Katarina Bajec

Kratke informacije

Ime i prezimeKatarina Bajec
Datum rođenja1979.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeLekar, specijalista oftalmologije

Biografija

Katarina Bajec je srpska lekarka, specijalista oftalmologije, te autorka i voditeljka emisije „Zdravo misli“ koja se emituje na programu Televizije „Nova S“. Rođena je 1979. godine u Beogradu. Živi i radi u rodom gradu.

Po završetku Matematičke gimnazije upisala je Medicinski fakultet u Beogradu. Nakon toga je specijalizovala oftalmologiju. Radila je u Kliničkom centru Srbije, a šira javnost ju je upoznala u jesen 2019. godine kroz emisiju koju uređuje i vodi.

Katarina Bajec je od 2014. godine u braku sa profesorom doktorom Đorđem Bajecom sa kojim ima sina Filipa. Iz prethodnog braka ima sina Jovana.

Detinjstvo i obrazovanje

Katarina Bajec je rođena 1979. godine u Beogradu. Odrasla je u rodnom gradu sa roditeljima i dvojicom starije braće. Njena pokojna majka, Jelisaveta Vasilić je bila pravnica, sutkinja i dogodišnja članica Saveta za borbu protiv korupcije

Nakon osnovne škole Katarina je upisala Matematičku gimnaziju, ali je ipak odlučila da svoj život posveti pomaganju ljudima. Po završetku Medicinskog fakulteta, specijalizovala je oftalmologiju.

Bajec je u jednom intervjuu priznala da je oduvek bila perfekcionista, te da je u školi bila „štreber“.

U mladosti se bavila atletikom, skokom u vis. Osim toga, voli i druge sportove, poput jedrenja na dasci[1].

Karijera

Katarina Bajec je više od deset godina radila u Kliničkom centru Srbije. Radila je i u Sloveniji, Austriji i Americi. Ipak, veću prepoznatljivost stekla je u oktobru 2019. godine kao jedna od autorki i voditeljki emisije „Zdravi sa dr Katarinom Bajec“.

Naime, Televizija „Nova S“ je u jesen 2019. godine pokrenula tok šou koji su zajedno osmislile i vodile doktorka Bajec i novinarka Olivera Draganić.

U drugoj sezoni promenjeno je ime emisije u „Zdravo misli“, kao i  scenografija i vizuelni identitet, a novinarka Olivera Draganić više nije deo uredničkog tandema.

Doktorka Bajec za sagovornike o raznim temama koje se tiču zdravlja bira eminentne stručnjake iz oblasti o kojima se govori.

Aktivna je i na društvenim mrežama. Tako njen profil na „Fejsbuku“ („Facebook“) prati oko hiljadu ljudi, dok na „Instagramu“ ima preko 32 hiljade pratilaca.

Privatni život

Katarina Bajec je rođena 1979. godine u Beogradu. Odrasla je i školovala se u rodnom gradu. Još kao studentkinja je dobila sina kome je dala ime Jovan. To je, ipak, nije sprečilo da završi studije, a kasnije i specijalizaciju, te da ostvari zavidnu karijeru u oblasti kojom se bavi.

Jovan se, za razliku od majke, nije opredelio za medicinu nego studira elektrotehniku.

Katarina je od 2014. godine u braku sa profesorom doktorom Đorđem Bajecom, koga najbliži prijatelji zovu Džo. Par se crkveno venčao u martu 2022. godine[2]. U međuvremenu su dobili sina kome su dali ime Filip.

Đorđe Bajec je hirurg, univerzitetski profesor i bivši direktor Kliničkog centra Srbije. Iz prvog braka sa Sofijom Bajec ima sinove Andreja i Dušana.

Andrej Bajec je krenuo očevim stopama. Radi kao hirurg u Urgentnom centru. Osim toga, bavi se i politikom. Član je Glavnog odbora Narodne stranke, te predsednik Opštinskog odbora te partije na Vračaru.

Katarina je u jednom intervjuu kazala da se Filip dosta ugleda na oca, pa tako u igri često oblači doktorski mantil, stavlja maske i „operiše“ igračke[3].

Doktorka Bajec je zahvaljujući svojoj stručnosti ali i pristupu koji ima prema sagovornicima i medicini uopšte, za vrlo kratko vreme stekla popularnost u Srbiji i regionu.

U intervjuima, pored zdravlja, neretko govori o temama koje su vezane za negu i lepotu. Tako je jednom prilikom kazala da dobru liniju duguje genetici, ali i umerenosti.

Priznala je da obožava povrće, voće i ribu, te da meso jede u umerenim količinama. Osim toga, nije ljubitelj brze hrane. Doktorka kaže da nikad nije držala dijetu, te da redovno trenira zato što u tome uživa, a ne toliko zbog fizičkog izgleda.

Reference

Katarina Bajec na društvenim mrežama

FacebookKatarina @ Facebook
InstagramKatarina @ Instagram