Igor Panić Nucci

Kratke informacije

Ime i prezimeIgor Panić Nucci
Datum rođenjaNepoznato
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeMuzičar

Biografija

Igor Panić poznatiji kao Nući (Nucci) je srpski muzičar koji se bavi i video produkcijom. Za sebe kaže da ne pripada nijednom muzičkom žanru i da je njegova muzika mešavina trepa, repa, elektronske muzike, a sve sve to zajedno čini „Nući žanr“. Živi i radi u Beogradu.

Na samom početku pandemije virusom korona 2020. godine, u karantinu tokom policijskog časa, nastale su neke od najboljih pesama u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Tada je nastala i pesma „Bebo“ koju je objavio u junu 2020. godine i koja mu je otvorila sva vrata. To je odskočna daska u njegovoj karijeri.

Usledile su pesme „Uđi na Wa“, „Hawanae“ i „Bambi“ za Generaciju ZED čiji je član. I ove pesme postigle su ogroman uspeh.

Svi su komentarisali da se Nući preko noći proslavio, a on je rekao da je svima koji njega znaju sasvim jasno da uspeh nije stigao preko noći. Muzikom se bavi od 2011. godine, a pravio je pauze kako bi se posvetio video produkciji sa svojim bratom Markom.

Najavio je nove pesme tokom 2021. godine koje su takođe nastale na samom početku pandemije kada je bio izuzetno kreativan tokom karantina.

Početak muzičke karijere 2011. godine

Muzikom je počeo da se bavi još od osnovne škole. Prve svoje pesme napisao je kada je bio četvrti razred osnovne škole. Pisao je dečije pesmice. Kasnije je razvija ljubav prema muzici i pisanju pesama, a veoma su ga privlačili estrada i javni život.

Seća se da je prvi album koji je kupio bio od Marčela. Slušao je sve, ali rep najviše. Lutao je od žanra do žanra i upijao sve ono što mu je bilo prijatno za uho. Rekao je da nikada nije preterano voleo elektronsku muziku, koju će tek kasnije, početi da koristi u svojim pesmama.

Nući kaže da je tek 2011. godine skupio hrabrost da snimi u studiju svoj prvi singl. To smatra svojim početkom muzičke karijere. Pravio je pauze, jer se sa rođenim bratom Markom Panićem posvetio video produkciji i snimanju spotova.

Tako je recimo u maju 2019. objavio pesmu „Hotline“ za koju je sam napisao tekst i muziku, dok je aranžman uradio Popov. Pesma nije postigla neki značajniji rezultat. Trenutno (februar 2021.) na Jutjubu ima oko 740.000 pregleda. Mesec dana posle objavio je duetsku pesmu „Sve sa tobom“ sa Kobricom. A pesma bila je popularnija od prethodne, ali ni ona nije postigla željeni rezultat.

Pesma „Bebo“ otvorila mu je sva vrata

Pesmu „Bebo“ Nući je objavio 26. juna 2020. godine. Naravno, kao i sve što radi, snimio je u studiju sa ekipom Generacije ZED čiji je član. Nući je napisao tekst i muziku, a aranžman je uradio Popov. Pesma je postala apsolutni hit. Trenutno (februar 2021.) na Jutjubu ima više od 12 miliona pregleda. Ova pesma je Nućiju otvorila sva vrata i smatra je prekretnicom u svojoj muzičkoj karijeri.

Zanimljivo je da je ova pesma nastala u karantinu za vreme policijskog časa u Srbiji koji je bio zbog pandemije virusom korona. Tada su Nući, Popov i Heni provodili vreme u studiju i zezali se kako bi im prošlo vreme. Sve je naglo stalo i sve je bilo zatvoreno zbog pandemije, a kretanje ograničeno. Tako su počeli da stvaraju nove pesme.

Nući je stao za mirkofon posle pauze od skoro godinu dana na nagovor Popovog. Prva linija mu je bila „evo stižem bebo“ i tako je sve počelo. Rekao je da je ova pesma mnogo komercijalnija od svega što je ranije radio jer je stekao iskustvo u ovoj industriji prateći trendove dok je radio poslove „iz senke“.

Nući je tada napisao „Bebo“, „Uđi na WA“  i mnoge druge pesme koje tek planira objaviti. Kada je uradio pesmu „Bebo“ kaže da je odmah shvatio da će ta pesma biti „bomba“ ili ona kada niko ne shvata „šta ovaj dečko radi“. Za nju je kasnije, kada su mere popustile, uradio spot u produkciji svog brata Marka i pesma je objavljena. Postigla je ogroman uspeh da ni Nući sam nije mogao da poveruje koliki je hit postala.

„Uđi na WA“

Krajem avgusta 2020. godine Nući je objavio svoju pesmu „Uđi na WA“ koja je trenutno (februar 2021.) njegova najuspešnija pesma koja na Jutjubu ima više od 23 miliona pregleda. On je za ovu pesmu uradio tekst i muziku, a aranžman Popov. Ovo je jedna od niza pesama koje su nastale u karantinu.

Nući je rekao da je pesma postala viralna, jer mnogo ljudi koristi ili pošalje poruku „uđi na WA“ pri tom misleći na aplikaciju Voc ap (Whats app).

Nove pesme iz karantina

Pesmu „Hawanae“ obavio je 26. novemba 2020. godine. Trenutno (februar 2021.) pesma ima više od šest miliona pregleda. I na ovoj pesmi je radio sa istom ekipom kao i na svojim prethodnim pesmama.

Nući je rekao da mu je drago što je član i što radi sa ekipom Generacije ZED jer je to jedna ozbiljna priča u kojoj sve odlično funkcioniše. Svi oni su pre svega drugari, a potom i kolege.

U pripremi nove pesme

U septembru 2020. objavio je duetsku pesmu „Bambi“ sa Popovim koja je takođe ostvarila veliki uspeh. Nući je rekao da ima još mnogo spremnih pesama, ali da čeka pravi trenutak jer je pandemija svim muzičarima poremetila planove s obzirom da klubovi ne rade ili imaju ograničeno radno vreme. Sve to ni samim pesmama, kako je rekao, ne dozvoljava da zažive u punom smislu.

Video produkcija

Sa svojim rođenim bratom Markom Panićem u januaru 2018. godine osnovao je produkcijsku kuću „Cunami“ i bavio se snimanjem spotova za mnoge poznate pevače sa estrade. Do sada su uradili više od 40 spotova.

Nući je rekao da im je veliku pomoć tada pružila voditeljka Vesna Dedić. Ona je braću Panić angažovala da rade spotove za pevače kao što su Aca Pejović, Sergej Četković, Saša Matić i drugi. To im je pomoglo da skrenu pažnju na sebe i svoj rad. Nući je bio iza kamere, a njegov brat je radio montažu.

Zašto baš Nući (Nucci)?

Mnogi su u nedoumici kako se izgovara Igorovo umetničko ime. Tako Nucci neki izgovaraju kao Nuci, drugi kao Nuki, treći kao Nuči, a ispravno je Nući. On je otkrio kako je došlo do ovog imena.

Još u srednjoj školi posle jednog njegovog izlaska sa drugarima dobio je nadimak Panući. To je konstantno izgovarao njegov pijani drug zbog prezimena Panić. Igoru je to u početku smetalo, a kasnije mu je postao simpatično. Kada je počeo da se bavi javnim poslom, izbacio je ono „pa“ i ostavio samo „nući“. Zbog, kako je rekao, estetskog, vizuelnog doživljaja, „ć“ je pretvorio u „cc“.

Ljubavni život

O svom ljubavnom životu Nući uopšte ne govori. Ne želi da, kako je rekao, „puni“ medijske naslove na taj način već da se piše o njegovom poslu i muzici.

U jednom intervjuu rekao je da kada nađe onu pravu i kada bude znao da je to to, za celi život, odmah će obavestiti sve medije. Do tada nema potrebe da se neke devojke etiketiraju kao „njegove“.

Ipak, pojavile su se glasine da je Nući bio u vezi sa Kobricom sa kojom je snimio pesmu „Sve zbog tebe“.