Nikolina Kovač Kapor

Kratke informacije

Ime i prezimeNikolina Kovač Kapor
Datum rođenja15. decembar 1990.
Mesto rođenjaSarajevo
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica, student žurnalistike
ŽanrPop-folk
Visina178 cm
Težina60 kg

Biografija

Nikolina Kovač Kapor je bosansko-hercegovačka i srpska pop-folk pevačica. Rođena je 15. decembra 1990. godine u Sarajevu. Živi i radi u Beogradu.

Karijera

Od malih nogu je pokazivala talenat za muziku na kome je vredno radila. Završila je osnovnu školu „Aleksa Šantić“ u Istočnom Sarajevu, a uporedo je pohađala i nižu muzičku školu, odsek solo pevanje. Išla je na časove klavira i bavila se sportom. Osvojila je prvo mesto na sledećim festivalima: „Deca pevaju hitove“, „Iskra znanja“, „Festival u Maglaju“ i „Prvi aplauz“.

Upisala je gimnaziju i nastavila je da pohađa privatne časove pevanja kod mentora prof. Radmile Bakočević. Školovanje je nastavila na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu, odsek žurnalistika.

2010. godine je prvi put učestvovala u takmičenju Zvezde Granda. Ispala je u top 11 ženskih kandidata.

2011. godine joj se putem baraža ponovo pružila šansa da se takmiči i osvojila je deveto mesto. Ubrzo je snimila svoju prvu pesmu „Ljubav je lavirint“.

2014. godine je objavila singl „Nisam dobro“.

2015. godine je otpevala numere „Holivud“ i „Sumnjivo lice“ za koje je uradila spotove.

2016. godine je izbacila singlove: „Samo jednom gubiš“ i „1001“.

Privatni život

Pevačica je veoma bliska sa mlađim bratom Stefanom i vezana je za rodni grad koji joj nedostaje.

Bila je dve godine u vezi sa Ljubišom Dodikom, rođakom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

2012. godine je započela vezu sa pevačem Sašom Kaporom. Nakon tri meseca zabavljanja je zatrudnela. Par se venčao 12. maja u krugu najbližih. Sutradan se Nikolina porodila carskim rezom i na svet je donela dečaka koga su nazvali Nikolaj. On je imao problema sa disanjem zbog čega je duže ostao u inkubatoru.

U maju 2014. godine par se venčao u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi, a istog dana su krstili sina. Napravili su veliko svadbeno veselje kom je prisustvovalo oko 350 gostiju.

Krajem godine su se uselili u stan na Voždovcu koji su platili 130.000 evra.

2015. godine pevačica je saznala da ima tumor grlića materice. Ubrzo je operisana nakon čega se uspešno oporavila. Imala je podršku svoje porodice, a najveća motivacija za oporavak joj je bio sin.

Iste godine, Nikolina, Saša i Nikolaj su imali saobraćajnu nesreću u kojoj su jedva ostali živi. Naime, vozeći se iz Beograda za Istočno Sarajevo, kod grada Zvornika u njihovu traku je prešao kombi. Saša je izbegavajući ga sletio u kanjon Drinjače. Srećom u blizini je bilo par ribara koji su im pomogli da se izvuku iz tonućeg automobila.

Mediji su pisali da se par razvodi, ali Nikolina je to demantovala izjavivši da i oni imaju krize kojima ne dozvoljavaju da im kvare harmoniju.

Važi za jednu od najatraktivnijih pevačica na našoj estradnoj sceni. Pet meseci nakon porođaja je izgubila 20 kg, a liniju koju održava redovnim treninzima. Aktivna je na društvenim mrežama na kojima ima veliki broj pratilaca.

Nikolina Kovač Kapor na društvenim mrežama

FacebookNikolina @ Facebook
InstagramNikolina @ Instagram
YoutubeNikolina @ YouTube