Aleksandra Vilotijević (Sandra Dži)

Kratke informacije

Ime i prezimeAleksandra Vilotijević (Sandra Dži)
Datum rođenja1983.
Mesto rođenjaKruševac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop-folk

Biografija

Aleksandra Vilotijević, poznatija kao Sandra Dži je srpska pop-folk pevačica. Rođena je u Kruševcu. Živi na relaciji Beograd – Kruševac.

Muzikom se aktivno bavi od 2007. godine, a imala je priliku da nastupa u brojnim klubovima, ne samo u Srbiji i regionu, nego i u inostranstvu. Sa svojim bendom često peva na svadbama, krštenjima i drugim privatnim proslavama.

Prvi singl u karijeri pod nazivom „Lek za bol“ Sandra je snimila i objavila 2016. godine. Dve godine kasnije je objavila pesmu „Ljubomora“. Na internetu se mogu naći obrade mnogih hitova njenih kolega koje broje i po nekoliko stotina hiljada pregleda.

Premda su mediji u avgustu 2018. godine objavili da će Sandra Dži postati učesnica rijaliti šou programa „Zadruga 2“ koji je emitovala Televizija „Pink“ to se nije dogodilo. Navodno je Aleksandra boravila u karantinu pred rijaliti, ali se nije pojavila pred kamerama.

Biografija

Aleksandra Vilotijević je rođena i odrasla u Kruševcu. Nakon što je završila osnovnu i srednju školu u rodnom gradu, u Beogradu je pohađala Višu poslovnu školu i Političku akademiju. Premda kaže da se muzikom bavi više od deset godina, o njenom privatnom i poslovnom životu mediji vrlo malo pišu.

Poznato je da je prvi singl snimila i objavila 2016. godine. Reč je o pesmi „Lek za bol“ koju su napisali i komponovali Igor Maljukanović i Neven Živančević, članovi grupe IN VIVO. Sandra je objavila i spot koji trenutno (avgust 2021. godine) broji oko 150 hiljada pregleda na „Ju Tjubu“ („YouTube“).

Pesmu je promovisala u emisijama Televizije „Pink“, ali na nastupima ipak češće peva pesme svojih kolega.  Imala je priliku da gostuje i u rijaliti šou programu „Parovi“ na Televiziji „Hepi“ („Happy“). Sandra je zajedno sa kolegama zabavljala ukućane, a to joj je donelo veću prepoznatljivost i simpatije gledalaca tog rijalitija.

Razlog zašto je domaći mediji ne prate mnogo je taj što Sandra mnogo češće nastupa u inostranstvu. Neretko peva u klubovima i na privatnim zabavama u Švajcarskoj, Nemačkoj, Holandiji i drugim evropskim zemljama.

U maju 2018. godine je publici predstavila drugi singl pod nazivom „Ljubomora“. Tekst i muziku za ovu pesmu je pisao Milan Slijepčević, a Sandra je objavila i zanimljiv spot koji je do sada na „Ju Tjubu“ pregledan oko 400 hiljada puta.

Pevačica je vrlo aktivna na društvenim mrežama.  Ima preko šest hiljada pratilaca na „Fejsbuku“ („Facebook“), te preko 25 hiljada na „Instagramu“.

Premda je ranije na svom zvaničnom „Fejsbuk“ profilu navela da je u braku od 2014. godine, njen emotivni status trenutno (avgust 2021. godine) promenjen je, pa stoji samo da je u vezi.

Njene izjave iz 2018. godine tabloidi tumače kao dobar marketinški potez. Naime, Sandra je kazala da Acu Pejovića smatra najpoželjnijim muškarcem na srpskoj muzičkoj sceni. Na pitanje novinara da li joj smeta što je kolega oženjen, Aleksandra je izjavila „to što je zauzet, ne znači da ne može postati oduzet“. [1]

Vilotijević je ranije izjavila da joj je među političarima najprivlačniji lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović. U istom intervjuu je novinarima kazala da bi volela da postane učesnica rijaliti šou programa „Parovi“, ali se to ipak nije dogodilo. [2]

Umesto toga, u avgustu 2018. godine domaći tabloidi su objavili da će Sandra Dži postati jedna od učesnica druge sezone rijalitija „Zadruga“ u produkciji Televiziji „Pink“. Na sistematski pregled pred ulazak u rijaliti pevačica je došla u pratnji ličnog vozača i obezbeđenja, što je izazvalo veliku pažnju medija. Tom prilikom je izjavila da je sasvim normalno da vodi računa o svojoj sigurnosti.[3]

U istom intervjuu je kazala da joj je najprivlačniji učesnik druge sezone „Zadruge“ bivši sportista Vladimir Tomović.  Međutim, Sandra se u septembru nije našla među pedesetak učesnika rijalitija.

Posle toga se retko pojavljivala u javnosti, a sudeći prema fotografijama koje objavljuje na društvenim mrežama, pevačica mnogo vremena provodi u Kruševcu, gde poseduje drogeriju pod nazivom „Dži Cosmetics“.

U januaru 2020. godine tabloidi su preneli njen status na „Instagramu“, u kome indirektno proziva mlađu kolegicu Teodoru Džehverović. Nakon što su je novinari pitali za komentar, Sandra je ponovo dala diplomatski odgovor u kome se naslućuje da je zaista mislila na Teodoru.[4]

U fokusu javnosti ponovo se našla polovinom januara 2021. godine kada je na društvenim mrežama objavila informaciju da je žrtva prevaranata. Naime, obavestila je svoje pratioce da na društvenim mrežama kruže „navodno njeni kompromitujući video zapisi“, koji nemaju nikakve veze s istinom.

Pevačica je kazala da je fotomontaža „delo zlih i podlih ljudi koji pokušavaju da je oljagaju, naude i diskredituju“. Tom prilikom je kazala da je slučaj prijavila nadležnim službama koje bi trebalo da istraže o čemu, tj. o kome se radi[5].

Diskografija

Singlovi

  • 2016. Lek za bol
  • 2018. Ljubomora

Reference

[1] https://www.blic.rs/zabava/zadruga-2/spavala-bih-sa-ozenjenim-skandaloznoj-ucesnici-zadruge-2-se-svida-aco-pejovic-ali-i/eebvevh

[2] https://www.alo.rs/vip/estrada/ceda-je-nevideni-smeker/36482/vest

[3] https://www.telegraf.rs/jetset/zadruga/2988409-obezbedjenje-licni-vozac-grudi-u-prvom-planu-buduca-zadrugarka-bahato-stigla-na-lekarski-pregled-foto-video

[4] https://www.espreso.rs/showbiz/zvezde/496497/iznela-sav-prljav-ves-o-koleginici-dok-se-slika-gola-na-snegu-po-tudjim-kolima-pevacica-razvezala-jezik

[5] https://www.espreso.co.rs/showbiz/zvezde/706915/nakon-drame-zbog-njenih-kompromitujucih-snimaka-oglasila-se-i-ona-tvrdi-da-je-zrtva-preveranata-digla-se-uzbuna

Aleksandra Vilotijević (Sandra Dži) na društvenim mrežama

FacebookSandra @ Facebook
InstagramSandra @ Instagram
YoutubeSandra @ YouTube