Anđela Ignjatović Breskvica

Kratke informacije

Ime i prezimeAnđela Ignjatović Breskvica
Datum rođenja2000.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePop, trep pevačica i influenserka

Biografija

Anđela Ignjatović, poznatija po nadimku Breskvica, je srpska pop, trep pevačica i influenserka. Rođena je 2000. godine. Živi, studira i radi u Beogradu.

„Koraci u noći“, „Pancir“, „C’est Le Vie“, „Beli grad“, samo su neke od najpopularnijih pesama koje je Breskvica snimila sa svojim nekadašnjim dečkom Vojažom, te kolegama Vukom Mobom i Tanjom Savić.

Breskvica i Vojaž su u određenom momentu bili najpopularniji tinejdžerski muzički par u Srbiji, a moglo bi se reći i na Balkanu. Imali su celu armiju svojih fanova među tinejdžerima.

Vojaž se bavio muzikom i pre veze sa Breskvicom, a ona mu se pridružila kada su uplovili u vezu. Neke tekstove pesama pisali su zajedno, ali veći deo tekstova i muziku radio je sam Vojaž.

U februaru 2021. godine u medijima se pojavila vest da su Breskivca i Vojaž raskinuli što je izazvalo pravu paniku u redovima njihovih fanova. Oni su čak pisali i peticije da se par pomiri. Breskvica i Vojaž to nisu demantovali, a neki su ovaj potez ocenili samo kao marketinški trik.

Ispostavilo se da par od početka godine nije u vezi, ali oni sami nisu želeli da govore o razlogu raskida.

Inače, Breskvica je odrasla uz rok i metal muziku koju su joj puštali njeni roditelji. To je uticalo i na njen stajling. Nosila je martinke i haljinice, a na „Instagram“ postavljala poprilično mračne fotografije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BitchPeach (@brrrreskvica)

Od influenserke do pevačice

Sve je počelo na društvenoj mreži „Instagram“ kada je Breskvica postavljala svoje fotografije. Mislila je da će biti kao Đumbirka i da će ljudi dolaziti na njen profil kako bi videli neke savete za šminkanje. Međutim, ubrzo je shvatila da je postala vrlo popularna i da ljude zanima svaki detalj njenog života.

Prvi put kad ju je zaustavila jedna devojčica i pitala da se slika sa njom, Breskvica je bila u šoku. Nije joj bilo jasno zbog čega bi jedna devojčica to htela kada se ona nije bavila muzikom, niti nekim sličnim javnim poslom. Ona je ponekad snimala video i kako peva neku pesmu, pa su svi videli da ima vrlo lep i prijatan glas.

Inače, Breskvica svira klavir i gitaru, a za klavir kaže da je njen glavni instrument. Svakodnevno svira nekoliko sati i želja joj je da upiše Muzičku akademiju.

Elem, kako je vreme prolazilo, na „Instagramu“ ju je pratilo sve više ljudi. Zatim su deca u grupama počela da joj prilaze, prepoznavali su je na ulici i svi su želeli da imaju fotografiju sa Breskvicom. To ju je u početku uplašilo. Kasnije se navikla i uživa u svojoj popularnosti.

Popularnost je porasla kada je ušla u vezu sa pop, trep pevačem Vojažom (Voyage). Tada je Breskvica započela i svoju muzičku karijeru. Sa dečkom je snimila niz duetskih pesama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BitchPeach (@brrrreskvica)

Muzička karijera

Prvu duetsku pesmu Breskvica i Vojaž snimili su u oktobru 2019. godine pod nazivom „Vrati me“. Za ovu pesmu muziku i tekst radili su Breskvica i Vojaž, a aranžman Popov. Tada mladi muzičari nisu bili poznati širem regionu, ali ova pesma je bila u trendingu na „Ju Tjubu“ i svi su primetili mladi muzički par.

Mesec dana kasnije Breskvica i Vojaž su objavili još jedan duet pod nazivom „Budi tu“. Na ovoj pesmi su radili s istom ekipom kao i na svom prvencu. Oboje su deo Diskografske kuće „Generacija ZED“ koja je osnovana u februaru 2019. godine.

Pesmu „C’est La Vie“ objavili su 28. februara 2020. godine. I ova pesma je postigla veliki uspeh i za manje od godinu dana imala je više od 23 miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

U aprilu 2020. godine objavili su pesmu „Dam“ koja je za devet meseci „zaradila“ više od 20 miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

U junu 2020. godine izašao je spot za još jednu pesmu Breskvice i Vojaža pod nazivom „Bezimena“. I ova pesma je postala hit. Trenutno (septembar 2021. godine) ima više od 15 miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

U decembru 2020. godine objavili su pesmu „Anđele“, koje je do februara naredne godine „zaradila“ već više od šest miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

U januaru 2021. godine izašla je njihova pesma „Beli grad“ koja je za tri sedmice dostigla više od devet miliona pregleda. Za ovu pesmu mladi muzičari nisu snimili spot, a u opisu pesme su naveli da odlukom menadžmenta zbog trenutne situacije nije bilo prilike da se snimi spot za pesmu. Tako pesmu prati video kolaž sa slikama Breskvice i Vojaža.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BitchPeach (@brrrreskvica)

Saradnja sa Vukom Mobom i Tanjom Savić

„Koraci u noći“

U decembru 2019. godine Breskvica i Vojaž ostvarili su saradnju sa Vuk Mobom. Snimili su sa njim pesmu „Koraci u noći“ koja je postala veliki hit i bila je prva u trendingu na „Ju Tjubu“. Pesma „Koraci u noći“ trenutno (septembar 2021. godine) ima više od 37 miliona pregleda na „Ju Tjubu“. Ovom pesmom njihovi fanovi su bili oduševljeni.

Muziku i tekst za pesmu zajedno su radili Vojaž i Vuk Mob, dok je aranžman uradio Senad Bislimi.

„Pancir“

Želeli su da urade pesmu sa još nekim od kolega sa scene i odlučili su da to bude Tanja Savić. O tome su se savetovali sa svojim menadžerom i on je rekao da bi Tanja bila dobar izbor. Kontaktirali su je, a zatim ostvarili saradnju.

Snimili su pesmu „Pancir“ koja je postala apsolutni hit. Za ovu pesmu snimili su i odličan spot. Pesma je na „Ju Tjubu“ objavljena 4. novembra 2020. godine i trenutno (septembar 2021. godine) ima više od 34 miliona pregleda. Muziku su radili Vojaž i Henij, tekst sam Vojaž, a aranžman Popov.

Pesma je naišla na pozitivne kritike i njihovi fanovi poželeli su još sličnih duetskih pesama.

Posle ovog dueta pevači su počeli da im se javljaju u još većoj meri. Mnogi su želeli da sarađuju sa Breskvicom i Vojažom, ali oni pažljivo biraju sa kime će da rade. Trudili su se da kolege sa kojima sarađuju iza sebe nemaju skandala. Govorili su da bi da voleli da snime pesmu sa pevačem Dinom Merlinom.

Nagrade i priznanja

Za svoj rad Breskvica i Vojaž dobili su nekoliko nagrada i priznanja. U januaru 2020. godine dobili su nagradu za „Ju Tjub“ zvezdu na prestižnom muzičkom događaju MAC (Music Award Ceremony) u beogradskoj „Štark“ areni. Ovaj događaj okupio je najveće zvezde iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Breskvica i Vojaž su bili presrećni. Rekli su da nisu očekivali da će dobiti neku od nagrada te da im to mnogo znači.

Samo mesec dana posle, stiglo je još jedno priznanje na Oskaru popularnosti u Banjaluci. Dobili su nagradu za otkriće godine i mlade „Ju Tjub“ senzacije.

Ljubav Breskvice i Vojaža

Kada je izašla pesma „Geto fenomen“ Breskvica je čula za Vojaža. Svidelo joj se to što on radi i stalno je slušala njegovu pesmu. Ona je postavila na svoj stori na „Instagramu“ video u kome je pevala tu pesmu.

Vojaž joj se javio i kratko su se dopisivali. Posle nekog vremena joj se ponovo javio i počeli su intenzivno da se dopisuju. Kako je Breskvica rekla, tada su se bukvalno ispovedali jedno drugom i shvatili da bi mogli da sarađuju. Počeli su da se druže i tako su otpočeli svoju vezu, kao i muzičku saradnju.

Breskvica je rekla da joj se na Vojažu sve dopada i da su njih dvoje mnogo slični. Kada su gledali svoje slike kada su bili deca, shvatili su da su ličili jedno na drugo. Njih dvoje imaju iste poglede na muziku, na svet, a Breskvici je mnogo važno to što imaju slična interesovanja.

Kako se razvijala njihova ljubav, tako je i muzička karijera. Ubrzo je ovaj tinejdžerski par počeo da živi zajedno, a stekli su armiju fanova na društvenim mrežama koji su želeli da znaju svaki njihov korak. Tinejdžerski par imao je i ljubimca, psa Peđu, sa kojim su se često slikali, a nekada su ga vodili i na snimanje intervjua.

Kazali su da kao studenti imaju izgrađene radne navike i da svako jutro ujutro ustaju u osam sati. Tvrdili su da im je obrazovanje primarni cilj i da ne žele da ga zapostave zbog popularnosti i muzičke karijere.

Breskvica je priznala da nije lako sve stići, ali da oni za sada sve stižu uskladiti. U jednom intervjuu su priznali da ponekad žele da imaju više privatnosti, ali da se i sa tim teretom nose i osećaju veliku odgovornost prema svojim fanovima.

Raskid Breskivce i Vojaža

Početkom 2021. godine u medijima se pojavila vest da su Breskvica i Vojaž raskinuli. Na svim portalima u Srbiji i regionu to je bila najčitanija vest. Njihovi fanovi su u panici pokušavali da saznaju nešto više. Breskvica i Vojaž nisu demantovali, ali ni potvrdili vest o raskidu pa je misterija oko čitave te priče još više rasla.

Koliko su njihovi fanovi opčinjeni tinejdžerskim parom govori i činjenica da su počeli da pišu peticije na društvenim mrežama za njihovo pomirenje.

Kada su Breskvica i Vojaž sa svojih naloga na „Instagramu“ izbrisali zajedničke fotografije i „otpratili“ jedno drugo, komentari njihovih fanova su se usijali. Molili su ih da se pomire i da im objasne o čemu se zapravo radi.

U medijima su se pojavile informacije da je Vojaž već promenio i menadžera. Fanovi su odlučili da ih prate i da čekaju ispred zgrade u kojoj stanuju Breskvica i Vojaž da vide hoće li se oni pojaviti zajedno.

Takođe, u medijima je bilo i priče o tome da je tinejdžerski par sve to uradio s ciljem da postignu još veću popularnost i da je cela ta priča o raskidu samo marketinški trik. Međutim, ispostavilo se da je reč o pravom raskidu, što su potvrdili i time što su samostalno nastavili da grade svoje karijere.

Breskvica je 3. jula 2021. godine objavila singl „Srećan put“, na kome je sarađivala sa Lukom Radakovićem Raletom i Draganom Stevanovićem. Objavila je i spot koji je na „Ju Tjubu“ za dva i po meseca „zaradio“ skoro 21 milion pregleda.

Anđela Ignjatović Breskvica na društvenim mrežama

InstagramAnđela @ Instagram