Teodora Baković

Kratke informacije

Ime i prezimeTeodora Baković
Datum rođenja5. januar 1991.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop
Visina-
Težina-

Biografija

Teodora Baković je srpska pop pevačica, bivša članica ženskog benda Betty Boop. Rođena je 5. januara 1991. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi.

Već sa 11 godina napisala je svoju prvu pesmu, a javnost ju je bolje upoznala 2012. godine. Do sada je izdala jedan album pod naslovom „Srećno“ koji je objavila Diskografska kuća „City records“. Sve tekstove pesama napisala je Marina Tucaković, dok su muziku i aranžmane radili Danijel Pavlović, Milan Radulović, Bojan Vasić i drugi.

Bila je jedna od učesnica rijaliti emisije „Srpska posla“ koja je emitovana na programu Televizije „Pink“. Poslednji singl je objavila u aprilu 2014. godine pod nazivom „Između nas“. Mnogo pažnje je izazvao i provokatini spot koji je pratio pesmu, a koji je režirala mlada rediteljka Sandra Mitrović.

Detinjstvo i obrazovanje

Teodora Baković je rođena 1991. godine u Beogradu. Sa roditeljima, starijom sestrom i dvojicom braće živela je na Avali. Kada joj je bilo 15 godina roditelji su se razišli. Otac je nastavio da živi u porodičnoj kući, a majka se preselila u vilu na Dedinju, gde je Teodora najčešće provodila vreme, sve dok se u oktobru 2016. godine nije sa sestrom Jovanom preselila u centar Beograda.

Od detinjstva se školovala na francuskom jeziku. Pohađala je francuski vrtić, a nakon toga i osnovnu i srednju školu na francuskom jeziku. U jednom intervjuu priznala je da je srpski jezik dobila tek u petom razredu, te da joj je francuski uvek mnogo bolje išao. Po završetku privatne sredne škole upisala je Francuski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Kako je jednom prilikom kazala, roditelji su imali nameru da je pošalju na studije u inostranstvo. Trebalo je da upiše fakultet u Francuskoj ili Velikoj Britaniji, ali je ona odlučila da ostane u Srbiji. S obzirom na česte nastupe, vrlo retko je prisustvovala predavanjima, pa je morala da obnovi prvu godinu. Ipak, 2016. godine je izjavila da će fakultet da završi, ali da će možda da se „prebaci“ na neki lakši smer, s obzirom da joj posao ne dozvoljava da se potpuno posveti školovanju.

Karijera

Prvu pesmu je napisala sa 11 godina. Sama je komponovala muziku i pisala tekst, a sa tom numerom je nastupila na „Beosongu“. Već tada su mnogi uvideli njen talenat i čudili se ozbiljnošču pesme koju je napisala jedna devojčica. Nakon toga ju je zapazila Leontina Vukomanović koja ju je pozvala u svoj hor. Ispočetka je pevala zajedno s ostalim dečacima i devojčicama, a kasnije uglavnom kao solista. Na jednom takmičenju u Sava centru je nastupila sa pesmom koju je napisao Vlado Georgiev, a koja joj je donela gran pri.

Godine 2008. pridružila se zrenjaninskom bendu Betty Boop. Bend je osnovan još 2005. godine. Marija Mandić je pevala i svirala gitaru, Anja Prošić bubnjeve, Nikolina Nina Doroškov bas gitaru, a Kristina Krspogačin je takođe pevala i svirala gitaru. Kada je Kristina 2008. godine napustila bend, Teodora je preuzela njenu poziciju.

Sa pesmom „Kvar“ su iste godine nastupile na „Beoviziji“ gde su zauzele treće mesto. Postigle su veliki uspeh i na Festivalu Sunčane skale. U Herceg Novom su osvojile nagradu za najbolji mladi bend.

Samostalnu karijeru je započela je 2010. godine singlom „Tačno u ponoć“ koji je pratio i zanimljiv spot. Dve godine kasnije objavila je album „Srećno“ sa 11 novih pesama. CD je izdala Diskografska kuća „City records“, a većinu tekstova na njemu je napisala Marina Tucaković. Muziku i aranžmane za pesme „Alo“, „Anemija“, „Bony & Clyde“ i „K`o velika“ pisao je Bojan Vasić. Na pesmama „Razuzdana“, „Extazy“ i „Biće sve u redu“ sarađivala je sa Strahinjom Brajovićem (Dave Floyd). Naslovnu numeru i pesmu „Talenat“ napisali su Danijel Pavlović, Marina Tucaković i Zoran Kostić.

Nekoliko godina kasnije, mlada pevačica je priznala da album nije bio dovoljno medijski promovisan. Najslušanija na „Ju Tjubu“ („You Tube“) je bila pesma „Alo“.

Učestovovala je u rijaliti emisiji „Srpska posla“ koja je premijerno emitovana u oktobru 2012. godine na Televiziji „Pink“. Zajedno s kolegicama Majom Nikolić i Verom Matović, te reperom Ivanom Ivanovićem Đusom, putovala je „oldtajmerom“ po Srbiji sa zadatkom da u svakom mestu koje posete pronađu najinteresantnije ličnosti.

U aprilu 2014. godine objavila je singl „Između nas“ za koju je muziku i spot napisao Aleksandar Milutinović, dok je aranžman uradio Nihad Petonjić. I ovu pesmu je objavila Diskografska kuća „City records“, a prati je atraktivan spot koji je režirala Sandra Mitrović, ćerka Željka i Hani Mitrović.

Kako bi promovisala novi sing Teodora je snimila i set provokativnih fotografija, a to snimanje obeležila je i jedna simpatična anegdota. Naime, dok su snimali fotografije u njenom stanu pravili su mnogo buke, pa je komšija iz susednog stana pozvao policiju. Pevačica je novinarima kazala da su policajci samo radili svoj posao, te da su se nakon toga utišali i uspešno završili posao.

Njenu karijeru propratila je i veza sa Milanom Radulovićem, sinom Marine Tucaković. Mlada pevačica je jednom prilikom izjavila da su ona i Laća, kako ga Teodora zove, samo dobri drugari, te da joj je Marina poput druge mame. Kako kaže, na samom početku karijere joj je smetalo što su je mnogi predstavljali kao „Marininu snaju“, ali da se posle navikla na tu „etiketu“.

Pažnju javnosti Teodora pleni atraktivnim izgledom i provokativnim fotografijama, koje na društvenim mrežama nisu ostavile ravnodušnim ni neke javne osobe. Jednom prilikom je izjavila da je imala problem sa viškom kilograma, ali da se sve to regulisalo kad je počela skoro svakodnevno da nastupa.

Veliku pažnju javnosti privukla je vest da je odbila ruskog milionera koji joj je navodno ponudio 30 000 evra da mu peva tokom dočeka Nove godine. Kako su srpski mediji objavili pevačica je na poklon dobila korpu sa 101. ružom, skupoceni šampanjac i putovanje na Maldive. Kada su je pojedini novinari pitali da prokomentariše medijske napise odgovorila je da ne želi o tome da govori, da se gospodinu uredno zahvalila i odbila da nastupa.

Jedno vreme tabloidi nisu propuštali priliku da objave kako se u jednom restoranu potukla s kolegicom Majom Nikolić. Naime, Maja je navodno prosula čašu vina po njoj, a Teodora je fizički nasrnula na kolegicu. Sve se desilo pred snimanje jedne emisije, a sukobljene strane su razdvojili producenti.

Tamara je u jednom intervjuu priznala da je do sukoba došlo, te da ju je Maja napala „ničim izazvana“. Tada je rekla da ju je starija kolegica „prozivala“ jer vozi skupocene automobile, te da je kritikuje zbog izgleda, odeće i pesama. Kada joj je Teodora rekla da ne želi da razgovara s njom Maja je počela da viče. Tom prilikom je izjavila da se nije pokajala zbog svoje reakcije, jer „reakcije nije ni bilo“ pošto je „nije vaspitana da se svađa sa starijim osobama“. Dodala je da poštuje kolege koji imaju kvalitetne glasovne mogućnosti, te da se u toj grupi nalazi i Maja Nikolić.

Upitana da prokomentariše Majinu izjavu da je „Teodora depresivna žena“ mlada pevačica je kazala da je zahvalna Bogu na svemu što joj je dao, te da u njenom životu nema mesta za depresiju. Potvrdila je da joj je starija kolegica ponudila da snime duet, ali da u tom momentu to nije bilo realno. Poručila joj je da „odraste“.

Privatni život

Teodora Baković je rođena 1991. godine u Beogradu. Odrasla je na porodičnom imanju na Avali, a tinejdžerske dana je provodila u vili na Dedinju. Njen otac se bavi građevinom, a Teodora ne krije da potiče iz imućne porodice. Ima stariju sestru i dva brata. Jedan je od nje mlađi 11 meseci, a drugi 10 godina. Obojica se školuju u Londonu, dok su ona i sestra studije započele u Beogradu.

Teodora studira Francuski jezik na Filološkom fakultetu, a Jovana biohemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu. Kako je jednom prilikom izjavila, planira da master studije završi negde u inostranstvu.

Mlada pevačica je u jednom intervjuu priznala da se roditelji nisu slagali s njenom odlukom da se bavi pevanjem. Naročito kritičan je bio njen otac, dok ju je majka, uprkos neslaganju, pratila na nastupima. Kako kaže, iako se muzikom bavi od 11. godine dugo joj nisu dozvoljavali da nastupa. Tek kasnije se osamostalila, te dokazala roditeljima da je to sastavni deo njenog posla.

Pažnju javnosti privlačila je navodnom vezom s Milanom Radulovićem, sinom Marine Tucaković. Ona je često izjavljivala da su oni dobri drugari i da joj je Milan velika podrška u karijeri, dok je ona njemu mnogo pomogla da se izbori sa gubitkom brata. Veoma je bliska i sa Marinom, koju zove „drugom majkom“.

O svom emotivnom životu veoma retko govori. Priznaje da su joj muškarci prilazili i kada nije bila poznata, a naročito otkako je stupila na javnu scenu. Jednom prilikom je kazala da je u srećnoj vezi, ali da ona i partner ne žele da se eksponiraju jer on nije javna ličnost.

S obzirom da ne prestaje da iznenađuje provokativnim fotografijama na društvenim mrežama, mediji u poslednje vreme mnogo više pišu o njenom izgledu nego o pesmama.

Diskografija

Singlovi

  • 2010. Tačno u ponoć
  • 2014. Između nas

Albumi

  • 2012. Srećno

Izvori:

Teodora Baković na društvenim mrežama

FacebookTeodora @ Facebook
InstagramTeodora @ Instagram