Slavko Kalezić

Kratke informacije

Ime i prezimeSlavko Kalezić
Datum rođenja4. oktobar 1985.
Mesto rođenjaPodgorica
DržavaCrna Gora
ZanimanjePevač, glumac
ŽanrPop
Visina-
Težina-

Biografija

Slavko Kalezić je crnogorski glumac, pevač i tekstopisac. Rođen je 4. oktobra 1985. godine u Podgorici, gde i živi.

U rodnom gradu je pohađao Filološku gimnaziju „Slobodan Škerović“. Na Cetinju je završio Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Bora Stjepanovića, kao i magistarske studije na temu „Značaj pokreta kao glumačkog sredstva u teatru XXI vijeka“. Dok je studirao, igrao je u predstavama: „Noć tribada“, „Bliskost“, „Art“, „San ljetnje noći“, „Tajni zapisi o skandalu“ i „San o vječnosti“.

2008. godine je postao stalni član Crnogorskog dramskog pozorišta. Usledile su predstave: „Ovo nije što mislite da jeste“, „Gorski vijenac“, „Očevi su grad(ili)“, „Allegretto Albania“ i „Šćeri moja“. Glumio je u operama: „Balkanska carica“ i „Artilerija rustikana“.

Osim u matičnoj kući, nastupao je i u sledećim pozorištima: Tivatski kulturni centar, Gradsko pozorište, Teatar mladih na Cetinju, Teatar kult u Beogradu i Gradsko pozorište u Nikšiću.

2008. godine je imao sporednu ulogu u komediji „Desant na Prčevo“.

2010. godine se pojavio u ruskim filmovima: „Babuška Ana“ i „Agent sa dva lica“, kao i u francuskom filmu „Čovjek koji je htio mirno živjeti svoj život“.

2011. godine je snimio pesmu „Muza“. Dodeljena mu je uloga u crnogorskom filmu „Lokalni vampir“.

2012. godine je imitirao pevačicu Natašu Bekvalac i uradio je parodiju na njenu pesmu „Pozitivna“.

2013. godine se takmičio u talent šou X faktor. Izveo je Bijonsinu numeru „End of time“ i prošao je audiciju. Njegov mentor je bio pevač Željko Joksimović koji mu je rekao da smatra da pevanje nije za njega i da bi trebao da se posveti glumi. Ispao je u delu takmičenja „Kuće sudija“.

2014. godine je objavio svoj prvi album pod nazivom „San o vječnosti“. Oprobao se kao voditelj takmičenja X faktor, ali komentari javnosti su uglavnom bili negativni zbog čega ga je zamenila Ana Mihajlovski. Tumačio je ulogu lažne prostitutke u crnogorskom filmu „Dječaci iz Ulice Marksa i Englesa“.

2015. godine se pojavio u polufinalnoj emisiji X faktora i promovisao je svoj novi singl „Feel the love“. Imao je upečatljiv stajling koji se sastojao od providne crne majice, uskih kožnih pantalona i cipela sa štiklom. U toku nastupa je igrao na stolu za kojim su sedeli članovi žirija.

Iste godine je učestvovao u snimanju serije „Budva na pjenu od mora“ i bio je Roman Milojević. Obradio je veliki hit Olivera Mandića „Ljuljaj me nežno“.

2016. godine je izdao pesme: „Sudnji dan“ i „Freedom“. Krajem godine je Stručna komisija Radio-televizije Crne Gore odlučila da će Slavko sa numerom „Space“ predstaviti svoju državu na Pesmi Evrovizije koja će se održati u maju 2017. godine u Kijevu. Autor je Momčilo Zeković Zeko, a Dejan Milićević je režirao spot koji Slavko opisuje kao intrigantan i spektakularan.

Tečno govori engleski, italijanski i španski jezik.

U privatnom životu, 2008. godine mediji su pisali da se Slavko zabavljao sa pevačicom Marijom Šerifović. Mnogi su smatrali da je to samo marketinški trik, a on je kasnije izjavio da mu ta veza nije ni pomogla, ni odmogla i da svoju karijeru gradi na svom imenu.

Slavko Kalezić na društvenim mrežama

FacebookSlavko @ Facebook
InstagramSlavko @ Instagram
TwitterSlavko @ Twitter