Emrah Emšo

Kratke informacije

Ime i prezimeEmrah Emšo
Datum rođenja15. decembar 1994.
Mesto rođenjaZenica
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteSarajevo
ZanimanjePevač

Biografija

Emrah Emšo je bosanskohercegovački pevač koji je popularnost stekao učešćem u muzičkim takmičenjima „Zvijezda možeš biti ti“ i „Zvezde Granda“. Rođen je 15. decembra 1994. godine u Zenici.  Živi i radi u Sarajevu.

Premda je rano počeo da se bavi muzikom, šira javnost ga je upoznala tek 2014. godine kao jednog od učesnika šou programa „Zvijezda možeš biti ti“ koji se emituje na bosanskohercegovačkoj televiziji „Hayat“.

Posle zapaženog nastupa i dobrih komentara kritike i publike, Emšo je naredne godine okušao sreću i na muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“.

Svoju prvu pesmu je objavio 2014. godine. Reč je o numeri „Da li znaš“ koju je sam napisao. Usledile su numere „Poslije mnogo vremena“ i mnoge druge.

Emrah je 2018. godine izdao singl „Ona me je razbila“ koju su pisali i komponovali Divna Milovanović i Srđan Jovanović poznatiji kao Srki Boy. Nakon toga su usledili singlovi „Skupa roba“, „Osveti se za sve“, „Kofer sjećanja“ i drugi.

Trenutno (jun 2022. godine) najslušanija njegova pesma na platformi „Ju Tjub“ („You Tube“) je „Poslije mnogo vremena“ koja broji više od 9.4 miliona pregleda.

Detinjstvo i obrazovanje

Emrah Emšo je rođen 1994. godine u Zenici. Po završetku osnovne škole Emšo je završio srednju arhitektnosku školu u Hadžićima.

U jednom intervjuu je priznao da je oduvek želeo da postane pevač, te da je rano počeo da svira gitaru. Ipak, kaže da ga je muzika spasila jer je još kao maloletnik počeo da pravi ozbiljne probleme.

Posle tri suđenja pred Opštinskim sudom u Sarajevu, došlo je do prekretnice u njegovom životu. Posvetio se pevanju i komponovanju muzike. Kaže da nije siguran kako bi njegov život izgledao da je nastavio da se ponaša onako kako se ranije ponašao.

Karijera

Poput većine mladih pevača na ovim prostorima i Emrah Emšo se pevanjem počeo baviti tako što je nastupao u klubovima i diskotekama.

S vremena na vreme je pevao i na svadbama, a šira javnost ga je upoznala tokom učešća u televizijskom takmičenju „Zvijezda možeš biti ti“. Uspeo je da se plasira u finale, te je dobio priliku da peva pred prepunom sarajevskom „Skenderijom“.

Jedna od prvih pesama koju je napisao, komponovao i otpevao bila je „Da li znaš“ iz 2014. godine. Sledeće godine je dobila i svoj spot koji trenutno (jun 2022. godine) broji preko 240 hiljada pregleda.

U februaru 2015. godine Emrah je objavio spot za pesmu „Rak rana“ koju je takođe sam napisao i komponovao.

Dobri komentari žirija i bosanskohercegovačke publike dali su mu vetar u leđa da se 2015. godine prijavi za učešće u regionalnom takmičenju „Zvezde Granda“.

Tokom predstavljanja je izjavio da su mu muzički uzori Aco Pejović, Aca Lukas i Adil, te da je do sada napisao i komponovao nekoliko svojih pesama.

U prvom krugu je otpevao pesmu „Kapi krvi“ Alena Ademovića i „Nema te nema“ Ace Pejovića. Dobio je svih šest glasova „Da“ te se plasirao u narednu rundu takmičenja. Iste, 2016. godine je snimio numere „Poslije mnogo vremena“,  „Idite snovi“ i „Život bih ti dao“.

Premda se tokom prethodne sezone nije plasirao u finale, to ga nije obeshrabrilo da se ponovo prijavi na „Zvezde Granda“. Na samom početku sezone 2016/17 se predstavio svojom pesmom „Osveti se za sve“ i numerom „Njoj bih više verovao“ Radiše Trajkovića Đanija.

Nakon toga je snimio pesmu „Osveti se za sve“ koju je napisao i komponovao sam, dok su za aranžman i produkciju bili zaduženi Srđan Jovanović i Vedad Jašarević. Singl je 2019. godine dobio i svoj spot , koji na „Ju Tjubu“ trenutno (jun 2022. godine) broji preko 1.3 miliona pregleda.

U sezoni 2017/18 istog takmičenja „Zvezde Granda“ uspeo je da se plasira u polufinale gde je otpevao nekoliko pesama, uključujući numere „Sunce ljubavi“ koju u originalu izvodi Džej i „Najbolji grad na svetu“ koju peva Adil.

Tokom 2019. godine Emrah je objavio numeru „Skupa roba“ koju su pisali i komponovali Divna Milovanović i Srki Boy. Ovo je trenutno (jun 2022. godine) jedan od njegovih najslušanijih singlova sa preko 1.4 miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Nakon toga je snimio pesmu „Kofer sjećanja“. Reč je o baladi koju je napravio u saradnji sa Srđanom Jovanovićem, a koja je takođe izazvala pozitivne reakcije njegove publike.

Emšo je u dosadašnjoj karijeri uspeo da sakupi impresivnu bazu fanova sa kojima komunicira putem društvenih mreža, „Instagrama“ („Instagram“) i „Fejsbuka“ („Facebook“), dok njegov „Ju Tjub“ kanal prati više od 32 hiljade ljudi.

Svoju publiku je polovinom jula 2021. godine počastio singlom „Otišla je sreća“ koji je sam komponovao i napisao, dok je aranžman uradio Srki Boy. Snimio je i interesantan spot koji je za manje od godinu dana „zaradio“ preko 3.7 miliona pregleda na internet platformi „JuTjub“.

Nastavio je da snima obrade pesama svojih kolega, te da ih postavlja na društvene mreže. Neke od tih numera imaju i na stotine hiljada pregleda.

Njegova pesma „Otišla je sreća“ je u januaru 2022. godine dobio nagradu „Hit godine Radija Mix“. Emšo nije krio da je vrlo srećan i ponosan zbog tog priznanja, te da mu je drago što je dobio neki vid nagrade za trud koji ulaže u ono čime se bavi[1].

Usledila je saradnja sa Draganom Brajovićem Brajom i Srđanom Jovanovićem na pesmi „101 ruža 101 problem“. Singl i spot su svetlo dana ugledali u maju 2022. godine, a prve reakcije publike bile su više nego dobre. Pesmu je promovisao u emisijama Televizije „Grand“.

Privatni život

Emrah Emšo je rođen u Zenici 1994. godine. Detinjstvo je proveo u Hadžićima, a trenutno živi i radi u Sarajevu. O njegovom privatnom životu se vrlo malo zna, a tek poneki detalj podeli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.

U jednom intervjuu je priznao da je bio problematičan kad je bio mlad, te da su mu žene danas jedini porok. Voli da nastupa u kafićima i diskotekama, a rado peva i na svadbama. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja, te uživa igrajući fudbal i PES.

Kaže da kod suprotnog pola više ceni harizmu i šarm od lepote, te smatra da je svaki brak koji nije nastao iz koristi i interesa zapravo dobar brak. U životu se najviše srami kada ne ispuni obećanje ili kada izneveri nečije poverenje, a kaže da se najviše plaši Boga.

Za sebe kaže da je druželjubiva osoba, ali i da dosta pažnje posvećuje svom izgledu. Ne robuje trendovima niti brendovima, ali kaže da mu se dopada odeća modne kuće „Tommy Hilfiger“. Ističe da mnogo pažnje posvećuje odeći, a da zahvaljujući fitnesu ostaje u dobroj formi.

Mladi pevač se našao u fokusu javnosti u novembru 2021. godine kada su mediji objavili vest da je spasao devojku od nasilnika.

Naime, on je tokom jednog od svojih nastupa primetio da se dečko i devojka prepiru, ali nije mnogo obraćao pažnju na to. Međutim, kada je primetio da dečko vuče devojku za kosu, ostavio je mikrofon, te krenuo prema njima. Uz pomoć obezbeđenja odbranio je devojku, a momak je izbačen iz kluba.

Nakon što se vratio na binu poručio je devojkama da ne dozvoljavaju da se muškarci tako ponašaju prema njima. Emško je dodao da su muškarci jača polovina i da treba da štite devojke, a ne da budu nasilni prema njima. Curi koju je odbranio poručio je da obriše suze i posvetio joj je pesmu[2].

Diskografija

Singlovi

 • 2014. Da li znaš
 • 2015. Rak rana
 • 2016. Idite snovi
 • 2016. Poslije mnogo vremena
 • 2016. Život bih dao
 • 2016. Osveti se za sve
 • 2018. Ona me je razbila
 • 2019. Skupa roba
 • 2020. Kofer sjećanja
 • 2021. Otišla je sreća
 • 2022. 101 ruža 101 problem

Reference

[1] https://express.ba/vijesti/392553/hit-godine-radija-mix-emrah-emso-dobio-priznanje/

[2] https://express.ba/zanimljivosti/382579/heroj-veceri-emrah-emso-spasio-djevojku-od-nasilnika/?fbclid=IwAR0zcAIudWfaQ21rVrW931VJ9pEFDBi7kEYLVnxrK3fvG-zcf4YmqORLQ48

Emrah Emšo na društvenim mrežama

FacebookEmrah @ Facebook
InstagramEmrah @ Instagram
YoutubeEmrah @ YouTube