Vesna Trivić Đogani

Kratke informacije

Ime i prezimeVesna Trivić Đogani
Datum rođenja15. septembar 1982.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop-folk
Visina-
Težina-

Biografija

Vesna Trivić Đogani je srpska pop-folk pevačica i glavni ženski vokal u dens grupi Đogani. Popularnost je stekla početkom dvehiljaditih kada je nasledila Slađu Delibašić na mestu pevačice u grupi Đogani fantastiko. Grupa je u međuvremenu promenila ime u Đogani, a poznati duo Vesna i Đole i dalje vladaju srpskom dens i pop-folk scenom. Rođena je 15. septembra 1982. godine u Beogradu. Od 2002. godine je u vezi sa Đorđem Đoletom Đoganijem, s kojim ima dvoje dece, sina Adriana i ćerku Lauru.

U svet muzike Vesna je ušla još kao tinejdžerka igrajući u plesnoj školi koju su vodili Đole Đogani i njegova tadašnja supruga Slađa Delibašić. Kada su se Đoganijevi razveli i odlučili da samostalno nastave da se bave svojim poslovima, Vesna je odlučila da ostane u Đoletovoj grupi.

Sasvim slučajno je 2001. godine postala glavni ženski vokal dens grupe Đogani, a od tada do 2019. godine snimili su šest albuma, te mnoštvo singlova i kompilacija. Iako ređe nastupaju u srpskoj prestonici, Vesna i Đole su rado viđeni gosti u klubovima širom Evrope.

Detinjstvo, mladost i obrazovanje

Vesna Trivić Đogani je rođena 1982. godine u Beogradu. Njena majka Sretena je ostala u drugom stanju, a otac nije želeo da prihvati to dete pa je bila prinuđena da Vesnu sa godinu dana ostavi u prihvatilištu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

Uskoro ju je usvojio mlađi bračni par koji nije imao svoju decu. Uprkos svemu, Vesna je imala srećno detinjstvo, te je ostala u kontaktu sa svojom biološkom majkom. U rodnom gradu je završila osnovnu i srednju školu, a uporedo sa tim je igrala u plesnoj školi „Đogani fantastiko“ čiji su vlasnici bili Đole Đogani i njegova supruga Slađa Delibašić.

Kada su Đole i Slađa odlučili da se raziđu deo plesne grupe je nastavio da radi sa Slađom, a Vesna je odlučila da ne menja tim. Đogani je nastavio da stvara muziku za dens grupu Đogani. Kako su u jednom intervjuu ispričali, 2001. godine krenuli su u potragu za novom pevačicom. Dogovor je bio da se u Novom Sadu sastanu sa Katarinom Kajom Ostojić i da joj ponude saradnju. Međutim, kada je Đole čuo kako Vesna peva okrenuo je automobil i vratio se u Beograd. Već sledećeg dana počeli su da snimaju nove pesme, a glavni ženski vokal u grupi Đogani postala je Vesna Trivić.

Karijera

Prvi zajednički album Đole i Vesna objavili su 2001. godine pod naslovom „Novi dani“. Na njemu je bilo 12 novih pesama, a CD je izdala Diskografska kuća „City records“. S ovog albuma izdvojile su se numere „Kao, kao“, „Ponekad“ i druge. Ipak, najveću popularnost stekla je pesma „Babaroga“ za koju su snimili i spot.

Dve godine kasnije objavili su CD pod naslovom „Dok ja ljubim…“, sa pesmama „Sama“, „Nevidljiva“, „Na silu“, „Nazdravlje“ i drugima. Ostali su verni prepoznatljivom zvuku, a novi vokal uneo je svežinu u pesme. Na tekstovima, muzici i aranžmanima sarađivali su s Igorom Simićem, Perom Stokanovićem, Sanjom Ćupurdijom, Banetom Vasićem i drugima.

Usledio je album „Đogani“ na kome su se našle numere „200/150“, „Panika“, „Coca Cola“ i druge. Ipak, najpopularnije sa tog CD-a su pesme „Jagode sa šlagom“, „Oženi me“ i „Čekaj me kod kolima“. Većinu pesama napisao je Đole, a ovog puta među saradnicima su bili i Marko Kon, Pera Stokanović, Sanja Ćupurdija i Aleksandar Kobac. Iste godine objavili su i nekoliko zanimljivih spotova u kojima je Vesna pored pevačkog i plesačkog, pokazala i zavidno glumačko umeće.

Praksu da svake dve godine izdaju novi materijal duo Đogani nastavio je i 2009. godine kada se u prodaji našao njihov CD „Ljubav moja“. Ovog puta odlučili su se za par balada, poput „Znam ja“ i „Dežurna“, te nekoliko „življih“ pesama poput „Ne veruj“, „Đavole“ i „Dan za danom“. Ipak, s ovog album posebno se izdvojila numera „Nema više cile-mile“ koju su otpevali zajedno sa folk pevačem Miletom Kitićem.

Prepoznatljiv ritam i simpatičan tekst privukao je veliku pažnju publike, te ujedinio obožavaoce Đoganija i Kitića. Pesma je za vrlo kratko vreme postala veliki hit, a s obzirom na tematiku posebno je slušana u inostranstvu.

Usledila je saradnja sa tekstopiscima Draženom Damjanovićem, Marinom Tucaković, Aleksandrom Kojićem i drugima. Na novom CD-u koji je grupa Đogani objavila 2009. godine pod naslovom „Svila“ radila je i provereno uspešna ekipa muzičara. Pored Đoleta muziku, tekstove i aranžmane pisali su Pera Stokanović i Aleksandar Kobac.

S ovog albuma posebno su se izdvojile pesme „Anđeo bez krila“, „Bez limita“, „Hiljadu suza“ i druge. Ipak, publiku su oduševili numerama „Gljiva ludara“, „Super sredstvo“ i „Ajmo sad u provod“ koju su otpevale Vesna i Slađa Delibašić. Saradnjom sa Đoletovom bivšom ženom stavili su tačku na sve spekulacije o njihovom odnosu, te pokazali kako uigran tim saradnika može da napravi veliki hit. Za tri godine na „Ju Tjubu“ („You Tube“) duet je pregledan skoro dva miliona puta, što pokazuje da njihovi obožavaoci nisu zaboravili ni stare pesme.

Usledila je petogodišnja diskografska pauza koju su iskoristili da se posvete svom sinu i radu na novim materijalima. Veliki povratak na srpsku i regionalnu muzičku scenu najavili su singlom „Snovi od čokolade“. Na ovoj pesmi su sarađivali sa provereno uspešnim timom u sastavu Aleksandar Kobac Pera Stokanović.

Sledeće godine objavili su novi CD pod naslovom „2015“, na kome su bile pesme „Veo sreće“, „Srce mi je zastalo“, „Ne gledaj u pravcu mom“, „Hej tugo moja“, „Takva kao ja“ i druge. Snimili su i dve duetske pesme. Numeru „Sve bih dala“ Vesna i Đole su otpevali sa kolegicom Janom Todorović. U spotu koji je na „Ju Tjubu“ pregledalo više od 10 miliona ljudi, pojavljuju se Andrija Đogani poznatiji kao Baki B3 i Sani Ibraimov član dens grupe Trik Ef Iks (Trik FX).

Ponovili su saradnju sa Miletom Kitićem sa kojim su snimili pesmu „Dva drugara“ koja je ponovila uspeh njihovog prvog dueta. Ovog puta tekst je pisala Sanja Ćupurdija, a muziku Pera Stokanović. Sudeći po tematici kojom se bave pesme grupe Đogani, mnogi se slažu da je Đole svojevrsni hroničar novih trendova na muzičkoj sceni koji uspeva da, koketirajući sa folk muzikom prijatno iznenadi svoje obožavaoce.

Usledila je saradnja sa Stevom Simeunovićem koji je napisao numeru „Hladno, hladno“, a koja je postala hit leta 2016. godine. Samo mesec dana kasnije objavili su baladu „Ženske suze“ koja je vrlo brzo osvojila srce publike. Muziku potpisuje bosanskohercegovački muzičar Muris Varajlić. Reč je o obradi njegovog instrumentala „Silent Inner Cry“ koji je još 2011. godine oduševio slušaoce na „Ju Tjubu“. Tekst i aranžman za „Ženske suze“ su pisali Dražen Damjanović i Aleksandar Kobac. Spot je režirao Gorčin Stojanović, a na „Ju Tjubu“ ga je pregledalo skoro 35 miliona ljudi.

U septembru 2017. godine Đole i Vesna su objavili singl „ERROR“ koji je predstavljao prvu pesmu iz projekta „Quattro Stagioni“. Reč je o prvoj od četiri numere različitog žanra i stila, a ime projekta inspirisao je naziv pice sa četiri različita ukusa. Kako su napisali u opisu pesme koja je objavljena na „Ju Tjubu“ želja im je bila da u te četiri različite pesme svako pronađe nešto za svoj ukus.

Šest meseci kasnije promovisali su singl „Čaša puna tebe“, koja je takođe deo projekta „Quattro Stagioni“. Mnogi su pohvalili dobro poznati zvuk kome je grupa Đogani ostala verna, a među komentarima na „Ju Tjubu“ najčešči su oni u kojima gledaoci hvale Vesnu zbog lepog izgleda i odličnog pevanja. Posetioci su skoro jednoglasno zaključili da je ona iz godine u godinu sve lepša i atraktivnija.

Treću pesmu pod naslovom „Sayonara“ objavili su u junu 2018. godine. Tekst i muziku su pisali Miloš Roganović i Filip Miletić. Mesec dana kasnije publici su predstavili sing „Para na paru“, ujedno poslednji iz gore pomenutog projekta. Sve četiri pesme imaju ukupno 18 miliona pregleda na „Ju Tjubu“, pa se može reći da je Đoletov projekat uspeo i da je svaka pronašla svoj put do publike.

U oktobru 2018. godine predstavili su pesmu „Šesto čulo“ za koju su se mnogi, pa i sami izvođači složili, da je nešto sasvim drugačije od svega što su Vesna i Đole do tada radili. Publici su je predstavili kao „sudbinsku univerzalnu sagu“. Na njihovom zvaničnom „Ju Tjub“ kanalu napisali su da su namerno odustali od snimanja spota jer se „šesto čulo oseća dušom, a sluša srcem“. Mnogi komentatori na sajtu su se složili da je Vesnin glas kao stvoren za balade. Pesma je izazvala samo pozitivne reakcije slušalaca.

Medijski fenomen deo koga su postali i mnogi članovi porodice Đogani, Đole i Vesna su krajem 2018. godine pretočili u pesmu „Rijaliti“. Njome su opisali sve što se prethodne godine dešavalo u porodici, s obzirom da su u septembru deo rijaliti šoa „Zadruga 2“ postali Luna i Adam Đogani, Đoletova bratićka i bratić. Ako se uzme u obzir da su Gagi Đogani, Andrija Đogani, Anabela Atijas i ostali članovi porodice Đogani bili deo takvih šou programa, može se reći da je Đole tekst bazirao na istinitim događajima.

Pri pisanju teksta pomogli su mu Marko Kon i Steva Simaunović, dok su muziku radili Đole, Kon i Aleksandar Kobac. Singl je oduševio mnoge ljubitelje grupe Đogani, pa ga je za tri meseca pregledalo više od tri miliona ljudi.

Početak 2019. godine obeležila je pesma „Bulevari“, kojom su Vesna i Đole najavili početak, po svemu sudeći, uspešne radne godine. Na svom zvaničnom „Ju Tjub“ kanalu su napisali da su, kao i uvek do sada, odlučili da isprate trendove koji su trenutno popularni. Time su želeli da odgovore svima koji su komentarisali kako je pesma „kopija muzike koju peva Senidah“. Naveli su da je numera slična jer su je radili autori koji pišu pesme za tu slovenačku pevačicu.

Mnogi su ponovo pohvalili Vesnin talenat, stil i harizmu kojom pleni pažnju otkako se 2001. godine pojavila na srpskoj muzičkoj sceni. Grupa Đogani uglavnom nastupa u inostranstvu, dok ih publika u Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama u regionu nema mnogo prilike uživo slušati.

Privatni život

Vesna Đogani je rođena 1982. godine u Beogradu. Jedan deo života provela je u prihvatilištu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici. Nakon toga ju je usvojio jedan mladi bračni par, a ostala je u kontaktu sa majkom. Još u srednjoj školi krenula je u plesnu školu „Đogani fantastiko“. Tu je upoznala Slađu i Đoleta Đoganija, a kada su se oni razišli odlučila je da ostane sa Đoletom.

Iako je oduvek pevušila nije se mnogo isticala svojim pevačkim sposobnostima, sve do momenta kada je Đole čuo kako peva. Od tog momenta, 2001. godine postala je glavni ženski vokal u grupi Đogani. Premda se u srpskoj štampi pisalo kako je Đole Slađu varao sa Vesnom, oni su u nekoliko navrata demantovali te napise.

Naime, on je istakao da se sa Slađom razveo u novembru 2001. godine, a da je tek osam meseci kasnije započeo vezu sa Vesnom. Sina Adriana su dobili u julu 2006. godine. Kako je ponosni otac tada izjavio dečak je dobio ime po brazilskom fudbaleru Adrianu (Adriano Leite Ribeiro). Nakon toga Vesna se nakratko povukla sa javne scene kako bi se posvetila sinu. Isto je učinila i u januaru 2014. godine kada je rodila ćerkicu Lauru. Inače, Đole iz prvog braka sa Slađom Delibašić ima ćerke Silviju i Marinelu.

Važe za jedan od najskladnijih parova na srpskoj javnoj sceni, te za onaj „mirniji“ deo velike familije Đogani. Za razliku od ostalih članova porodice koji su često u medijima zbog raznih skandala i učešća u rijaliti programima, Vesna i Đole se trude da mediji izveštavaju samo o njihovim pesmama i poslovnim poduhvatima.

Na opasku novinara da prokomentariše ponašanje mlade blogerke Lune Đogani koja je pažnju javnosti privukla kada je u tokom učešća u rijalitiju ušla u vezu s oženjenim pevačem Slobodanom Radanovićem, Vesna je kazala da je davno odlučila da ne komentariše postupke tuđe dece, te da može da kaže samo da Lunu podržava i da se nada da će postati uspešna mlada žena.

Diskografija

Grupa Đogani

Albumi

 • 2001. Novi dani
 • 2003. Dok ja ljubim
 • 2005. Đogani
 • 2007. Ljubav moja
 • 2009. Svila
 • 2015. 2015

Singlovi

 • 2014. Snovi od čokolade
 • 2016. Ženske suze
 • 2016. Hladno, hladno
 • 2017. E.R.R.O.R.
 • 2019. Bulevar

Kompilacije

 • 2006. The Best Of
 • 2008. The Platinum Collection
 • 2009. Retro Collection

Vesna Trivić Đogani na društvenim mrežama

FacebookVesna @ Facebook
InstagramVesna @ Instagram
TwitterVesna @ Twitter