Aleksandra Mladenović

Kratke informacije

Ime i prezimeAleksandra Mladenović
Datum rođenja1994.
Mesto rođenjaŽitorađa
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop-folk, turbo-folk, folk

Biografija

Aleksandra Mladenović je srpska pevačica koja je prepoznatljivost stekla učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Rođena je 1994. godine u Žitorađi. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Prvi singl pod nazivom „Moj si nek’ si najgori“ objavila je 2016. godine. Naredne godine je publiku „počastila“ pesmu „Ljubav ili ludilo“. Usledili su singlovi „Samo mi sudite pošteno“, „Jača sam od tebe“, „Nema ljubavi da nije bolela“ i drugi.

Njen album prvenac je svetlost dana ugledao 2019. godine pod nazivom „Poseban“.

Privatni život

Aleksandra je sa jedanaest godina počela da peva kako bi pomogla roditeljima. Nastupala je sa ocem i bratom na raznim proslavama.

2016. godine je započela vezu sa pevačem Urošem Živkovićem koji se takođe takmičio u „Zvezdama Granda“. Nekoliko meseci su bili zajedno nakon čega je Aleksandra izjavila da je ona njega ostavila dok je Uroš tvrdio suprotno.

Mediji su je povezivali i sa Viktorom Živojinovićem, najmlađim sinom Lepe Brene i Bobe Živojinovića, ipak nema dokaza za tu vezu.

U „Zvezdama Granda“ je upoznala Aleksandru Prijović i bile su bliske prijateljice i cimerke. Posvađale su se jer ju je Prijovićka optužila da koristi lažni profil da bi negativno komentarisala njeno pevanje.

Aleksandrin moto je „Ono što me nije ubilo, to me je ojačalo“. Taj natpis je istetovirala na ruci.

Voli da izlazi i da se druži. Za sebe kaže da je iskrena, komunikativna i brzopleta. Muzički uzori su joj Svetlana Ceca Ražnatović, Snežana Đurišić i Ana Bekuta.

U martu 2017. godine je ugradila silikone u grudi. Izjavila je da je to uradila zbog svog samopouzdanja i da je sada zadovoljnija svojim izgledom.

S obzirom na to da je duže vreme na srpskoj estradnoj sceni, tablodi su je često povezivali sa drugim poznatim muškarcima. Premda se trudi da retko govori o svom privatnom životu, jednom prilikom je priznala da je imala i neke loše procene kada su momci u pitanju. Tako je kazala da je bila u vei sa muškarcem koji je bio koristoljubljiv. Na sreću, na vreme je prepoznala o čemu se radi pa je prekinula tu vezu.

Karijera

Aleksandra Mladenović se 2005. godine prvi put prijavila za učešće u  televizijskom takmičenju „Zvezde Granda“, ali bila je veoma mlada i nije daleko dogurala.

U sezoni 2015/16 ponovo je učestvovala u ovom muzičkom šou programu. Stigla je do superfinala, ali nije osvojila prvo mesto. Finalisti su nastupili u Sarajevu, a Aleksandra je imala problema sa haljinom koja joj je spala i videla joj se bradavica.

Marija Šerifović je izjavila da joj je ona bila favorit za pobedu. Svetlana Ceca Ražnatović joj je delila savete i pripremala ju je za nastup na kom je otpevala numeru „Noćas kuća časti“. Jelena Karleuša joj je rekla da počinje da je nervira i da liči na kafansku pevačicu.

Svoju prvu pesmu pod nazivom „Moj si nek’ si najgori“ objavila je 2016. godine. Sledeće godine je snimila singl „Ljubav ili ludilo“ za koji je uradila spot.

S istom ekipom je radila i na singlu „Samo mi sudite pošteno“ koji je svetlost dana ugledao polovinom septembra 2018. godine. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ali i reakcijama tokom „živih“ nastupa, publici se Aleksandrina nova pesma svidela.

Tri meseca kasnije je „IDJVideos“ je objavio njenu pesmu „Jača sam od tebe“. Za manje od tri godine spot je na „Ju Tjubu“ zaradio 12 miliona pregleda.

Novi singl pod nazivom „Nema ljubavi da nije bolela“ mlada pevačica je objavila u januaru 2019. godine. Pesmu su pisali Saša Nikolić i Milan Miletić, a spot je objavila Produkcijska kuća „IDJVideos“.

U aprilu 2019. godine Produkcijska kuća „IDJVideos“ je na svom zvaničnom „Ju Tjub“ kanalu objavila njen singl „Poseban“ na kome je sarađivala sa Sašom Nikolićem i Milanom Miletićem. Aleksandra je snimila i spot koji je za dve i po godine „zaradio“ skoro 25 miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Nije menjala saradnike ni na narednom projektu, a rezultat je balada „Sunce moje“ koju je objavila u septembru 2019. godine. Spot je za manje od dve godine pregledan više od 9.5 miliona puta na platformi „Ju Tjub“.

Za kraj 2019. godine je ostavila baladu „Kutija za bol“ koju su pisali i komponovali Miletić i Nikolić. Aleksandra je snimila i zanimljiv spot, a ni ovog puta nisu izostale pozitivne reakcije publike.

Nije menjala saradnike ni na singlovima „Gotova stvar“ i „Kamo sreće da se manje volimo“ iz novembra 2019. tj. septembra 2020. godine.

Diskografija

Albumi

 • 2019. Poseban

Singlovi

 • 2016. Moj si nek’ si najgori
 • 2017. Ljubav ili ludilo
 • 2018. Sami mi sudite pošteno
 • 2018. Jača sam od tebe
 • 2019. Nema ljubavi da nije bolela
 • 2019. Poseban
 • 2019. Sunce moje
 • 2019. Kutija za bol
 • 2019. Gotova stvar
 • 2020. Kamo sreće da se manje volimo

Aleksandra Mladenović na društvenim mrežama

FacebookAleksandra @ Facebook
InstagramAleksandra @ Instagram
YoutubeAleksandra @ YouTube