMilano
ZanimanjeManekenka, model

Biografija

Teodora Janković je srpska manekenka i model, koja je 2016. godine predstavljala Srbiju na izboru za „Mis planete Zemlje“ („Miss Earth“) koji je održan na Filipinima. Našla se među 12 najlepših devojaka na svetu. Rođena je 1998. godine u Beogradu. Živi i radi u Milanu.

Teodora se modelingom bavi od svoje desete godine. Sa 17 godina se prijavila na izbor za „Mis Srbije“ gde je proglašena drugom pratiljom i izabrana da predstavlja svoju zemlju na međunarodnom takmičenju „Miss Earth“. Uspela je da se plasira među 12 najlepših devojaka na tom takmičenju.

Od tada je krenula njena vrlo uspešna karijera u svetu modelinga. Snimala je kampanje u Milanu, Parizu i Njujoruku, te sarađivala sa najpoznatijim brendovima iz Amerike, Kine, Indije, Turske i Italije.

Bila je model agencije „Miss Yu“, a u aprilu 2019. godine je potpisala ugovor sa modnom agencijom iz Milana i ostvarila svoj san da karijeru nastavi u evropskoj prestonici mode.

Teodora govori engleski jezik, a kaže da joj je životni moto „Uvek može bolje“.

Teodora Janković je u svet mode ušla sa deset godina. Kasnije je postala član modne agencije „Miss Yu“ i počela ozbiljnije da se bavi modelingom i manekenstvom. Domaća javnost ju je bolje upoznala 2015. godine kada se prijavila za „Mis Srbije“. Proglašena je drugom pratiljom, te izabrana da predstavlja Srbiju na internacionalnom takmičenju „Miss Earth“.

Takmičenje je te godine održano na Filipinima, a Teodora se plasirala među 12 najlepših devojaka na svetu. Od tada je njega karijera počela da napreduje munjevitom brzinom. Dobila je priliku da radi u Parizu, Milanu i Njujorku, a pored saradnje sa domaćim kreatorima i brendovima dobila je priliku da nosi odeću svetski poznatih kompanija iz Kine, Indije, Amerike, Turske i Italije.

U jednom od intervjua je kazala da je ostvarila životnu želju da radi u Milanu. Tom prilikom se pohvalila da joj se pružila prilika da osvaja piste u jednoj od najznačajnijih prestonica mode.

Činjenica je da Teodora svojom lepotom i harizmom pleni pažnju kako struke, tako i publike, a njen izgled mnogi upoređuju sa modelima koji su osvajali svet devedesetih godina 20. veka. Privatno neguje prirodni izgled i smatra da su pored lepote i harizme, važni i obrazovanje i rad na sebi.

Još kao učenica srednje Ekonomske škole u Beogradu dobila je stipendiju za nastavak školovanja na Visokoj školi strukovnih studija za ekonomiju i upravu (R&B College) u Beogradu. Teodora govori engelski jezik što joj je mnogo pomoglo u dosadašnjoj karijeri.

Teodora Janković na društvenim mrežama

InstagramTeodora @ Instagram