Bora Terzić Bambi

Kratke informacije

Ime i prezimeBora Terzić Bambi
Datum rođenja1. novembar 1991.
Mesto rođenjaVlasenica
PrebivališteBeograd
ZanimanjeBivši fudbaler, rijaliti takmičar

Biografija

Borislav Bora Terzić je srpski i bosanskohercegovački bivši profesionalni fudbaler. Prepoznatljivost je stekao učešćem u rijaliti šou programu „Zadruga 6“. Rođen je 1. novembra 1991. godine u Vlasenici.

Karijeru je započeo u beogradskoj Lokomotivi. Na poziciji desnog beka igrao je u BASK-u, Zemunu, Donjem Sremu. Kratko je nastupao i grčkom klubu Zestafoni, a potom se vratio u Srbiju. U kragujevačkom radničkom je proveo jednu sezonu. Godinu dana je igrao u Voždovcu, a potom dve sezone proveo u Javoru iz Ivanjice.

Bio je u Slobodi iz Tuzle, Zemunu, Tuzla Sitiju. Karijeru je okončao u kruševačkom Trajalu sa kojim je osvojio titulu Srpske lige Istok.

U februaru 2023. godine je postao učesnik rijaliti šou programa „Zadruga“. Ostao je nekoliko nedelja i privukao pažnju gledalaca odnosom sa učesnicama rijalitija.

Bora je u septembru 2023. godine je postao učesnik sedme sezone rijalitija „Zadruga“.

Fudbalska karijera

Seniorsku karijeru je započeo u beogradskom klubu Lokomotiva. Nakon toga je jednu sezonu proveo u BASK-u sa kojim je odigrao 24 meča.

Terzić je jednu godinu proveo u Zemunu gde je zabeležio 13 nastupa. Nešto manje je upisao u dresu Donjeg Srema tokom 2013. godine. Borislav je iste, 2013. godine odigrao dva meča u dresu grčkog Zestafonija.

Tokom 2014. godine je igrao u užičkoj Slobodi, a potom je prešao u Radnički iz Kragujevca. U Radničkom je proveo jednu sezonu i upisao 19 nastupa.

Isto toliko utakmica je odigrao i u Voždovcu u kome je postigao i dva gola. Od 2016. do 2018. godine je nastupao u Javoru iz Ivanjice. Odigrao je 49 mečeva bez postignutih golova.

Usledio je povratak u Bosnu i Hercegovinu. U tuzlanskoj Slobodi je odigrao 16 utakmica i postigao jedan gol.

Vratio se u Zemun, ali je tokom 2019. godine nastupio samo tri puta, pa je prešao u klub Tuzla siti.

Terzić je upisao 13 nastupa u klubu Zvijezda 09 iz Bijeljine. Nakon toga je prešao u kruševački Trajal za koga je nastupio 23 puta i postigao dva gola. Sa ovim klubom je u sezoni 2021/22 osvojio naslov Srpske lige Istok[1].

Ako je verovati informacijama na njegovom „Fejsbuk“ („Facebook“) profilu pohađao je Srednju školu „Petar II Petrović Njegoš“.

Učešće u rijaliti šou programu „Zadruga“

Borislav Bora Terzić je u februaru 2023. godine postao jedan od učesnika šeste sezone rijalitija „Zadruga“. Tokom predstavljanja je kazao da su ga u „Zadrugu“ prijavili drugari i da mu je najsimpatičnija zadrugarka starleta Maja Marinković. Isključio je mogućnost da se zbliži sa Miljanom Kulić, te kazao da bi mogao dobro da se slaže sa Filipom Carom, Lazarom Čolićem Zolom i drugima.

U kući je boravio od 17. februara do 3. aprila 2023. godine. Odlukom gledalaca je izbačen iz rijaliti, pa je ostao bez šanse da se bori za glavnu nagradu.

Po izlasku iz rijalitija je kazao da je pun utisaka i da je „išao malo kod jedne, malo kod druge“ zadrugarke. Zbog njegovog izlaska najviše je bila razočarana bivša teniserka Ana Spasojević[2].

U septembru 2023. godine Terzić je postao učesnik sedme sezone „Zadruge“. Nakon karantina kazao je da mu se dopada Milica Veličković sa kojom je započeo vezu odmah po ulasku u rijaliti.

U nekom trenutku su posumnjali da je Milica u drugom stanju, a Bora je kazao da će, ukoliko se to ispostavi tačnim, da je oženi. Spekulisalo se da dete nije Terzino, nego od drugog bivšeg učesnika „Zadruge“ Adama Đoganija. On je prvo negirao, pa potvrdio da je imao odnos sa Milicom.

Polovinom oktobra su otklonjene sumnje i ispostavilo se da ipak nije u drugom stanju.

Reference

Bora Terzić Bambi na društvenim mrežama

FacebookBora @ Facebook
InstagramBora @ Instagram