Emma Lapin

Kratke informacije

Ime i prezimeEmma Lapin
Datum rođenja30. mart 1994.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica, starleta

Biografija

Emilija Velković, poznatija kao Emma Lapin je srpska pop-folk pevačica, starleta i bivša učesnica rijaliti šou programa „Parovi“ koji se emituje na programu Televizije „Hepi“ („Happy“). Rođena je 30. marta 1994. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi.

Interesovanje za muziku je pokazala vrlo rano, pa je pohađala nižu i srednju muzičku školu u Beogradu. Karijeru je započela 2009. godine. Od tada je bila redovna učesnica brojnih festivala, a snimila je i nekoliko singlova. Ipak, najveću popularost je stekla 2015. godine učešćem u rijalitiju „Parovi“.

U žižu javnosti je ponovo dospela 2017. godine kada su mediji objavili da je osumnjičena za ilegalnu proizvodnju i distribuciju marihuane.

Pevačica je prvo negirala optužbe, a potom i priznala krivicu. U septembru 2017. godine je pred Višim sudom u Beogradu osuđena na četiri godine i dva meseca zatvora.

Presuda je donesena na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je sklopila sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu. Od avgusta 2018. godine izdržava kaznu u ženskom zatvoru u Požarevcu.

Detinjstvo i obrazovanje

Emilija Velković je rođena 1994. godine u Beogradu. S obzirom na to da je od detinjstva pokazala interesovanje za muziku, uporedo s Osnovnom školom „Nadežda Petrović“ na Novom Beogradu pohađala je nižu muzičku školu „Stanislav Binički“.

Godinu dana je svirala violinu, a potom odabrala da uči da svira klavi u Muzičkoj školi „Mokranjac“. Tu je kasnije nastavila i srednjoškolsko obrazovanje.

Kako sama pevačica kaže, pored pevanja, privlačili su je gluma, slikarstvo, dizajn odeće i druga kreativna zanimanja. Ipak, to je palo u drugi plan kada je počela aktivno da nastupa u klubovima, kafićima i restoranima.

Tokom 2011. godine je završila manekenski kurs i potpisala ugovor s agencijom „Select Model Agency“, ali se nastavila baviti pevanjem. Pet godina kasnije je upisala italijansku školu za modni dizajn u Beogradu.

Muzička karijera

U jednom intervjuu je istakla da se aktivno počela baviti pevanjem u januaru 2009. godine. Tada je prvi put počela da nastupa u klubovima u Srbiji i inostranstvu.

U junu 2011. godine je potpisala ugovor sa grupom „Eozz Music“, sa kojom je snimila nekoliko pesama i jedan spot. Promovisali su ih u prestoničkim klubovima.

Međutim, nekoliko meseci kasnije Emma je shvatila da ar en bi (R&B) nije žanr muzike kojim želi da se bavi, pa su u septembru 2011. godine rasknuli ugovor. Od januara sledeće godine počela je ponovo da peva u klubovima u zemlji i inostranstvu.

Prvi samostalni singl objavila je u novembru 2013. godine. Reč je o pop-folk baladi „Oči tebe sanjaju“ koju je promovisala na reviji „Beogradski pobednik“ u dvorani Doma sindikata. Pesma je naišla na dobar prijem kod publike, pa je na tom događaju osvojila i nagradu.

Sledeće godine je na dodeli godišnjih nagrada manifestacije „Muzička estrada“ koja je održana u Aleksincu osvojila statuu „Carica Teodora“ i Plaketu za uspešan rad u prethodnoj godini.

Usledilo je učešće na Festivalu „Dani ljubavi i vina“ koji je u februaru 2014. godine održan u Subotici.

Godinu 2014. je obeležila i saradnja sa novinarom i pevačem Ivanom Plavišićem koji joj je ponudio da postane zaštitno lice humanitarne akcije „Veliko srce“.

Reč je o akciji čiji su pokrovitelji bili princeza Katarina Karađorđević, Radio Televizija Srbije (RTS), Televizija „Pink“, kao i mnogi drugi štampani i elektronski mediji.

U saradnji sa Goranom Dimitrijevićem Kumčom i članovima Amadeus benda u aprilu 2014. godine Emma je snimila pesmu „Bila sam mlada“ koju je premijerno predstavila u kultnoj emisiji „Žikina šarenica“.

Nakon toga je učestvovala na Festivalu „Dama“ koji je održan u dvorani Doma sindikata. Scenu je delila sa velikim imenima folk muzike.

Kompozitor Dragan Aleksandrić joj je poklonio pesmu „Zelene oči“ sa kojom je nastupila na Festivalu „Moravski biseri“. U Vrnjačkoj Banji je osvojila drugu nagradu publike. Usledio je singl „Crveni grom“ za koji je snimila i spot.

Krajem avgusta 2014. godine je učestvovala na Festivalu „Fesam“ koji je održan na Gradskom trgu u Šapcu. Žiri ju je proglasio pobednicom festivala, a publika je odlično reagovala na novu pesmu mlade Beograđanke.

Sledeće godine je započela saradnju sa Produkcijskom kućom „Grand“ koja je izdala njen peti singl pod nazivom „Kampari“. Premijerno ju je predstavila u maju 2015. godine emisiji „Zvezde Granda specijal“ koja je tada emitovana na „Prvoj TV“.

Usledio je poziv Milomira Marića da učestvuje u rijaliti šou programu „Parovi“ na Televiziji „Hepi“. Pristala je da uđe na izolovano imanje kako bi je publika bolje upoznala.

Po izlasku iz rijalitija snimila je singl pod nazivom „Puklo je“, a u novembru 2015. godine dobila je nagradu „Car Konstantin“ za hit godine.

U julu 2016. godine godine je objavila sing „Trip“ koji je predstavljao najavu prvog albuma. Muziku i tekst potpisuje Emma Lapin, a aranžman Pavle Radulović.

Za kraj godine je ostavila pesmu „Egzotična“ koju je takođe sama pisala. Atraktivan spot koji je objavila na „Ju Tjubu“ („You Tube“) je za tri godine pregledan više od 600 hiljada puta.

Učešće u „Parovima“

Emma je u 2015. godine dobila poziv da učestvuje u trećoj sezoni rijaliti šou programu „Parovi“.

U predstavljanju je rekla da se bavi pevanjem, a na pitanje voditelja da li veruje da će se snaći u malom prostoru sa velikim brojem ljudi, Ema je rekla da je „prirodno ovako pijana, te da je nerviraju ljudi koji su na nižem nivou od nje“. Pevačica je dodala da će biti iskrena i da će se ponašati normalno.

U „Parove“ je ušla sa tadašnjim dečkom Markom Perovićem. Često su se međusobno optuživali za prevare, a po izlasku iz izolovane kuće pevačica je otkrila da ju je Perović prevario. Dodala je da je time okončana njihova trogodišnja veza.

Sve to joj je donelo veću popularnost, pa Emma kaže da su je mnogi zavoleli jer su prepoznali njenu iskrenost i lepo vaspitanje.

Kontroverze

Privatni život mlade pevačice je neretko bio glavna tema srpskih tabloida. Nakon što je Marko Perović ponovo postao učesnik „Parova“ mediji su pisali da je Emma navodno pala u depresiju, te da je pokušala da se ubije popivši veću količinu antidepresiva.

Zahvaljujući brzoj reakciji lekara sa Vojno-medicinske akademije (VMA) pevačica je ostala živa.

Drama između Eme i njenog bivšeg dečka se nastavila i nakon rijalitija. Tako ga je ona optužila da ju je pokrao i da joj duguje novac. Osim toga, pevačica je Perovića optužila da se bavi podvođenjem devojaka, a ove žučne svađe redovno su beležile kamere Televizije „Hepi“.

Marko je u septembru 2016. godine uhapšen pošto je policija kod njega pronašla određenu količinu marihuane.

Tri meseca kasnije Ema je priznala da je bila u vezi sa Srđanom Milovanovićem, vlasnikom Televizije „Kopernikus“ i dečkom pevačice Jovane Tipšin. Lapin je tada izjavila da je njena kolegica znala za tu aferu, ali da nije želela da prihvati činjenicu da ju je Srđan ostavio.

U žižu šire domaće javnosti Ema je ponovo dospela 25. maja 2017. godine kada su mediji objavili da je policija upala u njen stan na Novom Beogradu i tamo pronašla šest kilograma marihuane.

Droga je bila spakovana u 23 paketa i jednu kesu, a detaljnim pretresom je pronađena i elektronska vaga na kojoj su bili tragovi marihuane.

Posle hapšenja pevačica je tvrdila da droga nije njena i da joj je sve smestio kriminalac iz Crne Gore. Tada je izjavila da stan u kome je marihuana pronađena nije njen, nego da ga samo iznajmljuje.

Mesec dana nakon hapšenja puštena je iz Centralnog zatvora. Nakon toga je priznala krivično delo u zamenu za manju kaznu. Pred višim sudom u Beogradu osuđena je na četiri godine i dva meseca zatvora zbog proizvodnje i trgovine narkoticima.

Presuda je postala pravosnažna u septembru 2017. godine, ali je pevačica skoro godinu dana odlagala izvršenje kazne. Polovinom avgusta je poslata u ženski zatvor u Požarevcu na odsluženje kazne.

Diskografija

Singlovi

  • 2013. Oči tebe sanjaju
  • 2014. Bila sam mlada
  • 2014. Zelene oči
  • 2014. Crveni grom
  • 2015. Kampari
  • 2016. Trip
  • 2017. Egzotična

Izvori:

 

Emma Lapin na društvenim mrežama

FacebookEmma @ Facebook
InstagramEmma @ Instagram
TwitterEmma @ Twitter
YoutubeEmma @ YouTube