Tanja Savić

Kratke informacije

Ime i prezimeTanja Savić
Datum rođenja20. Mart 1985.
Mesto rođenjaSmederevo
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica
ŽanrTurbo-folk

Biografija

Tanja Savić je srpska pevačica rođena 20. marta 1985. godine u Radincu, naselju koje pripada gradu Smederevu. Tanjinu porodicu čine majka Živanka, otac Staniša, brat Tomica, sestra Biljana, suprug Dušan Jovančević i sinovi Maksim i Đorđe.

Sa 8 godina je nastupila na festivalu „Prvi glas Vojvodine“ sa pesmom „Ječam žela“ i osvojila je prvo mesto. Upisala je Trgovačku školu, ali je shvatila da to ne spada u domen njenih interesovanja. Iako se niko u porodici nije bavio muzikom, pružili su joj podršku pa je Tanja počela da nastupa sa bendom „Kalipso“.

Javnosti je postala poznata 2004. godine kada je učestvovala u prvoj sezoni muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“. U hali Pionir u Beogradu je osvojila treće mesto i mogućnost da snimi album što je bila odskočna daska za njenu karijeru koja je krenula uzlaznom putanjom. Zbog obaveza je napustila bend i dalje je nastavila sama.

2005. godine je objavila prvi album pod nazivom „Tako mlada“ na kome su skoro sve pesme postale veliki hitovi. Osim istoimene numere, snimila je još: Zašto me u obraz ljubiš, Kao brodovi, Minut ljubavi, Stani, tugo, Igračka, U godini jedan dan (duet sa Darkom Filipovićem), Za moje dobro. Sarađivala je sa Marinom Tucaković, Romariom, Banetom Opačićem, Goranom Ratkovićem Raletom i drugima. Album je proglašen za najtiražniji u 2005-oj godini i Tanja je dobila svog prvog „Melka“. Sa koleginicama Slavicom Ćukteraš, Jadrankom Barjaktarević, Milicom Todorović i Jovanom Pajić je snimila pesmu „Jači pol“.

2006. godine je na MB Grand Folk festivalu osvojila drugo mesto sa pesmom „Poludela“ i pojavila se u filmu „Guča“ sa pesmom „Suknjica“. Sa Slavicom Ćukteraš, Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem, Darkom Filipovićem i Šabanom Bajramovićem je snimila pesmu „Blizina“ sa kojom su trebali da učestvuju na Beoviziji. Pošto se Šaban razboleo, zamenila ga je Nevena Paripović, a numeru su nazvali „Tamo daleko“. Na kraju, zbog pritiska javnosti nisu se pojavili na ovom takmičenju.

2007. godine je sa kolegom Banetom Mojićevićem otpevala duet „Simpatija“ na Beoviziji, ali se nisu plasirali među prvih 10.

Snimanje emisije #NekiNoviKlinci.

A photo posted by @tanjasavicofficial on

2008. godine je nastupila na II Axal Grand festivalu gde je otpevala jedan od svojih najvećih hitova, „Zlatnik“, ali je osvojila četvrto mesto. Pojavila se u visokobudžetnom filmu „Srpski ožiljci“ za čije potrebe je otpevala pesmu „Gde ljubav putuje“ i uradila spot za istu. U izdanju Grand produkcije je izašao i drugi Tanjin album čiji je naziv „Tanja Savić“, a pesme su: Da, da, Crveno slovo, Ulica, Kad pronađeš moj lik, Zlatnik, Potpis moj, Alo, mama, Porok koju je uradio pevač Željko Vasić.

2009. godine je snimila album „Sestre po suzama“ na kome se nalaze sledeće numere: Sestre po suzama, Nova godina, Da, to sam ja, Van dometa, Kameleon, Mrak, Tako mi treba, Gde ljubav putuje.

2010. godine je učestvovala na III Axal Grand festivalu sa pesmom „Incident“ koja joj je donela drugo mesto. Glavnu mušku ulogu u spotu za ovu pesmu je imao Tanjin suprug Dušan.

2013. godine je objavila dva singla: „Viša sila“ i „Hotel za izgubljene duše“.

2014. godine se četvrti put oprobala na IV Axal Grand festivalu i izvela je pesmu „Ginisov rekord“ sa kojom je osvojila četvrto mesto. Zatim je snimila singl „Tvrđava od ljubavi“ i dva dueta, sa Darkom Lazićem „Ti si ta“ i sa Stevanom Anđelkovićem „Kišno leto“. Učestvovala je u talent šou programu „Tvoje lice zvuči poznato“.

2015. godine je objavila singl „Đerdani“.

Posle „Zvezda Granda“, Tanja je postala bliska prijateljica sa pevačicom Slavicom Ćukteraš, a mediji su je dovodili u vezu sa Darkom Filipovićem. Međutim, ni veza ni prijateljstvo nisu potrajali.

2006. godine je u Kaliforniji upoznala svog supruga Dušana Jovančevića, australijskog biznismena srpskog porekla. Pošto je bila zauzeta, Tanja ga nije posmatrala na taj način. Nakon što je raskinula dugogodišnju vezu, ponovo su se sreli 2009. godine i započeli su romansu.

29. decembra 2010. godine Tanja je rodila sina Maksima, a 30. juna 2012. godine dečaka teškog 3,2 kg koga su nazvali Đorđe. Porodila se u Golden Kost Sitiju i tako ispunila suprugovu želju da im se deca rode u Australiji. Početkom 2011. godine Tanja i Dušan su sklopili građanski brak.

2013. godine Tanja se sa porodicom vratila u Srbiju gde namerava da ostane. U javnosti se često piše o problemima u braku i teškoj materijalnoj situaciji u kojoj se nalazi, ali ona je sve to demantovala. Takođe, imala je raspravu sa Sašom Popovićem, prvim čovekom Granda, kada je gostovala u emisiji „Narod pita“ i, pritom, žvakala žvaku koju je on naterao da proguta.

Najpopularnija pesma

Sudeći prema broju slušanja na portalu YouTube, najpopularnija Tanjina pesma je „Tako mlada“ sa 3 815 217 pregleda na datum 22.11.2015. godine.

Tanja Savić na društvenim mrežama

FacebookTanja @ Facebook
InstagramTanja @ Instagram
YoutubeTanja @ YouTube