Milica Đurđić

Kratke informacije

Ime i prezimeMilica Đurđić
Datum rođenja-
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeDoktorka medicine

Biografija

Milica Đurđić je srpska doktorka zaposlena u Kliničkom centru Srbije u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu. Javnosti je postala poznata kao partnerka premijerke Vlade Srbije Ane Brnabić sa kojom je u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi.

O životu Milice Đurđić apsolutno nema nikakvih dostupnih zvaničnih podataka. Ono što je poznato je da je u dugogodišnjoj srećnoj ljubavnoj vezi sa premijerom Vlade Srbije Anom Brnabić. Milica je rodila i sina Igora, koji je stekla sa Anom, a išla je na vantelesnu oplodnju.

Inače, tako je Ana postala prvi visoki dužnosnik u svetu koji je tokom mandata postao roditelj u istopolnoj zajednici.

Milica je veoma posvećena svojoj karijeri, ne želi da bude medijska ličnost, ali zbog ljubavi prema Ani, često joj daje podršku i prati je na nekim važnim događajima u javnosti.

Porodica i obrazovanje

Kada je u pitanju porodični život Milice Đurđić o njemu nema podataka koji su dostupni javnosti. Tako da se o njenom porodičnom životu može samo nagađati. Prema pisanju srpskih medija, Milica je završila Medicinski fakultet u roku i imala je skoro sve desetke. Kao takva, bila je jedan od najboljih studenata medicine.

Karijera

Zna se da je zaposlena u Kliničkom centru Srbije, ali detalji njenog radnog mesta nisu poznati. Prema pisanju pojedinih medija, Milica je veoma posvećena svom poslu. Obavlja ga odgovorno, predano i profesionalno jer su joj posao, kao i karijera, veoma bitni.

Na zvaničnom sajtu Kliničkog centra Srbije nismo mogli pronaći podatke o konkretnom radnom mestu dr Milice Đorđević jer nije na spisku zdravstvenih radnika u kategoriji Centar za radiologiju i magnetnu rezonancu, bar ne onih koji su javno dostupni.

Prema pisanju medija, Milica je u Kliničkom centru Srbije zaposlena od 2015. godine. Mediji prenose da je bila reč o regularnom konkursu na koji je doktorka primljena na osnovu svojih kompetencija. Inače, Klinički centar Srbije je vodeća zdravstvena ustanova u Srbiji za koju kažu da svojim pacijentima pruža vrhunski kvalitet.

Privatni život

Milica Đurđić pripada LGBT populaciji. Od kada je to počelo, odnosno, njena sklonost ka pripadnicama istog pola, nije poznato. Veza za koju javnost zna je ona sa Anom Brnabić. O toj vezi nisu pričali samo srpski, već i svetski mediji jer je Ana kasnije postala i premijer Vlade Srbije.

Njena veza sa Anom Brnabić, počela je pre mnogo godina, još dok Ana nije ni bila premijer. Kako su pisali pojedini mediji, Milica i Ana upoznale su se u jednom beogradskom gej klubu. Simpatije su se odmah rodile između dve devojke, pa su one razmenile brojeve telefona. Posle toga su počele da se viđaju, otpočele vezu, a uskoro i zajednički život.

I Milica i Ana su bile veoma posvećene svojim karijerama, a jedna drugoj velika podrška i ljubav za sve što rade u životu. Sve do 2016. godine, kada je Ana izabrana za premijera Vlade Srbije, njihova veza nije bila u žiži javnosti. Od tada, Milica i Ana ne prestaju da intrigiraju javnost. Premijerka Brnabić uporno govori da ne želi da govori o svom privatnom životu, već o poslovnim poduhvatima jer se pokazala kao izuzetno sposobna žena na čelu Vlade Srbije.

Ipak, mediji, kako domaći, tako i strani, punili su naslovne strane i utrkivali se ko će saznati više detalja o vezi srpske premijerke i njene lepe devojke, atraktivne doktorice Milice Đurđić.

Sin Igor

Srpski, ali i svetski mediji kao što su „Bi Bi Si“ (BBC) i „Independent“, preneli su vest da su Milica i Ana postale roditelji. Naime, Milica je, prema pisanju medija, išla na vantelesnu oplodnju. Na svet je donela dečaka Igora 20. februara 2019. godine. Da li je slučajnost ili ne, ali i brat Ane Brnabić zove se Igor.

Usledile su brojne čestitke Milici i Ani, a u Kliničkom centru Srbije je potvrđeno još ranije da je Milica na porodiljskom odsustvu.

O tome kako se Milica i Ana snalaze kao majke, nije poznato mnogo detalja. Mediji su pisali o tome, da je Milica, po svim važećim zakonskim propisima u Srbiji, u principu „samohrana majka“. Premijerka Ana Brnabić nije mogla da se upiše u matičnu knjigu rođenih kao jedan od roditelja, pisali su mediji.

Milica i Ana u javnosti

Milica nije želela da se javno eksponira, kao ni da postane medijska ličnost. Svoj život držala je daleko od očiju javnosti, sve dok njena izabranica Ana nije postala premijerka.

Od tada, nekoliko puta se u javnosti na nekim važnim događajima pojavila sa Anom kako bi joj pružila podršku. Zanimljivo je da je Ana Brnabić postala prva žena na čelu Vlade Srbije, ali i prva LGBT pripadnica u svetu koja je u toku obavljanja mandata visokog dužnosnika jedne zemlje postala roditelj u istopolnoj zajednici.

U još uvek patrijarhalnoj Srbiji, ovo je izazvalo razne komentare. Dok su jedni osuđivali to što im je premijerska u vezi sa lepom doktorkom Milicom, drugi su ih podržavali. Sa druge strane, ovo je doprinelo tome da se Srbija u svetu pokaže kao otvorena zemlja koja donosi slobode i ravnopravnost.

Milica Đurđić na društvenim mrežama

Facebook Milica @ Facebook