Ljuba Pantović

Kratke informacije

Ime i prezimeLjuba Pantović
Datum rođenja4. mart 1979.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeBody building, kik-boks, gimnastičarka, atletičarka
Visina174 cm
Težina57 kg

Biografija

Ljuba Pantović je srpska sportistkinja i IFBB Pro, koja je pažnju javnosti privukla učešćem u rijaliti programima. Rođena je 4. marta 1979. godine u Beogradu. Od malih nogu se bavila sportom i trenirala je atletiku, gimnastiku i kik boks.

Karijera

Njen prvi posao je bio vezan za obezbeđenje. Bila je jedina žena na Balkanu koja je imala sertifikat Međunarodne asocijacije telohranitelja u službi obezbeđenja.

Osvojila je veliki broj medalja u kik boksu i bila je četvrta u Evropi.

2004. godine je dobila zvanje zaslužnog sportiste Srbije i Crne Gore. Naredne četiri godine je bila nosilac stipendije Ministarstva za sport.

2005. godine se zainteresovala za bodi fitnes (body fitness) i vrlo brzo je počela da beleži odlične rezultate na takmičenjima. Nakon četiri meseca treniranja, osvojila je zlatnu medalju Body Building saveza SCG.

2006. godine njen trener je postao Armando Markez (Armando Marquez) od koga je mnogo naučila. Njihova saradnja je rezultirala osvajanjem brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

2008. godine joj je dodeljena Majska nagrada Sportskog saveza Srbije za životno delo i istorijske rezultate.

2009. godine joj je uručena plaketa za doprinos sportu i ostvarene rezultate od Saveza za bodibilding, fitnes i aerobik Srbije.

Od 2011. godine joj pomaže i bodibilderka Giada Simari koja joj je ujedno i konkurencija.

Sa Goranom Stojićevićem Karamelom je vodila emisiju „Preljubnici“ u kojoj je bila i telohranitelj.

Trenutno radi i trenira u teretani „Extreme gym“.

Privatni život

Ljubina majka je pesnikinja Duška Vrhovac. Iz braka sa Karađorđem Subotićem ima ćerke Aleksandru i Gordanu. Njena prijateljica je rekla da je abortirala treće dete jer su bile velike šanse da se rodi bolesno.

Zbog mnogih krivičnih dela koje je Karađorđe počinio, za njim je raspisana interpolova poternica. Ljuba je izjavila da je njihov brak godinama bio formalan. Takođe je rekla da je trpela nasilje i uvrede zbog kojih je rešila da ga napusti.

2013. godine je bila u rijalitiju Farma. Sukobila se sa pevačicom Zoricom Marković, dok je sa ostalim farmerima bila u dobrim odnosima. Stigla je do finala, ali je zbog nedovoljnog broja glasova izbačena

U tom periodu njena starija ćerka je zatrudnela sa njenim dečkom Aleksandrom Čabarkapom. U novembru je rodila ćerku i Ljuba je postala baka. Aleksandar je poznat kao opasan momak i zbog mnogih tužbi je završio u zatvoru. Tvrdio je da mu Ljuba duguje nekoliko hiljada evra, ali ona je to negirala.

Iste godine je u Helsinkiju upoznala Mirka Perišića sa kim je započela vezu. Rekla je da se bavi bodibildingom, a mediji su pisali da je bio uhapšen zbog šverca oružja. Ljuba je izjavila da ju je Mirko zaprosio i da planira da se uda za njega.

Krajem 2016. godine je učestvovala u rijalitiju Snajke, a početkom naredne godine je ušla u Parove u kojima se takmiči i njena ćerka Aleksandra. Mediji su pisali da njen nedeljni honorar iznosi oko 1.000 evra. Verbalno se raspravljala sa pevačicom Vesnom Rivas, a nasrnula je na profesorku Smiljanu. U vilu je ušao i Ljubin bivši dever sa kim je u lošim odnosima i koji je maltretirao njenu stariju ćerku. U program se iz zatvora uključio Kristijan Golubović koji ju je vređao, a ona ga je nazvala zatvorskom devojčicom Kristinom.

Dva puta je bila u životnoj opasnosti. 2012. godine je neko bacio bombu na njen automobil BMW, a naredne godine je u vazduh dignut njen mercedes.

Smatra da je uporna i izdržljiva osoba koja se trudi da savlada izazove koje sebi postavi. Taj borbeni duh je zastupljen i u njenom privatnom životu. Njen moto je: „Nije važno šta je rečeno nego ko je to rekao.“

U Finskoj je sarađivala sa humanitarnom organizacijom „Liikkukaa-sports for all“ čiji je cilj da svima obezbedi integraciju u finsko društvo.

U frižideru uvek ima piletinu, salatu, senf i Coca-colu Zero. Ljubina omiljena hrana su bademi.

Veliki je zaljubljenik u pištolje, automobile, motore i životinje. Od ljubimaca ima psa, mačku i dva konja.

Visoka je 174 cm. Njena težina tokom takmičenja iznosi 57 kg, dok van sezone dostiže 65 kg.

Ljuba Pantović na društvenim mrežama

FacebookLjuba @ Facebook
TwitterLjuba @ Twitter
LinkedInLjuba @ LinkedIn
YoutubeLjuba @ YouTube