Milica Marković

Kratke informacije

Ime i prezimeMilica Marković
Datum rođenja15. mart 1988.
Mesto rođenjaNepoznato
DržavaCrna Gora
PrebivališteNepoznato
ZanimanjeNovinarka, voditeljka i influenserka

Biografija

Milica Marković je novinarka, voditeljka i influenserka iz Crne Gore. Na Instagramu je poznata kao „Mama Milica“. Rođena je 15. marta 1988. godine u Crnoj Gori.

Radila je na „Atlas“ televiziji i na Javnom servisu Crne Gore. Završila je Fakultet političkih nauka.

Vozi motore, ima tetovaže, posjećuje festivale i gleda fudbal. Za razne modne brendove radila je kao zaštitno lice. Ona pre svega za sebe kaže da je, na kraju, samo mama Milica.

Mamu Milicu na Instagramu prati više od 80.000 ljudi koji od nje svakodnevno traže savete o roditeljstvu.

Detinjstvo i odrastanje

Odrasla je u Mojkovcu u Crnoj Gori. Njen otac zove se Velizar Marković i on je brat nekadašnjeg premijera Crne Gore Duška Markovića.

Od malih nogu, Milica je volela sport, a najviše fudbal. Sa tatom i bratom je posećivala utakmice i to joj je ostala ljubav za celi život. Sa dečacima je igrala fudbal. Tada se pojavila i njena velika ljubav ka motorima. Tata je smatrao da se ponaša previše „muškobanjasto“ pa ju je upisao u manekenstvo. Tako se od 16-te godine, kroz hobi, počela baviti manekenstvom.

Još u osnovnoj školi je prebolela rak. Dugo nije mogla da priča o tome. Godinu i po dana je bila u bolnici, a posle toga je trebalo da prođe još deset godina kontrola kako bi se uverila da su svi nalazi uredu. Odstranjen joj je jedan bubreg. Imala je velike bolove i strah od smrti. Tada je, još kao mala, zakoračila ka religiji.

Karijera u medijima, modnim kućama i PR-u

Završila je Fakultet političkih nauka. Milica je više godina radila kao novinarka i voditeljka. Svoju medijsku karijeru započela je na televiziji „Atlas“, a potom i na RTV „Crna Gora“. Imala je dve autorske emisije. Kasnije se udaljila od novinarstva i okrenula ka drugim poslovima. Priznala je da joj novinarstvo nedostaje, ali da sada ima mnogo više vremena za svoje dete i sebe.

Kao izuzetno lepa i atraktivna, ova voditeljka je radila kao zaštitno lice raznih modnih brendova. Radila je više puta kao PR, a posebno izdvaja posao kao PR Podgoričkog sajma automobila, motocikala i opreme s obzirom da je to njena velika ljubav.

Tužba, mobing i diskriminacija

Posao na TV „Atlas“ za Milicu Marković bio je prava noćna mora, a lepa voditeljka i novinarka je sve to kasnije obelodanila. Milica je u ovoj televizijskoj kući radila dve godine, a tvrdila je da je samo jednom dobila ugovor o radu i to na šest meseci. Zbog toga je 2012. godine, sa još dve svoje koleginice, tužila za mobing Duška Kneževića kao svog bivšeg poslodavca.

Milica je tada rekla da je pretrpela veliki stres od strane Kneževića i još dva čelna čoveka „Atlas“-a te da se zbog toga čak prevremeno porodila. Ona je rekla da je trpela vređanje, omalovažavanje.

Samohrana majka

Za sebe kaže da ju je roditeljstvo oslobodilo i dalo pravi smisao njenom životu. Kćerka Mila učinila ju je srećnijom i zadovoljnijom u životu. Milica je samohrana majka.

Iako se sa svojim suprugom, rukometašem Žarkom Markovićem, razvela kada je Mila imala godinu dana, ostali su u dobrim i prijateljskim odnosima. Milica i Žarko su veoma mladi ušli u brak, pa je kasnije došlo do nesuglasica i odlučili su da svako krene svojim putem.

Kasnije je Žarko odselio u inostranstvo, ali je svoju kćerku Milu uvek redovno viđao. Mila je još kao jako mala putovala i kod tate u inostranstvo što joj je bilo veoma zabavno.

Majčinstvo i drugačiji pristup roditeljstvu

Kaže da je sa kćerkom Milom razgovarala dok je ona bila još u stomaku. Od prvog dana je kćerku odgajala sa mnogo ljubavi i posvećenosti. Ima veoma specifičan i drugačiji pristup roditeljstvu, a mnogo toga deli i sa svojim pratiocima na Instagramu gde Milici mame svakodnevno šalju poruke i traže savete za vaspitanje i odgoj dece.

Milica ponekad snima svoje razgovore sa kćerkom, a kasnije ih postavlja na Instagram. U jednom od tih videa Mila savetuje svoju mamu kako joj „ne treba muž“ jer onda ne bi imala dovoljno vremena za nju zbog spremanja ručka, kuhanja, peglanja… Kada je poželela brata ili sestru, Milica je svojoj kćerki objasnila da joj je za to potreban muž. Od tog trenutka Mila pokušava da svojoj mami Milici pronađe muža.

Milica smatra da  bi dec još od malih nogu trebalo približiti Boga i religiju da na taj način znaju da nikada neće biti sami. Ona je svoju kćerku Milu naučila da se uvek pomoli pre spavanja.

Takođe, vrlo poštuje Milinu ličnost i dozvoljava joj da uvek iskaže svoj karakter. Njihovi razgovori uvek liče na razgovor dve odrasle osobe, a ne na onaj između mame i kćerke.

Kćerku uči da izgradi svoj stav i da ima mišljenje na svaku temu koje će sama steći. U osnovi njenog vaspitanja je ljubav. Kaže da ništa nije učila o vaspitanju, ali da je ljubav njen pokretač i ono čime se vodi u životu, pa tako i vaspitanju.

„Tebi je na dug“

Milica se pojavila u spotu za pesmu „Tebi je na dug“ pevača Danijela Alibabića koji je njen kum i veliki prijatelj. Za deset godina prijateljstva Milica je Danijelu poklonila ovu pesmu.

Otišla je kod Baneta Opačića i rekla mu da želi Danijelu da pokloni pesmu za deceniju istinskog prijateljstva. Bane je tada pripremio upravo ovu vrlo lepu i emotivnu pesmu.

Milica Marković na društvenim mrežama

InstagramMilica @ Instagram