Slađana Vujičić (Slađa Allegro)

Kratke informacije

Ime i prezimeSlađana Vujičić (Slađa Allegro)
Datum rođenja29. jun 1979.
Mesto rođenjaObrenovac
DržavaSrbija
PrebivališteObrenovac
ZanimanjePevačica
Visina-
Težina-

Biografija

Slađana Vujičić poznatija kao Slađa Alegro je srpska pop-folk pevačica. Rođena je 29. juna 1979. godine u Obrenovcu, gde i danas živi.

Javnost ju je prvi put upoznala 1999. godine kada je nastupala sa bendom Frenki, a dve godine kasnije je sa kolegama sa folklora osnovala bend Alegro. Prvo su svirali tuđe pesme u klubovima širom Srbije, a nakon prvog albuma njihova popularnost je sve više rasla. Najpoznatije pesme su im „Živim za to“, „Imendan“ i „Neka ide život“.

Godine 2016. Slađa je odlučila da započne samostalnu karijeru. Iste godine je snimila pesmu „Jelen“, a nakon toga „Afrika“ koja je odmah osvojila srca Slađine publike.

Udata je za Fočaka Zorana s kojim je u junu 2018. godine dobila ćerku Milu.

Detinjstvo i obrazovanje

Slađa Vujičić je rođena 1979. godine u Obrenovcu. Odrastala je uz pet i po godina mlađu sestru Sandru i baku i dedu jer su roditelji mnogo radili. Za baku i dedu je vežu veoma lepe uspomene. Kaže da su bili vrlo veseli ljudi i nikada ih nisu grdili. Svuda je išla sa bakom, koja ju je jedno vreme vodila u školu umesto mame. Volela je da plete i hekla, pa je pravila haljine i džempere za Slađu i Sandru.

Slađa za sebe kaže da je bila mirna i odgovorna devojčica i uvek je sve tajne delila s roditeljima, te da je uvek bila raspoložena za priču. Za sestru Sandru kaže da je zatvorenija, ali da je uvek bila „pravi zvrk“. Letnje raspuste je sa sestrom, bakom i dedom provodila na selu kod Lajkovca, gde je deda imao kuću. Igrala se sa braćom i sestrama i uživala u seoskoj idili, dok Sandra nije volela da ide na selo i često je plakala zbog toga.

Slađa potiče iz muzičke porodice. Baka i mama su pevale u horu, a tata je svirao harmoniku, ali kada je trebao da se ozbiljno otisne u muzičke vode, na molbu supruge je odustao.

U vrtiću i osnovnoj školi Slađa je stekla prijatelje za celi život s kojima se i danas rado druži. Na tu činjenicu je vrlo ponosna. Završila je osnovnu školu i gimnaziju u Obrenovcu i bila je vrlo dobar i odličan đak.

Za sebe kaže da je nostalgična i preemotivna. Veoma je vezana za majku i volela bi da sa svojom devojčicom izgradi isti takav odnos.

Sa četiri godine je krenula na folklor i time se bavila više od trinaest godina. Tu je upoznala većinu članova Allegro benda. Gitarista Boža je svirao violinu, Šaran bubnjeve i igrao. Slađa je igrala i pevala u kulturno-umetničkom društvu do 1999. godine, kada je zbog muzičke karijere morala da se odrekne folklora jer više nije imala vremena za sve. Kaže da je oduvek znala da će da bude pevačica.

Nakon završene gimnazije krenula je na Višu poslovnu, ali je shvatila da će samo gubiti vreme jer je njena ljubav zapravo muzika.

Karijera

Godine 1999. je dobila poziv od Frenkija, osnivača istoimenog benda koji je poznavao Slađinog oca i koji ju je čuo kako peva u jednom obrenovačkom restoranu. U to vreme Frenki je bila vrlo poznata grupa koja je snimala za produkcijsku kuću „Siti rekords“ („City records“). Dve godine je sarađivala s ekipom iz benda. Zajedno su snimili album „Ovaj svet“, a svirali su pop i rok muziku. Najpoznatija pesma koju je otpevala Slađa bila je „Ostani“ koja se i danas vrlo rado sluša. Nakon dve godine je odlučila da se vrati u rodni grad.

Godine 2001. su joj drugari sa folklora ponudili da bude pevačica u njihovom bendu. Sa Božidarom Božom Popovićem, Sašom Nikolićem Šaranom, Stefanom Pavlovićem, te Svetozarom i Vladimirom Antićem počela je da nastupa u obrenovačkim kafićima i klubovima pod nazivom Allegro bend.

Uskoro se za njih pročulo i u Beogradu. Nakon nekog vremena postali su pravi beogradski klupski bend. Izvodili su tuđe pesme, pa su počeli da stižu pozivi za nastupe van prestonice. U bendu ih je bilo šestoro, a zarada mala, tako da su prvih godina jedva finansirali nastupe.

Godine 2005. snimili su prvi album pod nazivom „Pesme o nama“ sa koga se izdvojila pesma „Živim za to“. Drugi album usledio je dve godine kasnije i to pod naslovom „Samo jedna“. Nakon toga snimili su pesme „Kao da nema me“, „Nostalgija“, ali prvi veći hit od „Živim za to“ usledio je kada su 2009. godine objavili pesmu „Imendan“. Muziku je napisao bubnjar Šaran koji je napisao i većinu drugih njihovih pesama, a tekst Biljana Spasić. Tada su slušaoci konačno počeli da povezuju hitove „Živim za to“ i „Imendan“ sa bendom Alegro.

I dalje su nastupali širom Srbije, ali i regiona i Evrope. Punili su diskoteke, te na nastupima svirali svoje pesme, ali i pesme svojih kolega. Popularnost benda je rasla.

Album „Allegro band Live“ izašao je 2011. godine, a na njemu su se, pored starih pesama našle i dve nove „Hiljadu zima“ i „Na tvojoj strani“. Naredne godine izašla su dva singla „Život bez tebe ne živim“ i „Neka ide život“. Ova druga je brzo osvojila simpatije slušalaca. Za razliku od prethodnih setnih pesama i balada, bend je objavio nešto sasvim drugačije – veselu i vedru letnju pesmu. Publika je to prepoznala, pa je postala svojevrstan zaštitni znak benda.

Uskoro su morali da prestanu da nastupaju na svadbama i drugim privatnim proslavama jer su nastupi širom Evrope okupirali njihovo slobodno vreme. Pesma „Neka ide život“ je i nakon više od pet godina jedna od njihovih najslušanijih.

U maju 2014. godine Slađin Obrenovac, ali i veliki deo regiona zahvatile su katastrofalne poplave. I ona je kao i većina Obrenovčana provela par dana zarobljena u stanu na četvrtom spratu zajedno sa ocem i majkom. Uspeli su da se izvuku, a mesec dana su proveli kod prijatelja u Zemunu. Nakon što su saznali da joj je otac oboleo od raka pluća, počela je borba za njegov život. Pevačicu je vest o bolesti veoma pogodila, ali se trudila da ostane profesionalac i da uprkos problemima ispoštuje svoju publiku.

Uprkos svemu, u junu 2014. godine objavili su novi singl pod naslovom „Grešne duše“. Reč je o baladi za koju muziku i tekst ponovo potpisuje Saša Nikolić Šaran. Pesmu prati spot u kome je Slađa, osim pevačkog pokazala i zavidno glumačko umeće.

Album pod naslovom „Allegromanija“ predstavili su 2015. godine. Na njemu se, osim pesama našlo i nekoliko spotova.

U februaru sledeće godine Slađa je odlučila da napusti bend i da nastavi da gradi solo karijeru. Mediji su ubrzo objavili vest da je Božidar Popović, osnivač Alegro benda tužio Slađu i zabranio joj da koristi ime benda u solo karijeri. On je demantovao ovu informaciju, te dodao da je do sudskog spora došlo zato što su bivši članovi benda Svetozar i Vladimir Andrić, koji su pre toga otpušteni iz grupe, pokušali da osnuju vlastiti bend pod nazivom Alegro.

Slađa im je navodno ponudila saradnju, ali u ulozi pratećeg benda, što su oni odbili, s obzirom da bi u tom slučaju zarađivali po nekoliko stotina evra po nastupu. Naveli su da ih je time javno ponizila, jer su kao grupa zarađivali mnogo više.

Ipak, nastavila je muzičku saradnju sa bubnjarom Šaranom koji je napisao tekst pesme „Jelen“ objavljene 2016. godine. Publika je vrlo dobro prihvatila Slađin prvi samostalni singl, a pesma je do jula 2018. godine na „Ju Tjubu“ („You Tube“) pregledana skoro 30 miliona puta.

Nakon toga objavila je pesmu „Afrika“ koju je ispratio zanimljiv spot u kom se pojavljuje i glumac Dragan Marinković Maca. Ova numera je nadmašila uspeh prethodne, pa ju je na „Ju Tjubu“ pogledalo više od 33 miliona korisnika.

Godinu dana kasnije sa Šaranom je objavila CD „Projekat za plakanje“. Album se sastoji iz ukupno 15 narodnih pesama, a posvetila ga je nedavno preminulom ocu.

Privatni život

Iako ne voli mnogo da govori o svom privatnom životu, Slađa ističe da je imala veoma lepo i sadržajno detinjstvo u rodnom Obrenovcu. Koliko je vezana za svoj grad potvrđuje i činjenica da je, uprkos slavi i novcu odlučila da svoj život nastavi tu.

Bila je u vezi sa Sašom Nikolićem Šaranom, s kojim je nastupala u Alegru. Nakon raskida ostali su u odličnim odnosima. Kada je Slađa odlučila da nastavi solo karijeru Šaran ju je podržao, te i danas često sarađuju.

Slađa iza sebe ima jedan brak, a polovinom 2014. godine je počela da živi sa Zoranom iz Foče koga je upoznala na moru. Godinu dana kasnije saznala je da je u drugom stanju, ali je nakon dva meseca izgubila bebu. Posle toga se povukla iz javnosti i napustila grupu Alegro, a kako je ispričala medijima veliku podršku su joj pružali porodica i prijatelji, pa je uspela da se izbori sa nesrećnim slučajem koji ju je zadesio.

Pevačica i njen partner su se venčali u januaru 2016. godine. Napravili su dva venčanja – jedno u Obrenovcu, a drugo u Zoranovoj rodnoj Foči. Iste godine je ponovo ostala trudna, ali je u novembru doživela spontani pobačaj. Nisu odustajali od svoje velike želje pa je Slađa 2017. godine potvrdila medijima da je u drugom stanju, ali je otkazala sve nastupe kako bi čuvala trudnoću. U junu 2018. godine dobili su ćerku Milu. Povodom Milinog rođenja i Slađinog rođendana organizovali su veliku zabavu kojoj su prisustvovale mnoge kolege pevači i druge ličnosti iz javnog života.

Zbog njene lepote i dobrote kojom zrači Slađa je jedna od omiljenih pevačica u Srbiji i šire. Voli je publika, kolege i novinari, a sama priznaje da joj je drago zbog toga ali da ne ume da se nosi sa komplimentima. Dobre drugarice sa srpske estrade su joj Seka Aleksić i Mija Borisavljević.

Slađana Vujičić (Slađa Allegro) na društvenim mrežama

InstagramSlađa @ Instagram