Nenad Jankucić (DJ Shone)

Kratke informacije

Ime i prezimeNenad Jankucić (DJ Shone)
Datum rođenja1981.
Mesto rođenjaBor
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeDJ, muzički producent, pevač
ŽanrElectro, Europop

Biografija

Nenad Jankucić, poznatiji pod umetničkim imenom DJ Shone, srpski je DJ i producent. Nenad Jankucić je rođen 1981. godine u Boru. Živi i radi u Beogradu.

Poznat je po saradnjama sa brojnim muzičarima i hitovima poput „Beograd”, „Igraj dok postojiš”, „Volim do kraja”, „Muške priče” i mnogim drugim.

Na početku svoje karijere, sada već davne 1995. godine, radio je kao DJ u lokalnim klubovima u Boru i okolini, a takođe i kao muzički urednik brojnih radio i televizijskih stanica u istočnoj Srbiji.

Na muzičkoj sceni se pojavio 2010. godine u sklopu saradnje sa Cvijom i pesme „Diskoteka”, a ubrzo nakon toga su usledile brojne druge saradnje i dueti sa popularnim muzičarima iz Srbije i regiona.

Jankucić je 2011. godine osnovao vlastitu izdavačku i diskografsku kuću „Shone Entertainment“ u okviru koje objavljuje svoje pesme i saradnje, ali i da radi sa drugim muzičarima.

U tom periodu nastupao je širom Evrope i sveta i stekao ogromnu popularnost, na šta ukazuje i činjenica da su neke od njegovih pesama iz 2013. i 2014. godine imale po više desetina miliona pregleda na „Jutjubu“.

Poslednjih nekoliko godina nije bio mnogo muzički aktivan, makar ne u izdavačkom smislu, a na scenu se vratio na velika vrata u jesen 2020. godine kada je sa srpskim reperom Fox-om objavio album „Big drip”.

DJ Shone je u februaru 2021. godine snimio pesmu „Momak loš” sa Kijom Kockar, pevačicom koja je popularnost stekla učešćem u rijaliti šou programu „Zadruga“.

Karijera

Počeci

Nenad Jankucić je rođen 1981. godine u Boru. U rodnom gradu završio je osnovnu školu i srednju tehničku školu, a potom je upisao industrijski menadžment.

Još od tinejdžerskih dana počeo je da se bavi muzikom i didžejingom. Na početku se muzikom bavio iz hobija i u slobodno vreme, ali je kasnije njegov hobi prerastao u profesiju, a muzika je postala njegov glavni izbor.

Njegovi prvi DJ koraci datiraju još iz 1995. godine, kada je počeo da nastupa u Boru u diskoteci „Le Zero“ koja je bila sinonim za noćni provod u celoj istočnoj Srbiji.

Nekoliko godina kasnije, počeo je da nastupa širom Bora u klubovima i da organizuje različite žurke, da bi se potom posao proširio na celu istočnu Srbiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DJ SHONE (@dj_shone)

Pored toga, paralelno sa DJ-ingom, Nenad je u tom periodu bio aktivan i na radiju i televiziji, te vodio brojne emisije na gotovo svim radio i TV stanicama u Boru.

Jedna od njih bila je i radio emisija „Zona ritma“, a duže vreme vodio je i emisiju „Music time“ na Televiziji Bor koja je u to vreme beležila veliku gledanost.

Vremenom se DJ Shone postao prepoznatljiv i van istočne Srbije i počeo da širi svoje nastupe na celu zemlju, a usledile su i saradnje sa drugim muzičarima, tako da se već 2010. godine preselio u Beograd.

Saradnja sa Cvijom i „Shone Entertainment“

Ubrzo po dolasku u Beograd, započeo je saradnju sa Cvijom sa kojim je te 2010. godine objavio pesmu „Diskoteka”. Shone i Cvija su se poznavali i pre toga, ali su rešili da ostvare saradnju i na profesionalnom planu i da snime zajedničku pesmu koja bi mogla da se „vrti“ po klubovima u zemlji i inostranstvu.

Tako je nastala pesma „Diskoteka” koja je u potpunosti ispunila njihova očekivanja i za vrlo kratko vreme „zaradila“ više od milion pregleda na „Jutjubu“. Pesma se par meseci kasnije našla i na albumu koji je Cvija objavio za Produkcijsku kuću „City Records“.

Polovinom 2011. godine DJ Shone je pokrenuo svoj shop, kao i producentsku i diskografsku kuću „Shone Entertainment“.

Pod etiketom „Shone Entertainment“ je iste godine izašla Nenadova pesma u dve verzije. Prvu verziju, pod nazivom „Bambole”, objavio je zajedno sa srpskim reperom Ivanom Ivanovićem Đusom (Juice), dok je druga verzija na engleskom jeziku i snimljena je sa Đusom i jednim od najpopularnijih evropskih MC-jeva tog doba Geom da Silvom (Geo Da Silva).

Iste godine DJ Shone je ostvario nekoliko saradnji sa velikim muzičkim imenima, pre svega sa pevačicom Ivanom Selakov i srpskim reperom Nenadom Aleksićem Ša (Sha) na pesmi „Igraj dok postojiš” koja je sa preko deset miliona pregleda na „Jutjubu“ u to vreme napravila klupsku revoluciju.

Takođe je radio i s Anabelom Atijas i Elitnim odredima sa kojima je objavio pesmu „Beograd”. Zahvaljujući ovoj pesmi Elitni odredi su polako počeli da ulaze u pop i elektronsku muziku i da zajedno sa DJ Shone-om nastupaju širom dijaspore.

Pesma i spot su u to vreme doživeli veliki uspeh i sa preko trideset miliona pregleda na „Jutjubu“ bili među nekoliko najgledanijih muzičkih videa na Balkanu.

„Grand“ i „City Records“

Tokom 2012. godine, DJ Shone je nastavio da sarađuje sa brojnim muzičkim zvezdama sa Balkana. U junu je objavio  duet sa Gocom Tržan „Volim do kraja”, a na pesmi gostuje i slovenački reper Challe Salle.

Par meseci kasnije u saradnji sa Produkcijskom kućom „Grand“ objavljena je pesma „Probijam led” koju je DJ Shone uradio zajedno sa Ivanom Selakov.

Duet je imao i svoju klupsku verziju i bio je jako popularan, a u ovom periodu je DJ Shone počeo da se pojavljuje i u „Grandovim“ emisijama, kao i u nekim od najgledanijih emisija Televizije „Pink“.

Iste godine DJ Shone je ostvario saradnju i s Izdavačkom kućom „City Records“ za koju je u decembru 2012. godine objavio pesmu „Gram ljubavi” koju je DJ Shone radio sa Natašom Bekvalac.

Mejnstrim popularnost i saradnje sa zvezdama

Iduće godine objavljena je još jedna saradnja s Elitnim odredima. Pesmu „Beograd” DJ Shone je objavio maja 2013. zajedno sa njima i sa pevačem Dadom Polumentom.

Pored toga, objavio je i duetsksku pesmu „Nađi mi zamenu” sa MC Stojanom. U narednom periodu sarađivao je sa Darom Bubamarom i MC Jankom (MC Yankoo) na pesmi „Uvek kad popijem”, Gocom Tržan, sa kojom je objavio pesmu „Gluve usne”, kao i s Eminom Jahović i Tečom Gambino sa kojima je izbacio pesmu „Muške priče” koja je bila pravi letnji hit i imala preko 20 miliona pregleda na „Jutjubu“.

Tokom 2016. godine DJ Shone je objavio dve pesme – prva je objavljena u maju i reč je o singlu „Srce ledeno” koju je snimio sa Marinom Visković i Dr Iggy-jem, dok je drugu pesmu „Pakao i raj” snimio sa Vladom Matovićem iz Elitnih odreda.

U okviru Izdavačke kuće „Shone Entertainment“ su tokom 2017. godine izašle pesme „Dva promila” koju je DJ Shone radio sa Radom Manojlović, kao i pesma „Duplo loši” koja je nastala u saradnji sa Vukom Mobom i Nenadom Marinkovićem Gastozom (Gastozz).

Sa mladom pevačicom i učesnicom takmičenja „Zvezda Granda“ Teom Tairović je u oktobru 2018. godine objavio duet „Medikament”, a muziku i tekst za pesmu radili su DJ Shone i Marko Moreno.

Spot za pesmu je sniman na raznim lokacijama, uključujući i Amsterdam u Nizozemskoj, a za produkciju spota bila je zadužena ekipa iz Produkcijske kuće „Shone Entertainment Video“.

Usledilo je nekoliko singlova u kojima se DJ Shone oprobao i kao pevač. Najpre je „izbacio“ pesmu „Samo sipaj”. Singlje objavljen u martu 2018. godine, a za tekst i muziku bio je zadužen srpski reper i producent Slobodan Veljković poznatiji kao Coby.

Iduće godine izbacio je i singl „Stres”, a ovoga puta je za tekst i muziku bio zadužen Vlada Matović. Tokom 2019. godine izašao je i još jedan duet sa Ivanom Selakov.

U pitanju je pesma „Hitno” i u njoj je DJ Shone takođe imao pevački deo. Muziku je radio zajedno sa Vladom Matovićem, a Vlada je takođe zajedno sa srpskim reperom Sha radio na tekstu pesme.

Povratak i saradnja sa Fox-om

DJ Shone se na muzičku scenu vratio „na velika vrata“ tokom 2020. godine i to tako što je u avgustu objavio mini album sa srpskim reperom Fox-om.

Album, koji nosi naziv „Big drip”, sadrži pet pesama koje su DJ Shone i Fox pisali zajedno, dok je DJ Shone bio zadužen za produkciju.

Na numeri „Adrenalin”, pored njih dvojice gostuje i Vlada Matović, član nekadašnje grupe Elitni odredi koji se takođe ovom pesmom vratio na muzičku scenu nakon duže pauze.

Zbog velikog uspeha albuma, DJ Shone i Fox su u februaru 2021. godine objavili još jednu pesmu, „Momak loš”. Ovoga puta je reč o saradnji sa Kijom Kockar, poznatom srpskom stjuardesom, bivšom učesnicom televizijskog šou programa „Zadruga“ i odnedavno i pevačicom i reperkom.

Kao i za sve pesme s albuma, DJ Shone i Fox su i za ovu pesmu zajedno pisali tekst, dok je ovoga puta za muziku bio zadužen Vlada Matović koji je zajedno sa DJ Shone-om radio na pesmi.

Diskografija

Albumi

 • 2015. Best of DJ ShoneBeograd (ft. Elitni odredi, Anabela)
  • Nađi mi zamenu (ft. MC Stojan)
  • Gram ljubavi (ft. Nataša Bekvalac)
  • Igraj dok postojiš (ft. Ivana Selakov)
  • Volim do kraja (ft. Goca Tržan, Challe Salle)
  • Bambole (ft. Juice)
  • You move (ft. Juice, Geo da Silva)
 • 2020. Big drip (ft. Fox)
  • Adrenalin (ft. Vlada Matović)
  • Svaka čast
  • Mamba
  • Rane
  • Mamba (DJ Shone Club Remix)

Singlovi

 • 2010. Diskoteka (ft. Cvija)
 • 2011. Igraj dok postojiš (ft. Ivana Selakov, Sha)
 • 2011. Bambola (ft. Juice)
 • 2011. You move (ft. Juice, Geo da Silva)
 • 2011. Beograd (ft. Anabela, Elitni Odredi)
 • 2012. Volim do kraja (ft. Goca Tržan, Challe Salle)
 • 2012. Probijam led (ft. Ivana Selakov)
 • 2012. Gram ljubavi (ft. Nataša Bekvalac)
 • 2013. Beograd (ft. Dado Polumenta, Elitni Odredi)
 • 2013. Nađi mi zamenu (ft. MC Stojan)
 • 2014. Uvek kad popijem (ft. Dara Bubamara, MC Yankoo)
 • 2014. Gluve usne (ft. Goca Tržan)
 • 2015. Muške priče (ft. Emina Jahović, Teča Gambino)
 • 2016. Srce ledeno (ft. Marina Visković, Dr Iggy)
 • 2016. Pakao i raj (ft. Vlada Matović)
 • 2017. Dva promila (ft. Rada Manojlović)
 • 2017. Duplo loši (ft. Vuk Mob, Gastozz)
 • 2018. Medikament (ft. Tea Tairović)
 • 2018. Samo sipaj
 • 2019. Hitno (ft. Ivana Selakov)
 • 2019. Stres
 • 2021. Momak loš (ft. Fox, Kija)

Nagrade

 • 2012. Najpopularniji DJ na Balkanu (Oskar popularnosti u Banjaluci)
 • 2012. Najpopularniji DJ na Balkanu (Oskar popularnosti u Banjaluci
 • 2012. Nagrada publike za DJ-a godine (Muzički festival u Osijeku)
 • 2012. Nagrada publike za DJ-a godine (Kraljevački muzički festival)
 • 2013.  Nagrada Beogradski pobednik
 • 2014. Nagrada publike za DJ-a godine (Muzički festival u Osijeku)
 • 2014. Nagrada publike za DJ-a godine (Kraljevački muzički festival)
 • 2015. Nagrada za najboljeg DJ-a (RTV Valentino BiH)
 • 2015. Nagrada za najboljeg DJ-a u regionu (Radio Studio D BiH)
 • 2016. Nagrada publike za DJ-a godine (Kraljevački muzički festival)

Reference

[1] https://www.zdici.info/club-thescene-nakon-4-godine-ponovo-sa-vama-dj-shone
[2] https://www.bormagazin.com/nenad-jankucic-dj-shone/
[3] https://www.bormagazin.com/nenad-jankucic-dj-shone/
[4] http://tekstomanija.com/biografije/dj-shone/
[5] http://www.djshone.com/bio.php
[6] http://www.djshone.com/bio.php
[7] https://balkanika.tv/dj-shone-in-a-collaboration-with-tea-tairovic/
[8] https://genius.com/albums/Dj-shone-and-fox/Big-drip-ep
[9] https://www.youtube.com/watch?v=TmMYGBmdZmQ
[10] http://www.djshone.com/bio.php

Nenad Jankucić (DJ Shone) na društvenim mrežama

FacebookShone@Facebook
InstagramShone@Instagram
YoutubeShone@YouTube