Marko Bulat

Kratke informacije

Ime i prezimeMarko Bulat
Datum rođenja21. april 1973.
Mesto rođenjaSmederevo
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač
ŽanrFolk, turbo-folk
Visina198 cm
Težina89 kg

Biografija

Marko Bulat je srpski folk pevač. Rođen je 21. aprila 1973. godine u Smederevu. Živi u Beogradu.

Pošto je otac Milan bio vojno lice, Marko, brat Igor i majka Zorica su se često sa njim selili. 1982. godine su počeli da žive u Beogradu. Nakon što je završio Srednju saobraćajnu školu, Marko je pokušao da upiše likovnu akademiju, ali mu to nije pošlo za rukom.

Devedesetih godina Marko je bio u iskušenju da postane kriminalac, ali predomislio se kada mu je astrolog rekao da ga čeka robija i da će ostati bez nogu ako ne promeni način života. Među publikom koja ga je slušala na splavovima, bili su i momci s’ druge strane zakona koji su mu nudili kokain. Ipak, on je ostao dosledan sebi i naručivao je sok od jabuke ili cedevitu. Pošto je prisustvovao neprijatnim scenama, kao što su ubistva dvojice kriminalaca, morao je da pije tablete za spavanje.

1993. godine je počeo da izlazi sa Majom koju je šest godina kasnije oženio. Crkveni brak su sklopili u crkvi u Rakovici, a građanski u sali Pionirskog grada. Veselju je prisustvovalo 500 zvanica.

2006. godine Maja i Marko su se podvrgli vantelesnoj oplodnji, ali nisu imali uspeha. Usledila su još dva pokušaja sa istim ishodom. Kasnije se ispostavilo da Maja ima Hašimoto tireoiditis, tj. hronično autoimuno oboljenje štitne žlezde, zbog čega nije mogla da ostane u drugom stanju.

2010. godine je upisao Akademiju za umetnost i konzervaciju Srpske pravoslavne crkve u Beogradu, smer freskoslikarstvo. Dve godine kasnije je diplomirao, a njegov diplomski rad se sastojao od ikonopisanja pravoslavne crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Krupnju.

Iako su imali jedan od najskladnijih brakova na estradi, u martu 2012. godine par se razveo. Marko je izjavio da se to dogodilo jer je on previše radio, a malo vremena je provodio sa Majom.

Krajem 2014. godine je započeo vezu sa Marijom Nikolić koja radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Nakon nekoliko meseci zabavljanja, oni su se venčali. Crkveno venčanje je upriličeno u hramu Svetog Luke u Beogradu. Veselje i ručak su napravili na splavu Tag.

Starleta Tijana Ajfon je izjavila da se sa Markom viđala dve godine i da mu je posvetila tetovažu koju je prepravila likom Nefertiti, žene faraona čije ime znači: „Lepotica je stigla“. Takođe je obećala da će mu uništiti brak.

U septembru 2016. godine pevačeva supruga je uhapšena zbog posedovanja kokaina u akciji „Cunami“. Mediji su pisali da je policija kod nje zaplenila 2 gr kokaina i da je bila 48 sati u pritvoru, ali ona je to demantovala. Marko ju je podržao i izjavio je da su to pokušali da im smeste muškarac iz Marijine prošlosti i devojka koju je on odbio. Uradio je i test na drogu koji je pokazao da u njegovom organizmu nema nedozvoljenih supstanci.

Marko je visok 198 cm i težak 89 kg. Ima neobičan hobi, skuplja Star Wars rekvizite i memorabilije. Ukupno poseduje preko 5000 predmeta vezanih za Zvezdane Ratove.

Karijera i diskografija

1993. godine je, nakon odsluženja vojnog roka, počeo da peva na splavu Lukas na kome je do tada nastupao Aca Lukas.

1996. godine je snimio prvi album pod nazivom „Srebrne kiše“ na kome su se izdvojile pesme: „Ritam oko“ i „Dunav“.

1997. godine su Centroscena i PGP RTS izdali Markov drugi CD „Dete sreće“. Osim istoimene numere, veliki hitovi su postali: „Svanulo je, svanulo“ i „Eno dole u kafani“ koja na you tube-u ima 3.504.111 pregleda.

1999. godine je promovisao singl „Prijatelji, braćo, kumovi“ koji je najavio njegov treći album. Završio ga je četiri godine kasnije, a objavila ga je izdavačka kuća Lucky sound. Marko je bio autor nekoliko numera, a publika je najbolje prihvatila: „Srce puno tuge“, „Gospod dolazi“ i „O, da li znaš“.

2005. godine je snimio CD pod nazivom „Ne postoji sutra“ koji je posvetio prijatelju koji je nastradao. Na njemu su najzapaženije obrada pesme Ferida Avdića „Kad sam dečak bio“ i „Što si došla u kafanu“.

2007. godine je objavio album „Nebeska kafana“. Najslušaniji je bio duet „Ne pevaj o njoj, prijatelju“ sa Sinanom Sakićem. Numeru „Tvoje pesme“ je posvetio Tomi Zdravkoviću.

2009. godine je izdao CD „Dan za dan“ za FM Sound production.  Izdvojile su se pesme: „Ne daj me nikom“ i „Alkohol“.

2010. godine Marko je učestvovao u rijalitiju Survivor Srbija VIP: Filipini.

2013. godine je izbacio album „180 stepeni“ za izdavačku kuću City records. U spotu za naslovnu pesmu se pojavila starleta Soraja Vučelić. 24. novembra je održao koncert u Hali Pionir kojim je obeležio 20 godina karijere.

Marko Bulat na društvenim mrežama

YoutubeMarko @ YouTube