Anđela Vujović Angellina

Kratke informacije

Ime i prezimeAnđela Vujović Angellina
Datum rođenja1997.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica

Biografija

Anđela Vujović, poznatija kao Angellina je srpska pop pevačica koja je prepoznatiljivost stekla pesmama „Budi u blizini“ i „Pile moje“, te duetskom pesmom sa Tarom Stojanović pod nazivom „Gad“. Rođena je 1997. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi.

Muzikom se bavi od malena, a sve je počelo u nižoj muzičkoj školi i na časovima pevanja kod Madam Piano (Ljiljana Rančić). Prve nastupe je, poput većine pevača imala u klubovima u Beogradu i okolini, ali joj je veću popularnost donelo učešće u zabavnoj emisiji „Ami G Show“ koja se emituje na programu Televizije „Pink“.

Postala je prepoznatljiva po odličnim interpretacijama popularnih pesama, a u decembru 2018. godine je objavila svoj prvi singl pod nazivom „Potez loš“. Od tada, do aprila 2020. godine snimila je singlove „Budi u blizini“, „Ko si ti u stvari“, „Pile moje“, „Sijam“, „Crne noći“, „Čekam te ja“, „Neko kao ti“, te duete sa Teodorom Tarom Stojanović i Ognjenom Jovanovim.

Detinjstvo, obrazovanje i muzički počeci

Anđela Vujović je rođena 1997. godine u Beogradu. Kako je u jednom intervjuu priznala, od malena je maštala o uspešnoj pevačkoj karijeri. Seća se kako je sa daljinskim upravljačem u ruci „držala koncerte“. Pohađala je časove pevanja kod poznate muzičarke Madam Piano, a vežbale su isključivo stranu muziku, od džeza i bluza i do ar en bi-ja (r’b’n).

Uporedo s osnovnom školom, završila je i nižu muzičku školu, a srednju školu je napustila u 17. godini kako bi se u potpunosti posvetila pevanju. Premda se njeni roditelji nisu složili sa tom odlukom, srednju dizajnersku školu je završila  vanredno. Na isti način trenutno završava i fakultet.

Karijera

Anđela je, baš kao i većina mladih pevača karijeru započela nastupajući u klubovima. Jednom prilikom je priznala da joj nije bilo lako da nauči da peva narodnjake, jer to nije žanr u kome uživa. Zato ih je, kaže, oduvek pevala na svoj način. S obzirom na popularnost te vrste muzike, morala je da se uklopi kako bi zaradila za život. Zato je osnovala bend i počela da nastupa.

Priznaje da su je roditelji kritikovali zbog odabira profesije, ali se nije mnogo obazirala na to jer je znala da je muzika ono čime želi da se bavi u budućnosti.

Prvi televizijski nastup imala je 2013. godine kada je kao članica grupe Sky’s nastupila na „Beoviziji“ sa pesmom „Magija“. Grupu su činile još Dana Gašić i Ksenije Knežević, današnja članica ženskog sastava Hurricane. Njihovu pesmu je napisao Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler (Wikluh Sky), a osvojile su peto mesto.

U jednom intervjuu je priznala da joj je „Beovizija“ ostala u lepom sećanju jer je to bio njen prvi javni nastup, ali da su ona, Dana i Ksenija bile mlade i nisu bile spremne za tako veliki poduhvat.

Jednom prilikom je ispričala da su na ideju došle tokom srednjoškolskih dana. Naime, sve tri su pohađale srednju dizajnersku školu u Beogradu. U njihovom razredu je bilo mnoštvo talentovanih ljudi koji su voleli pevanje, pa su „držali koncerte“ po hodnicima u pauzama između časova. Priznaje da nije mala stvar kao početnik osvojiti peto mesto na tako velikom takmičenju.

U momentu kada su je primetile urednice popularne emisije „Ami G show“, Anđelina je sa svojim gitaristom Miroslavom Vraneševićem nastupala svaki drugi dan u Beogradu, ali i u drugim mestima širom Srbije. Polako je počela da priprema i svoje prve pesme i čekala priliku da ih snimi.

Ognjen Amidžić, autor i voditelj ju je pozvao na razgovor i ponudio da bude rezident pevač u njegovoj emisiji. Anđelina je pristala, potpisala ugovor o saradnji i tada su se njeni snovi počeli ostvarivati. Pažnju gledalaca je privukla sjajnim obradama popularnih pesama, ali i izgledom i harizmom koji je izdvajaju od drugih mladih pevačica.

Prvi singl pod nazivom „Potez loš“ Angelina je objavila u decembru 2018. godine. Muziku i tekst je sama napisala, a za aranžman i produkciju su se pobrinuli Marko Kon, Milan Novaković, Damir Čičić i Ognjen Amidžić.

Tri meseca kasnije snimila je i objavila drugu pesmu pod nazivom „Budi u blizini“. Ponovo je sarađivala s istim muzičarima i sama pisala tekst i muziku, ali je ovog puta privukla mnogo više pažnje na sebe.

Da njoj i njenim saradnicima nije nedostajalo inspiracije dokaz je činjenica da su već u aprilu 2019. godine objavili singl „Ko si ti u stvari“. Spot je na „Ju Tjubu“ („YouTube“)pregledan više od pet miliona puta, a Anđelina je učvrstila svoju poziciju u svetu pop muzike u Srbiji.

Numerom „Pile moje“ koja je objavljena u junu iste godine, a koju su pisali, aranžirali i producirali Angelina, Milan Novaković, Marko Kon i Ognjen Amidžić, stekla je regionalnu popularnost. Singl je nekoliko nedelja bio u trendingu, ne samo u Srbiji, nego i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, te drugim zemljama u okruženju.

Usledila je saradnja sa Teodorom Tarom Stojanović, mladom učesnicom takmičenja „Pinkove zvezdice“. Njih dve su napisale tekst i muziku, te u saradnji sa Markom Konom, Milanom Novakovićem i Ognjenom Amidžićem krajem oktobra 2019. godine objavile duet pod nazivom „Gad“.

Snimile su i zanimljiv spot u kome su gostovali glumac Bojan Perić i model Katarina Knežević, a koji je za manje od šest meseci na „Ju Tjubu“ pregledan 12 miliona puta. I ova pesma je dugo zauzimala prvo mesto u trendingu u Srbiji i regionu.

Već narednog meseca Angelina je promovisala novi duet pod nazivom „Hemija“, ovog puta s Ognjenom Jovanovim. Reč je o pesmi koju su njih dvoje napisali i komponovali, a koju su aranžirali Milan Novaković i Damien Alter. Spot je sniman u Beogradu, a trenutno (septembar 2021. godine) broji preko 13 miliona pregleda.

U periodu od decembra 2019. godine do marta 2020. godine Anđelina je objavila četiri singla koji najavljuju njen prvi album. Prvi singl je „Sijam“ koji trenutno (septembar 2021. godine) broji više od 18 miliona pregleda, a na kome je sarađivala s Amidžićem, Konom i Novakovićem. Sudeći po komentarima na „Ju Tjubu“, publika je oduševljena Angelinimom pesmom i s nestrpljenjem čeka njen album prvenac.

Već u februaru je promovisala singl „Crne noći“ za koji je sama napisala muziku i tekst, a koji je za samo dva meseca pregledan 2,3 miliona puta. Istog mesca je izašla i pesma „Čekam te ja“, koja trenutno ima bolji „plasman“ na „Ju Tjubu“, jer je sakupila tri miliona pregleda za manje od dva meseca.

Singl pod nazivom „Neko kao ti“ svetlost dana je ugledao u martu 2020. godine. I ova pesma najavljuje njen album, a pisala ju je ista ekipa saradnika. Sudeći po imenima muzičara koji potpisuju aranžman i produkciju Anđelininih pesama,  mlada pevačica dokazuje da provereno dobar time ne treba menjati.

Njena publika nije morala dugo da čeka novu pesmu jer je mlada muzičarka već u julu 2020. godine objavila singl „Tebe samo hoću“. Kako je kazala, želela je da iznenadi „novim/starim zvukom“ i sudeći po reakcijama slušala, uspela je u svojoj nameri.

Usledila je saradnja sa transrodnom pevačicom poznatom po imenu Elektra Elit i to na pesmi „Lepa sam“. Snimile su i zanimljiv spot koji je na „Ju Tjubu“ za godinu dana „zaradio“ 2.5 miliona pregleda.

Početkom oktobra je objavila singl „Beskraj“, koji je takođe sama pisala i komponovala. Za produkciju je ponovo bio zadužen Marko Kon, a pevačica je kazala da joj je ova pesma jako važna i da predstavlja njen poklon vernoj publici.

U decembru 2020. godine Anđelina je snimila obradu pesme „Exploziv“ koju su proslavili Emina Jahović i Gazda Paja. Ni ovog puta niko nije bio razočaran njenom verzijom pop hita.

Za sam kraj 2020. godine ostavila je baladu „Biram te“ koju je pratio i zanimljiv spot. Nije mnogo menjala saradnike, a bit Boja Tedsona (Boy Tedson) dobro se uklopio sa njenim glasom, o čemu svedoči i veliki broj pozitivnih komentara slušalaca.

Prva pesma koju je objavila u 2021. godini je singl „Dah po dah“ na koji je publika takođe dobro reagovala, pa je spot na „Ju Tjubu“ za pola godine „zaradio“ skoro tri miliona pregleda.

Za potrebe ceremonije dodele muzičkih nagrada MAC (Music Awards Ceremony) Anđelina je izvela svoju verziju Rijanine (Rihanna) pesme „Te Amo“.

Leto 2021. godine je za mladu muzičarku bilo vrlo sadržajno. Pored brojnih nastupa objavila je i tri pesme. Sa muzičarem koji se predstavlja kao SeenEnis snimila je duet pod nazivom „Kalifornija“. Reč je o pravoj letnjoj pesmi na kojoj je, između ostalih sarađivala sa Stjepanom Jelicom Albinom.

Usledila je vrlo neobična saradnja čiji rezultat je numera „Polomi me“ koju je snimila sa folk pevačem Harisom Džinovićem. Premda je to bilo veliko iznenađenje za Anđelininu i Harisovu publiku, mnogima se ovaj spoj dopao.

Sa Belminom Malkićem, austrijskim muzičarem bosanskohercegovačkog porekla je snimila duet pod nazivom „Oči ko ti“. Iako pesma još uvek nema spot, može da se pohvali velikim brojem slušanja na raznim internet platformama.

Privatni život

Anđela Vujović je rođena 1997. godine u Beogradu. Premda se od malena bavila muzikom prvi javni nastup imala je sa grupom Sky’s na „Beoviziji“ 2013. godine. Popularnost su joj, ipak, doneli nastupi u „Ami G Show-u“, a danas je jedna od najtraženijih pop pevačica na domaćoj muzičkoj sceni.

Sa popularnošću je stiglo i veće interesovanje medija za njen privatni život. Međutim, Anđelina nastoji da ga sačuva od radoznalih novinara tabloida, te retko govori o ličnim stvarima. Ipak, u jednom intervjuu je priznala da je u stabilnoj emotivnoj vezi, čemu svedoči i fotografija na njenom „Instagram“ profilu.

Ipak, za razliku od brojnih kolegica, mlada Beograđanka se trudi da na društvene mreže „ne kači“ mnogo toga iz privatnog života, nego su to uglavnom fotografije sa snimanja spotova, nastupa u emisijama i koncerata u klubovima.

Često su je poredili sa kolegicama Senidom i Anastasijom Ražnatović, ali Anđelina kaže da, premda ih privatno poznaje i voli njihovu muziku, ne pokušava da bude kao one, nego da i dalje gaji vlastiti stil.

Diskografija

Singlovi

 • 2018. Potez loš
 • 2019. Budi u blizini
 • 2019. Ko si ti u stvari
 • 2019. Pile moje
 • 2019. Gad (Angellina & Tara)
 • 2019. Hemija (Ognjen & Angellina)
 • 2019. Sijam
 • 2020. Crne noći
 • 2020. Čekam te ja
 • 2020. Neko kao ti
 • 2020. Tebe samo hoću
 • 2020. Lepa sam (ft. Electra Elite)
 • 2020. Beskraj
 • 2020. Exploziv (cover)
 • 2020. Biram te
 • 2021. Dah po dah
 • 2021. Te Amo (cover)
 • 2021. Kalifornia (ft. SeenEnis)
 • 2021. Polomi me (ft. Haris Džinović)
 • 2021. Oči kao ti (ft. Belmin x Murdsdrum)

Anđela Vujović Angellina na društvenim mrežama

FacebookAnđela @ Facebook
InstagramAnđela @ Instagram
TwitterAnđela @ Twitter