Šako Polumenta

Kratke informacije

Ime i prezimeŠako Polumenta
Datum rođenja27. mart 1968.
Mesto rođenjaBijelo Polje
PrebivalištePodgorica
ZanimanjePevač
ŽanrPop-folk, turbo-folk
Visina182 cm
Težina88 kg

Biografija

Sakib Šako Polumenta je crnogorski turbo-folk i pop-folk pevač. Rođen je 27. marta 1968. godine u Bijelom polju. Živi u Podgorici.

Privatni život

Pevač je imao rođenog brata Sabahudina Sapka koji je misteriozno preminuo 2006. godine. On je vodio buran život i važio je za žestokog momka. Spekulisalo se da se predozirao, da je otrovan i sl., ali još uvek nije otkriven pravi uzrok njegove smrti.

Šako je stric pevača Damira Dada Polumente kome je pomogao da izgradi muzičku karijeru.

Od 1995. do 2010. godine je bio u braku sa Vesnom. Par ima ćerku Rijadu i Rijanu, te sina Adisa koji se bavi ugostiteljstvom.

U julu 2012. godine Rijada se udala za Damira Numanovića. Venčanje je održano u Hotelu Bijela rada, a Šako je otpevao nekoliko pesama.

Početkom 2013. godine pevač je izjavio da se pomirio sa suprugom.

U avgustu 2015. godine su se pojavile slike na kojima je razmenjivao nežnosti sa devojkom u kafiću u Budvi. Ispostavilo se da se radi o 33 godine mlađoj Ivani zbog koje se razveo.

Milana Poštić, bivša učesnica rijalitija Maldivi, je priznala da se viđala sa Šakom.

Šako je visok 182 cm i težak 88 kg.

Skandal

U maju 2017. godine sedamnaestogodišnjakinja Mina, drugarica starlete Soraje Vučelić, je na društvenim mrežama objavila snimak u kome je Šako zove da dođe da ga ljubi i laje u kameru. Izjavila je da joj je pevač slao slike na kojima je nag i da je želeo da ima seks sa njom.

Pevač je rekao da njegov privatni život ne treba nikoga da se tiče i da to ne bi radio da nije lep i zgodan. Tvrdio je da je izgubio telefon i da je snimak bio namenjen njegovoj ženi.

Slično se desilo i pre 15 godina kada se pojavio snimak na kome je pevač go.

Karijera

Šako se 1993. godine pojavio na estradnoj sceni i od tada je objavio 11 albuma:

 • 1993. „Ej, sudbino“;
 • 1995. „Skitnica“;
 • 1997. „Hej, ženo“;
 • 1999. „Aman, aman“;
 • 2000. „Od ljubavi oslepeo“;
 • 2002. „Dišem za tebe“;
 • 2004. „Uvijek blizu“;
 • 2005. „Najbolje do sada“;
 • 2006. „Karta za budućnost“;
 • 2008. „Sanjao sam san“;
 • 2011. „Heroj“.

U toku karijere je otpevao veliki broj hitovi, a neki od najpoznatijih su: „Dišem za tebe“, „Eh, kad bi ti“, „E, što nisam sunce“, „Punomoć“, „Pod sjajem ružičastih zvezda“, „Pamuk“, „Kralj“, itd.

Snimio je sledeće duete: „Miris dunja“ sa Vesnom Zmijanac, „Muči, jado“ sa Vesnom Rivas, „Ne dam te“ i „Lažne ljubavi“ sa Darom Bubamarom, „Kad sve propadne“ sa Donom Ares, „Ljepša od noći“ i „Ženim se“ sa Dadom Polumentom, „Godina za godinom“ sa Slavicom Ćukteraš, „Gde god pođem, tebi idem“ sa Stojom, „Glavu gore, brate moj“ sa Šuletom Ljumićem, „Bolje mi je“ sa Nemanjom Staletovićem i Sindi, „Budi tu“ sa Gogom Sekulić, „Priča o tebi“ sa Azrom Polumentom i „Za pet minuta“ sa Marinom Visković.

Članovi Šakovog benda su: klavijaturista Petar Jovanović, bubnjar Škuri Ašović i gitarista Bogdan. Često nastupa u zemlji i u inostranstvu i jedan je od najtraženijih pevača sa ovih prostora.

Šako Polumenta na društvenim mrežama

FacebookŠako @ Facebook
InstagramŠako @ Instagram
YoutubeŠako @ YouTube