Sara Jo (Sara Jovanović)

Kratke informacije

Ime i prezimeSara Jo (Sara Jovanović)
Datum rođenja29. oktobar 1993.
Mesto rođenjaRim (Italija)
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop

Biografija

Sara Jovanović, poznatija kao Sara Jo, je srpska pop pevačica. Svetski mediji su je nazvali „Lolitom dvadeset i prvog veka“. Rođena je 29. oktobra 1993. godine u Rimu. Živi u Beogradu.

Sara je jedinica. Majka joj Jasna, je vaspitač u predškolskoj ustanovi, a otac Saša je službenik u Ministarstvu spoljnih poslova. Odrasla je u Italiji, a zbog očevih poslovnih obaveza su se često selili.

Kada je imala šesnaest godina, sa porodicom je došla u Srbiju. Pevanje i ples su je očarali od malih nogu pa je godinu dana išla na klasičan i moderan balet, a zatim dve godine na hip-hop. Završila je Treću beogradsku gimnaziju i bila je učenica bilingvalnog, tj. italijansko-srpskog odeljenja. Upisala je italijanski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Na YouTube-u je kačila prepeve stranih pesama kao što su: „Halo“, „S&M“, „Moves Like Jagger“, itd. Na nju su najviše uticale svetske zvezde poput Rihanna, Beyonce, Christina Aguilera, Amy Winehouse, itd. Idoli su joj Britney Spears i Jessie J.

Sara je 2011. godine pobedila na konkursu koji je organizovao magazin Story sa ciljem da pruži podršku mladim muzičkim talentima. Kao nagradu je dobila pesmu „Zauvek“ Aleksandre Milutinović i promovisala ju je u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem. Sarađivala je sa reperom MCN-om i zajedno su uradili numere: „Neka ti lice prekrije smeh“, „Ona“, „Momenat“ i „Ti i ja“.

2012. godine se prijavila na takmičenje „Prvi glas Srbije“. Na audiciji je dobila dva zelena tastera od Aleksandre Radović i Mareta, dok se Vladi nije dopala njena izvedba pesme „Halo“ pa je pritisnuo crveni taster. U finalnim večerima je izvodila sledeće numere: „Valerie“ Amy Winehouse, „Poker face“ Lady Gaga, „Beograd“ Ceca, „Run“ Leona Lewis, „S&M“ Rihanna, „Tražim“ Tijana Bogićević, „Maniac“ Michael Sembello, „Tango smrti“ Tanja Bošković, „Da te volim“ Aleksandra Kovač, „I love rock ‘n’ roll“ Britney Spears, „Like a prayer“ Madonna, „Ne voliš je znam“ Marija Šerifović i „Čuvaj moje srce“ Aleksandra Radović. U superfinalu se takmičila sa Nevenom Božović i Mirnom Radulović. Sara je bila treća, a predstavila se numerama: „End of time“ Beyonce, „Najlepše želje“ Zemlja gruva i „Sweet Dreams“ Eurythmics.

Nevena, Mirna i Sara su oformile muzičku grupu Moje 3 i učestvovale su na Beosongu 2013. Njihovu pesmu, „Ljubav je svuda“, su uradili Marina Tucaković i Saša Milošević Mare. Osvojile su prvo mesto sa 25.959 glasova i predstavljale su Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu. Osim trofeja Beosonga, dobile su novčanu nagradu od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Na Evroviziji su imale 46 poena i nisu uspele da se plasiraju u veliko finale.

U junu 2013. godine Sara je promovisala duet pod nazivom „Ujutru“ koji je otpevala sa Markom Mandićem. Iste godine je učestvovala u humanitarnom šou programu „Tvoje lice zvuči poznato“. Dobila je veliki broj pohvala, a imitirala je sledeće pevače: Rihanna „We found love“, Olivera Mandića „Ljuljaj me nežno“, Milana Stankovića „Ovo je Balkan“, Britney Spears „Satisfaction“ / „Oops!… I Did It Again“, Aleksandru Radović „So u moru“, Miley Cyrus „We can’t stop“, Beby Doll „Brazil“, Shakira „Waka Waka“ / „Loca“, Liza Minnelli „Money“ i Katy Perry „Unconditionally“. U polufinalu je imitirala Oliveru Katarinu i pevala je „Alaj mi je večeras po volji“. Osvojila je drugo mesto, iza Ane Kokić, imitirajući Leona Lewis „Bleeding Love“.

2014. godine je snimila singlove: „Ko je ovde ko“, „Provokacija“ (za film „Mali Budo“) i „Mahovina“ koju su slušaoci Naxi radija proglasili za pesmu godine.

2016. godine je sarađivala sa Kikijem Lesandrićem i snimili su duet „Manje više“. Takođe je objavila numeru „Probaj“ u reggae stilu.

Privatni život

Sara voli da se druži, da putuje, da uči strane jezike, da peva, glumi, igra, da se šminka i da dekoriše nokte. Pored italijanskog, zna engleski, španski i francuski jezik. Za sebe kaže da je uporna, posvećena, kreativna i originalna. Ima specifičnu boju glasa i uzor je mnogim devojčicama.

Mediji su pisali da je Sara raskinula dvogodišnju vezu sa dečkom koji nije poznat javnosti zbog manekena Slavka Moljca. Međutim, ona je to demantovala.

Od 2013. do 2014. godine je bila u vezi sa srpskim odbojkašem Aleksandrom Atanasijevićem. Sara se dopala Aleksandru dok se takmičila u „Prvom glasu Srbije“. Kada je video da imaju zajedničkog prijatelja, nabavio je njen broj i prvo su se dopisivali, a zatim su vodili duge razgovore.

Par je održavao vezu na daljinu, ali ona nije uspela. Spekulisalo se da je Aleksandar započeo vezu sa Sarinom koleginicom i prijateljicom Nevenom Božović.

Nekoliko meseci se zabavljala sa deset godina starijim glumcem Viktorom Savićem. Veza je bila ozbiljna i Sara ga je upoznala sa roditeljima, ali zbog poslovnih obaveza, nisu imali vremena jedno za drugo.

Prema njenim rečima, bitno joj je da njen dečko bude duhovit, inteligentan, džentlmen i originalan.

Sara Jo (Sara Jovanović) na društvenim mrežama

FacebookSara @ Facebook
InstagramSara @ Instagram
TwitterSara @ Twitter
YoutubeSara @ YouTube