Maja Berović (Maya)

Kratke informacije

Ime i prezimeMaja Berović (Maya)
Datum rođenja8. jul 1987.
Mesto rođenjaMalešići
DržavaBosna i Hercegovina
ZanimanjePevačica
ŽanrPop, pop-folk
Visina-
Težina-

Biografija

Maja Berović, poznata kao Maya, je srpska pop-folk pevačica poreklom iz Bosne i Hercegovine. Rođena je 8. jula 1987. godine u Malešićima naselju u opštini Ilijaš kod Sarajeva.

Karijera

2007. godine je snimila prvi album „Život uživo“ koji je izdala Grand produkcija. Na njemu se posebno izdvojila numera „Džin i limunada“.

2008. godine je objavila CD pod nazivom „Crno zlato“ za IN Music s.r.o. Pesme su naišle na dobar prijem kod publike, a osim naslovne, hitovi su postale: „Sedativ“ i „Uspomene“.

2009. godine je izbacila singl „Koliko te ludo volim ja“ nakon čega je napravila dužu pauzu tokom koje je nastupala u klubovima.

2011. godine je u saradnji sa BN Music-om završila album „Maya 2011“. Najpopularnije pesme na njemu su: „Djevojačko prezima“ i „Ženski mangup“.

2012. godine je City records objavio Majin četvrti CD pod nazivom „Djevojka sa juga“. Sarađivala je sa Damirom Handanovićem, Draganom Brajovićem, Dejanom Abadićem, itd. Osim naslovne numere, pažnju publike su privukle: „Mama, mama“, „Vjeruj ženi koja pije“, „Jedan pravi“ i „Leti ptico slobodno“.

2014. godine je u izdanju iste diskografske kuće izašao album „Opasne vode“. Pesmu „Alkohol“, koju je radila Marina Tucaković, je promovisala na prvom Pinkovom festivalu.

2016. godine je snimila spotove za tri nova singla: „Pauza“, „To me radi“ i „Izvini tata“.

2017. godine snimila je album Viktorijina Tajna, sa pesmama: Balmain (sa Džala Bratom i Buba Korelijem), Ledena kraljica, Ruski rulet, Proleće, Broj, Nisam normalna, Harem, Mala lomi (sa Džala Bratom i Buba Korelijem) i To me radi (sa Džala Bratom i Buba Korelijem). Iste godine izdala je spot i singl za pesmu „Legalna“.

2018. je izdala album 7, sa numerama: Sama, Načisto, Zora, Ljubomora, Sahara, Pravo Vreme, Dilajla, Neka Stvar i V.I.P.

Privatni život

Maya je izjavila da se zaljubila u svog supruga Alena Dragosava kada je imala sedamnaest godina. On je dolazio na njene nastupe, a pošto je bila maloletna, čekali su da napuni osamnaest godina da počnu da žive zajedno. Finansijski i moralno joj je pomogao da snimi prvi album.

Pevačica se 2009. godine preselila u Grac kod Alena. U avgustu 2016. godine su se crkveno venčali u pravoslavnoj crkvi na ostrvu Rodos u Grčkoj, a svadbi su prisustvovali samo najbliži prijatelji i rodbina. Mayinu venčanicu je kreirao Marko Mitanovski.

U junu 2016. tokom ručka u restoranu u Minhenu, Maji je ukraden vredan mobilni telefon.

Pevačica otvoreno priča o plastičnim operacijama. Korigovala je nos i usne što joj je značajno podiglo samopouzdanje. Dobar izgled zahvaljuje vrednom treningu u teretani, a često odradi trening i posle nastupa. Poseduje svoju vlastitu teretanu.

Aktivna je na društvenim mrežama i ima veliki broj pratilaca.

Diskografija

Albumi

 • Život uživo (2007)
 • Crno zlato (2008)
 • Maya 2011 (2011)
 • Djevojka sa juga (2012)
 • Opasne vode (2014)
 • Viktorijina tajna (2017)
 • 7 (2018)

Singlovi

 • Koliko te ludo volim ja (2009)
 • Pauza (2016)
 • Izvini tata (2016)
 • Legalna (2017)

Reference:

Maja Berović (Maya) na društvenim mrežama

FacebookMaja @ Facebook
InstagramMaya @ Instagram
TwitterMaja @ Twitter
YoutubeMaya @ YouTube