Boban Rajović

Kratke informacije

Ime i prezimeBoban Rajović
Datum rođenja25. decembar 1971.
Mesto rođenjaKopenhagen
DržavaCrna Gora
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač
ŽanrPop-folk

Biografija

Boban Rajović je popularni crnogorski pevač pop i folk muzike. Rođen je 25. decembra 1971. godine u Kopenhagenu u Danskoj. Radi i živi u Beogradu.

„Usne boje vina“, „Piroman“, „Spartanac“ samo su neke od pesama po kojim je Boban Rajović prepoznatljiv.

Zanimljivo, iz Kopenhagena u Beograd krenuo je sa 1 500 maraka u džepu i hteo da u Srbiji napravi muzičku karijeru. Prolazio je vrlo teške trenutke, ali od svog sna nije odustajao.

Put od taksiste iz Kopenhagena do popularne muzičke zvezde u Beogradu, bio je zaista trnovit. Zahvaljujući samopouzdanju i želji da uspe, Boban je ostao istrajan u tome da ostvari svoj san i zapeva na velikoj bini pred hiljadama gledalaca.

Njegova vrtoglava popularnost počela je 2007. godine sa mega hitom „Usne boje vina“. Najvećim podvigom u svojoj karijeri smatra to što je napunio splitsku, a mesec dana i zagrebačku arenu.

Inače, Rajović je u mladosti bio uspešan fudbaler. Živio je brzo, važio za „ženskaroša“, a oženio se veoma mlad sa samo 21 godinu. Sa suprugom Draganom i danas skladno živi. Par ima troje dece.

Detinjstvo i odrastanje

Boban Rajović je rođen 1971. godine u Kopenhagenu u Danskoj. Međutim, u Danskoj prestonici kao dete nije dugo živeo. On, njegovi roditelji i dva brata često su se selili, a na to su ih naterale životne okolnosti.

Tako je Boban kao dete imao adrese od one u Kopenhagenu, do onih u Beranima i Podgoric. Zbog toga kaže da mu je vrlo teško odgovoriti na pitanje kada ga neko pita „Odakle si ti?“

Za sebe kaže da se ne stidi svojih crnogorskih korena iz sela Gnjili Potok. Međutim, zbog čestih selidbi priznao je da se i sam pomalo zbuni kada treba odgovoriti na to naizgled jednostavno pitanje.

Boban je imao deset godina kada se porodica iz Kopenhagena preselila u Berane. Dečak je u to vreme slabo govorio maternji jezik, ali je tu prepreku, kaže, brzo savladao.

Rajovići su u Beranima kupili kuću u kojoj su živeli pet godina. Međutim, imali su peh i kuća je izgorela. Odlučili su potom da se presele u Podgoricu i tu su počeli da grade novi dom.

Osnovnu školu pohađao je u Kopenhagenu i Beranama, a srednju u Podgorici.

Kao dete Boban je mnogo voleo da igra fudbal. Koliko mu je to polazilo za rukom govori i činjenica da je igrao za reprezentaciju Crne Gore u kategoriji pionira.

Fudbal je igrao i u Beranama. Mnogi su mu predviđali blistavu fudbalsku karijeru i niko nije mogao ni da zamisli da će na kraju postati pevač.

To što se mnogo selio Boban gleda kao prednost i manu. Prednost je jer upoznaje mnogo ljudi i različe kulture, ali je i mana jer taman započne karijeru i život na jednom mestu, a onda mora da krene dalje.

Tokom gradnje porodične kuće u Podgorici Boban je sa svojim ocem otišao da radi u Kopenhagen. Tada je imao šesnaest godina i počeo je da radi kako ne bi morao da traži novac od svog oca, jer je porodica bila u teškoj materijalnoj situaciji.

Radio je u roštiljnicama i vozio taksi u Danskoj. Nije ga bilo sramota da radi bilo kakav posao, samo da bi zaradio i pomogao svojoj porodici. U međuvremenu se oženio i dobio decu.

Supruga Dragana – ljubav za celi život

Boban se sa šesnaest godina vratio u Kopenhagen i počeo da radi. Do svoje dvadesete godine već je promenio mnogo devojaka što je njegovom ocu smetalo. Molio je sina da nađe neku finu devojku i da se sa njom skrasi.

Pevač je pričao da je živio život pod „punim gasom“. U Danskoj je bio sa ženama sa raznih kontinenata, a onda je u Kopenhagenu upoznao onu pravu – jednu Draganu. Ona je imala devetnaest godina i bila je sestra njegovog najboljeg druga.

Odlučio je da se oženi vrlo mlad i to sa 21 godinu. Draganini roditelji u početku nisu bili oduševljeni idejom da jedan „nestašni“ Boban oženi njihovu kćerku. Međutim, Boban i Dragana su se mnogo voleli pa su prevazišli probleme koji su se stvorili na početku.

Dragana je jednuoeče ostala kod Bobana, a onda su njegovi stričevi i ujaci otišli kod Draganinih roditelja i rekli im da su oni odlučili da se venčaju i da niko to ne bi trebao da im brani. Njena porodica je bila u šoku, ali su morali da se pomire sa tim.

Boban je priznao da se nije smirio odmah kada se oženio, ali se nikada nije pokajao što se oženio vrlo mlad. Kada su došla deca, on se uozbiljio.

Domaći tabloidi su često pisali da pevač vara svoju suprugu Draganu. On je to demantovao, a svojoj supruzi posvetio pesmu „Latice od ruža“. Istetovirao je i njeno ime.

Poznato je da je Boban veoma pažljiv suprug i otac, te da svojoj ženi i deci ispunjava sve želje. Publici su zanimljiva i njegova deca, pa se sin Andrija i kćerke Anđela i Ivana često pojavljuju u medijima.

Deca Bobana Rajovića

Za punoletstvo svog sina Andrije Boban je napravio veliku žurku sa mnogo zvanica i prepoznatljivih muzičkih imena sa srpske estrade.

Inače, njegov sin je odličan đak i fudbaler, a Andrija je i najmlađe dete u porodici Rajović. Mnogi Andriji predviđaju uspešnu fudbalsku karijeru.

Boban Rajović je veliki prijatelj Tonija Bijelića, supruga pevačice Dragane Mirković. Od Tonija je Boban kupio kuću, a kada je njegov sin slavio punoljetstvo Boban je od poznatog biznismena kupio i automobil vredan 40 hiljada eva kako bi ga poklonio sinu.

Njegova ćerka Anđela je otišla na koledž u Ameriku, a ceo život trenira i igra tenis. Zahvaljujući svojim uspesima, trudu i zalaganju dobila je stipendiju. Ćerka Ivana studira u Danskoj. Boban je prezadovoljan uspehom svoje dece i na njih je vrlo ponosan.

Muzička karijera

Kada je odlučio da krene u muzičke vode 1999. godine, Boban je u Kopenhagenu vozio taksi. Poslom taksiste se bavio šest godina. U međuvremenu, dok je taksirao imao je mnogo vremena da razmišlja. Sanjario je o tome da jednog dana izađe na binu, peva i bude popularan.

Raspitao se koliko košta snimanje albuma i koliko koštaju pesme u Beogradu. To je bio znatan iznos, ali se ipak usudio otisnuti u muzičke vode.

Imao je mnogo krahova i uspona, finansijskih problema, ali je uspeo da se izbori. Tokom muzičkih početaka često je spavao i u autu jer nije imao gde da spava. Rekao je da se uvek ponašao kao da je „pun kao brod“, a ustvari finansijski nikad teže nije stajao. Imao je svoj cilj i težio je da ga ostvari.

Boban je u jednom intervjuu ispričao kako je jedne prilike, kada je počinjao, išao Knez Mihailovom ulicom u Beogradu i razgovarao sa suprugom na telefon dok je ona bila u Danskoj.

Dragana ga je pitala kako ide, a on je rekao „evo sad ću da uđem u pekaru i da vidim imam li dovoljno novca za jogurt i kiflu“. Ušao je i video da ima tačno toliko novca.

Ona mu je rekla da se vrati u Kopenhagen, da mu takav život ne treba. On to nije želeo, jer je osećao da će na kraju ipak uspeti i postati popularan pevač.

Prvi album

Prvi album „Piroman“ snimio je 2000. godine. Tada mu je Aleksandar Kobac rekao da mu treba jedna pesma koja će biti hit i na album je dodao baš pesmu „Piroman“.

Po toj pesmu, za koju je Boban uradio i neobičan spot, dobio je nadimak Boban Piroman jer je od samog početka svoje karijere pravio sjajnu atmosferu gde god da nastupa. Bio je to solidan početak za prvi album, ali ne i ono čemu je Boban težio.

Album „Puko srce“ snimio je 2003. godine. Potom je stigao i odličan album „Provokacija“ 2006. godine. Pesma „Provokacija“ s istoimenog albuma postala je veliki hit. Boban je imao mnogo nastupa, ali je i dalje želeo da postigne više.

Mega hit „Usne boje vina“

U njegovom slučaju se pokazalo da je tačna ona „sreća prati hrabre“. Snimio je svoj prvi mega hit „Usne boje vina“ 2007. godine i postigao vrtoglavu popularanost. Tada je njegova muzička karijera krenula uzlaznom putanjom.

Na jednom nastupu u Švajcarskoj sreo je popularnog pevača Željka Samardžića. Sa njim je razgovarao o svojoj muzičkoj karijeri.

Željko mu je rekao da dobro radi i da ima jedna njegova pesma koja se često pušta u diskotekama. Reč je o pesmu „Provokacija“. Pevač mu je rekao da je sve to odlično, ali da mu treba jedan mega hit i da se javi „mami“, misleći na Marinu Tucaković, da mu mega hit i napravi.

Čim se vratio u Beograd Boban je pozvao Romaria i rekao mu da mu napravi muziku za mega hit, da ne pita koliko košta. Boban u tom trenutku nije imao novac, ali je odlučio da će se snaći, pozajmiti, uraditi šta god treba samo da dobije mega hit. Romario mu je rekao da on inače radi ceo album, ali da će napraviti izuzetak.

Prošla su dva meseca, Boban se vratio u Kopenhagen a onda ga je Romario nazvao i rekao mu „Matori, menjam ti život, imam mega hit za tebe“. Boban je bio presrećan, odmah se spakovao i došao za Beograd.

Kada mu je Romario pustio melodiju on je znao da će to zaista biti mega hit i nije mogao da veruje da će baš on dobiti tu melodiju.

Otišao je kod Marine Tucaković, tekstopisca, s istom pričom kao i kod Romaria – treba mu tekst uz melodiju koji će biti mega hit.

Kada mu je prvi put Marina otpevala svoj tekst „Usne boje vina“ on je bio skeptičan. To nije bilo ono što je on zamišljao, međutim Marina ga je razuverila i rekla mu da takav tekst treba da otpeva jedan Crnogorac.

Odlučio je da snimi pesmu „Usne boje vina“ i ona je odmah postala mega hit. Svi su krenuli da ga zovu da nastupa po klubovima. On u tom momentu nije imao ni menadžera, nije se snalazio, nije znao ni kako da odredi cenu za nastupe, ali sve se brzo rešilo.

Albumi posle 2007. godine

S albumom „Usne boje vina“ bilo je jasno da je Boban Rajović velika muzička zvezda i da od tada njegova muzička karijera neće znati za krizu. Nastupao je širom zemalja bivše Jugoslavije, ali i u inostranstvu.

Album „Kosači“ objavljuje već godinu dana posle i sa tog albuma se izdvaja nekoliko hitova. Njegov veliki hit „Mijenjam“ je naziv i albuma koji je objavio 2010. godine. Publiku je obradovao i sa albumom „Vojnik zablude“ koji je objavio 2013. godine.

Popularne su i njegove pesme „Princeza“ iz 2014. godine, „Niko nije kao ja“ iz 2016., „Darovi“ iz 2017., a onda je iste godine stigla i pesma i album „Spartanac“ koji je takođe bio vrlo uspešan.

Tokom 2018. godine snimio je pesme „Hej živote druže“, „Uvenuće srce“, „Pješke“, „Kralj skitnica“, „Kreten“, „Do neba“ i druge.

Boban je sledeće godine snimio tri velika hitna „Faktor iznenađenja“, „Zeština“ i Nogu pred nogu“.

Tokom 2020. godine Rajović je objavio singlove „011“ i „Pustite me“, a naredne godine je svoju publiku „počastio“ pesmama „Sve ti basta“ i „Malena“.

Njegove pesme na internet platformi „Ju Tjub“ („YouTube“) beleže milionske preglede, a najpopularniji spot „Usne boje vina“ je do sada „zaradio“ preko 17 miliona pregleda

Nastupi u Hrvatskoj

Napunio je splitsku i zagrebačku arenu, jer je u Hrvatskoj vrlo popularan. Boban je rekao da je on svojim arenama i koncertima u Hrvatskoj otvorio vrata i svojim kolegama. Često je nastupao u klubovima u Hrvatskoj i tako utabao put i popularizovao svoju muziku.

Međutim, hrvatski mediji su ga dočekali „na nož“. Pravili su razne ankete na ulicama, da li će roditelji pustiti svoju decu na njegov koncert. Pisali su kako on peva „cajke“, međutim, on je arene punio i tražilo se mesto više.

Boban je rekao da se u Hrvatskoj mnogo gledala Televizija „DM Sat“, a da se on reklamirao na toj televiziji, pa ga je publika zapamtila i vizuelno što se pokazalo kao pun pogodak.

Diskografija

Albumi

 • 2000. Piroman
 • 2003. Puklo srce
 • 2006. Provokacija
 • 2007. Usne boje vina
 • 2008. Kosači
 • 2009. Najbolje do sada
 • 2010. Mijenjam
 • 2013. Vojnik zabluda
 • 2017. Singlovi
 • 2018. Dito

Singlovi

 • 2019. Faktor iznenađenja
 • 2019. Žestina
 • 2019. Nogu pred nogu
 • 2019. Flaša
 • 2020. Pustite me
 • 2021. Sve ti basta
 • 2021. Malena

Boban Rajović na društvenim mrežama

FacebookBoban @ Facebook
InstagramBoban @ Instagram
TwitterBoban @ Twitter