Brankica Sebastijanović

Kratke informacije

Ime i prezimeBrankica Sebastijanović
Datum rođenja8. avgust 1990.
Mesto rođenjaSarajevo
PrebivališteSrbija
ZanimanjeGlumica
Visina-
Težina-

Biografija

Brankica Sebastijanović je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica. Rođena je 8. avgusta 1990. godine u Sarajevu. Živi i radi u Beogradu.

Karijera

Prvu televizijsku ulogu Brankica Sebastijanović ostvarila je još 2005. godine u jednoj od epizoda bosanskohercegovačke kriminalističke serije „Crna hronika“.

Osam godina kasnije poverena joj je jedna od glavnih uloga u seriji „Sinđelići“ koja je rađena po uzoru na špansku seriju „Seranovi“.

Tokom 2014. godine Brankica je uporedo snimala seriju „Samac u braku“ i film „Kad ljubav zakasni“ u kojima je bila Ljiljana, dok je suprug Radmilo bio njen tadašnji dečko Miloš Biković.

Na 49. Filmskim susretima u Nišu je osvojila nagradu za najboljeg glumca-debitanta.

Sledeće godine joj je dodeljena uloga Zone Zamfirove u filmu „Vrati se, Zone“. Iako su režiser i glumci drugačiji, film se smatra nastavkom prvog dela koji je rađen po motivima istoimenog romana Stevana Sremca.

Premijerno je prikazan u januaru 2017. godine, a uprkos kritikama zabeležio je odličnu gledanost.

Utelovila je lik Mirke Obradović u seriji „Urgentni centar“, a od 2019. godine igra Klaru u seriji „Švindleri“.

Bankica Sebastijanović je glumila je u pozorišnim predstavama „Šta je sobar video“, „Ne oklevaj, improvizuj“, „Izgnanici“ i drugima.

Privatni život

Upisala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali završila je samo jednu godinu. Prešla je na Fakultet dramskih umetnosti i 2014. godine je diplomirala. Njen diplomski rad je bila pozorišna predstava „Art“ u kojoj je glumila sa Anitom Stojadinović i Ivanom Dudić.

Brankica je bila četiri godine u vezi sa kolegom Milošem Bikovićem. Nakon raskida je počela da se zabavlja sa producentom Manetom Šijanom za koga se pričalo da je verena.

Mediji kao što su „Svet“, „Puls Online“, „Kurir“ i „Glorija“ su je povezivali sa kolegom Milanom Vasićem, ali glumci nikad nisu ni potvrdili ni demantovali da su u vezi.

Glumica vrlo retko govori o privatnom životu, a tokom oktobra 2021. godine na društvenim mrežama pojavila se njena fotografija na kojoj pozira u zagrljaju umetnika Dušana Matejića. To je novinarima tabloida dalo povoda da spekulišu o njihovoj navodnoj emotivnoj vezi.

Poznato je da sarađuju na predstavi „Izgnanici“ u Teatru „Vuk“, koju je Dušan režirao, a u kojoj Brankica igra jednu od glavnih uloga.

Glumičin životni moto je: „Hrabro, nogom po punom gasu i sa verom kroz život“. Njen omiljeni pisac je Anton Pavlovič Čehov, a knjiga „Dama sa kamelijama“ Aleksandra Dime.

Favoriti među glumcima su joj Rasel Krou (Russel Crowe) i Meril Strip (Meryl Streep), a među pevačima Eros Ramacoti (Eros Ramazzoti).

Važi za jednu od najlepših srpskih glumica. Liniju održava redovnim vežbanjem, a, kako kaže, „slaba je na gumene bombone i pastu“.

Filmografija

Filmovi i serije

  • 2005. Crna hronika
  • 2013-2017. Sinđelići
  • 2014. Kad ljubav zakasni
  • 2014. Samac u braku
  • 2016. Na granici
  • 2017. Vrati se Zone
  • 2018. Urgentni centar
  • 2019-2020. Švindleri

Predstave: „Šta je sobar video“, „Ne oklevaj, improvizuj“, „Ponoćna čarolija“, „Izgnanici“ i druge.

Brankica Sebastijanović na društvenim mrežama

FacebookBrankica @ Facebook
InstagramBrankica @ Instagram