Tamara Milutinović

Kratke informacije

Ime i prezimeTamara Milutinović
Datum rođenja25. april 1993.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop-folk
Visina171 cm

Biografija

Tamara Milutinović je srpska pop-folk pevačica, učesnica muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ i jedna od članica nekadašnje grupe Đavolice. Rođena je 25. aprila 1993. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi.

Muzičku karijeru započela je učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, gde je 2015. godine uspela da obezbedi visok plasman. Po završetku sezone sa kolegicama Teodorom Džahverović i Goranom Babić pevala je u grupi Đavolice. U oktobru 2015. godine su sa Milanom Dinčićem Dinčom snimile duet „Ćuti i vozi“. Nakon toga usledile su pesme „Piće za mladiće“ i „Čokolada i vanila“. Grupa se, par meseci kasnije raspala jer je Gorana ostala u drugom stanju, a Tamara i Teodora nastavile su solo karijere.

Tamara je 8. januara 2017. godine predstavila svoju prvu pesmu „Umetničko ime“, za koju je muziku i aranžman uradio Damir Handanović, a tekst napisala Marija Tucaković. Pesmu prati atraktivan spot u kome se pojavljuju manekeni Nevena Pejatović i Aleksandar Vasiljević. Usledili su nastupi u Srbiji i regionu, a u novembru 2017. godine izdala je pesmu „Hajde da zažmurimo“ koja je za kratko vreme osvojila srca publike. Singl na „Ju Tjubu“ („You Tube“) ima više od 22 miliona pregleda.

Detinjstvo i počeci

Tamara Milutinović je rođena 1993. godine u Beogradu. Sa roditeljima, bratom i njegovom porodicom živi u naselju Rušanj, kod Beograda. Roditelji su joj rodom iz Kuršumlije, gde je provodila mnogo vremena dok su joj baka i deda bili živi. Kaže da voli selo, da se ponosi što živi u Rušnju i da su joj najveća podrška njeni roditelji.

U jednom intervjuu priznala je da je od malena znala da će da se bavi pevanjem. Kada ju je otac sa dve godine pitao šta želi da bude kad poraste, odgovorila mu je da želi da bude pevačica. Priznaje da ni jedno drugo zanimanje, niti jedan drugi posao za nju nije dolazio u obzir. Kaže da se roditelji na početku nisu složili s njenom odlukom da bude pevačica, naročito njen otac, ali kada su uvideli kakvu ljubav gaji prema tom poslu, pružili su joj maksimalnu podršku. Počela je da nastupa sa 16 godina, a na nastupe ju je sve do 18. godine vozio tata. Kaže da se plašio svega što nosi noćni život Beograda, a kada je shvatio da mu je ćerka bezbedna, prepustio joj je ključeve od automobila.

Karijera

Premda je i pre toga nastupala, publika je Tamaru Milutinović upoznala tokom 2014. godine kada se takmičila u „Zvezdama Granda“. Svojom energijom, harizmom i talentom osvojila je srca žirija i produkcije, ali i publike. Da bi „izbrusila“ talenat redovno je išla na časove pevanja. Ispala je u šestom krugu takmičenja, pa je direktor produkcijske kuće „Grand“ Saša Popović ponudio njoj i još nekoliko kolegica da započnu karijeru u grupi Đavolice.

Osim Tamare „Đavolice“ su postale i Gorana Babić (Gačič) i Teodora Džehverović. Već u oktobru 2015. godine su sa Milanom Dinčićem Dinčom snimile duet „Ćuti i vozi“. Vrckavu pesmu, osim njihovih dobro uštimanih glasova prati i zanimljiva koreografija zbog koje su gosti njihovih nastupa uglavnom postali muškarci. U decembru su objavile singl „Piće za mladiće“ koji su promovisali u emisijama televizije „Grand“, a provokativni performansi uskoro su postali njihov zaštitni znak.

U januaru 2016. godine su objavile pesmu „Čokolada i vanila“ s pratećim spotom koji je pogledalo više od četiri miliona ljudi. Usledila su gostovanja u raznim televizijskim emisijama, te nastupi širom Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, ali i regiona i Evrope. Jedan od najposećenijih nastupa imale su u makedonskom gradu Strumica, kada je u diskoteci bilo više od dve hiljade ljudi. Gostovale su i na koncertima i svirkama svojih kolega.

U maju 2016. godine srpski mediji su objavili vest da je Gorana Babić trudna, a tu informaciju potvrdio je i njen dečko, takođe pevač Marko Gačić. Ostale članice trija Đavolice složile su se da nema smisla tražiti njenu zamenu, te da je vreme da karijere nastave samostalno.

Tamara je u januaru 2017. godine publici predstavila svoju prvu pesmu pod naslovom „Umetničko ime“. Tekst potpisuje Marina Tucaković, a muziku i aranžman Damir Handanović. Pesmu je promovisala u emisiji „Grand Specijal“, a predstavila je i spot u kome glume Nevena Pejatović i Aleksandar Vasiljević. Pesma na „Ju Tjubu“ ima više od milion pregleda. Nastavila je da nastupa u klubovima u Beogradu, ali i drugim gradovima Srbije.

U oktobru iste godine izašao je Tamarin singl „Hajde da zažmurimo“ čiji tekst potpisuje Milan Miletić, a muziku i aranžman Saša Nikolić. Za vrlo kratko vreme pesma je postala veliki hit, koji se rado sluša na radio i TV stanicama, te na njenim nastupima. U spotu je sa Nikolom Gajićem i grupom devojaka pokazala svoje zavidno glumačko umeće. Usledili su pozivi za gostovanja u emisijama, te klubovima i diskotekama širom Evrope.

Kako kaže, imala je čast da sa folk pevačem Sašom Matićem nastupi u Parizu povodom proslave Pravoslavne nove godine. Leto 2018. godine za mladu pevačicu proteklo je radno. Obišla je mnoge gradove u Srbiji i regionu, te diskoteke u Evropi koje posećuje srpska dijapora.

Priznaje da bi volela da snimi duet s Acom Lukasom, te kolegicom Katarinom Grujić koju mnogo voli i poštuje. Iako su njene pesme uglavnom u folk i pop maniru, uživa u muzici i scenskim nastupima ar en bi (R&B) dive Bijonse (Beyoncé Giselle Knowles-Carter). Kaže da je kao devojčica i tinejdžerka po zidu lepila postere američkog repera Fifti Senta (Curtis James Jackson III – 50 Cent).

Privatni život

Tamara Milutinović je rođena 1993. godine u Beogradu. Živi u naselju Rušanj kod Beograda, sa roditeljima, starijim bratom i njegovom porodicom. Njen otac i brat imaju servis za popravku automobila pa je već kao devojčica navikla da se „vrzma“ po garaži i sa ocem proučava automobile. Tokom jedne emisije pokazala je da ume da promeni gumu na autu, da je solidan vozač i da joj snalaženje u beogradskom saobraćajnom haosu ne predstavlja problem.

Ne krije da uživa u hrani i da su joj slatkiši najveća slabost, a da dobru liniju održava trčanjem i vežbanjem. Mnogo vremena provodi na časovima pevanja, ali i na smišljanju i uvežbanju koreografije za nastupe. Dosta truda i vremena posvećuje svom izgledu i kostimima koje nosi na svirkama i TV emisijama, te da joj u poslednje vreme mnogo pomažu modni stručnjaci.

Priznaje da nema dečka, ali da nije od onih pevačica koje bi zapostavile ljubav zbog karijere. Dodaje da je zbog ljubavi spremna mnogo toga da učini, ali se isto tako ne bi odrekla karijere zbog toga, jer je upravo počela da „živi i ostvaruje svoj san“. Na pitanja novinara da li bi ušla u neki rijaliti koji su u poslednje vreme veoma popularni u Srbiji, kaže da ne bi iako je dobila nekoliko poziva da uđe u „Zadrugu“ u kojoj je učestvovala njena kolegica i bivša članica grupe Teodora Džahverović.

Upravo je jedna od Teodorinih izjava u „Zadruzi“ izazvala pravu buru u javnosti, pa su se pokrenule polemike da li se trio raspao zbog Goranine trudnoće ili je u pitanju bila međusobna netrpeljivost među članicama. Naime, Teodora je tokom rijalitija izjavila da su je Gorana i Tamara „psihički ugnjetavale“, te da ta saradnja od samog početka nije bila iskrena i prijateljska. Milutinovićeva koja je do tada izbegavala da bilo šta loše govori o svojim kolegicama, odlučila je da progovori o Teodorinim izjavama, te ju je jednom prilikom nazvala „ortodoksnim lažovom“.

Tamara je ostala u odličnim odnosima s trećom članicom grupe Goranom Babić kojoj je bila kuma na venčanju s Markom Gačićem. Ona priznaje da je u kontaktu sa kolegicom i da uživa u druženju s kumicom Nikolinom.

Tamara Milutinović na društvenim mrežama

FacebookTamara @ Facebook
InstagramTamara @ Instagram