Jelena Đukić

Kratke informacije

Ime i prezimeJelena Đukić
Datum rođenja29. jun 1980.
Mesto rođenjaKula
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica

Biografija

Jelena Đukić je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica koja je prepoznatljivost stekla ulogama u serijama „Igra sudbine“ i „Od jutra do sutra“. Rođena je 29. juna 1980. godine u Kuli. Iz braka sa rediteljem i scenaristom Miloradom Milinkovićem ima ćerku Divnu.

Glumu je zavolela rano, a diplomirala je u klasi profesora Mihaila Miše Janketića. Sarađivala je sa Pozorištem mladih u Novom Sadu, Pozorištem lutaka „Pinokio“, Pozorištem „Slavija“ i drugim teatrima. Igrala je u predstavama „Beograd nekad i sad“, „KNKNPNKN“, „Svingeri“, Veselo devojačko veče i drugima“.

Na filmu se prvi put pojavila 2008. godine u ulozi Mine u filmu „Maša“. Usledile su serije „Gorki plodovi“, „Selo gori, a baba se češlja“, „Nemanjići – rađanje kraljevine“, „Sinđelići“, „Urgentni centar“ i druge. Ipk, najveću prepoznatljivost joj je donela uloga Višnje u sapunici „Igra sudbine“.

Jelena je igrala u filmovima „Peti leptir“, „Patuljci sa naslovnih strana“, „Vikend sa ćaletom“ i drugima.

Detinjstvo i obrazovanje

Jelena Đukić je rođena 1980. godine u Kuli. U rodnom gradu je odrasla i školovala se,  a potom je diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Mihaila Miše Janketića.

Pozorišna karijera

Jednu od prvih uloga u pozorištu glumici Jeleni Đukić poverio je reditelj Jug Radivojević. Utelovila je lik Zage u njegovoj predstavi „Instant seksualno vaspitanje“ koja je premijerno izvedena u aprilu 2005. godine na Dramskoj sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu.

U martu sledeće godine je na istoj sceni igrala Evicu u predstavi „Beograd nekad i sad“ koju je režirao Siniša Kovačević.

Od novembra 2008. godine je u Pozorištu mladih igrala predstavu „KNKNPNKN“ u režiji Žanka Tomića.

Jelena je od septembra 2010. godine u Pozorištu lutaka „Pinokio“ igrala predstavu „Put oko sveta“. U istom teatru je od oktobra 2011. godine glumila u predstavi za decu „Vitez Cvrčak“.

Usledila je saradnja sa Pozorištem „Slavija“ i rediteljem Markom Misiračom na predstavi „Prva parnica“ nastaloj po delu Branislava Nušića. Đukićeva je glumila Jelku, a u ostalim ulogama su se smenjivali Stefan Bundalo, Marko Baćović, Vasilija Kokotović i drugi.

Sa Marianom Aranđelović, Danielom Kovačevićem i Mihailom Laptoševićem je od februara 2017. godine u „Teatru Vuk“ igrala predstavu „Svingeri“. Istu predstavu su od maja 2018. godine igrali na sceni Pozorišta „Slavija“. Ovaj komad je napisao i režirao Milorad Milinković, a Jelena je bila zadužena za kostime i muziku.

Jelena je od 23. novembra u Domu sindikata u Beogradu igrala u komadu „Veselo devojačko veče“ reditelja Radeta Vukotića. Sa istim rediteljem je sarađivala i na predstavi „Muškarac u sendviču“ koja je od kraja juna 2023. godine na repertoaru Pozorišta „Slavija“.

Filmska i televizijska karijera

Jelena Đukić se na filmskom platnu prvi put pojavila 2008. godine. Glumila je Minu u kriminalističkom trileru „Maša“ koji je napisao i režirao Siniša Kovačević. Glavne uloge su pripale Kalini Kovačević, Vuku Kostiću i Marku Živiću.

Igrala je medicinsku sredstvu u dve epizode serije „Selo gori, a baba se češlja“, a pojavila se i u četiri epizode serije „Samo večeras“.

U šou Neleta Karajlića „Nadrealna televizija“ od 2012. do 2013. godine Jelena je glumila stujardesu, kuharicu, oficirku, Loto devojku i mnoge druge uloge.

Reditelj Milorad Milinković joj je poverio ulogu Nevene u filmu „Peti leptir“ koji se u bioskopima pojavio krajem 2014. godine.

U komediji i seriji „Patuljci sa naslovnih strana“ Jelena je tumačila ulogu Gordane Babić, dok su se u glavnim ulogama smenjivali Gordan Kičić, Boris Milivojević, Aleksandar Radojičić i drugi.

Za potrebe serije „Nemanjići – rađanje kraljevine“ Jelena je oživila Katalenu, suprugu Vukana Nemanjića, dok je njenog supruga igrao glumac Nebojša Glogovac.

Glumila je Klaru Vinauer u dramskoj seriji „Kralj Petar I“ koju je režirao Petar Ristovski. Kralja Petra je utelovio Lazar Ristovski, dok je Nikolu Pašića igrao Marko Baćović. Serija je premijerno prikazivana od marta do maja 2019. godine na Radio Televiziji Srbije (RTS).

Đukić je glumila Tamaru Ćalić u seriji „Urgentni centar“, dok je u „Sinđelićima“ bila Marina.

Utelovila je lik Darije Korać u popularnoj seriji „Istine i laži“, a u seriji „Biser Bojane“ je imala manju ulogu.

Igrala je Melani u filmu i seriji „Vikend sa ćaletom“ koji su prikazani 2020, odnosno 2021. godine.

U seriji „Radio Mileva“ koju je RTS premijerno emitovala tokom 2021. i 2022. godine Jelena Đukić je glumila Crnu udovicu, tj. Stelu

U međuvremenu je dobila ulogu Višnje Dulanović u telenoveli „Igra sudbine“. Od 2020. do 2022. godine Jelena se pojavila u preko 400 epizoda ove popularne serije koju emituje Televizija „Prva“.

Ljubitelji sapunica prepoznaju je i po ulozi Danijele Dace Matković koju je igrala tokom 2022. i 2023. godine u seriji „Od jutra do sutra“.

Usledila je nova saradnja sa Neletom Karajlićem. Ovog puta joj je poverio ulogu majke u humorističnoj seriji „Složna braća – Nekst Đeneration“ koja je emitovana tokom 2022. godine.

Privatni život

Jelena Đukić je rođena 1980. godine u Kuli. Školovala se u Novom Sadu, a živi u Beogradu. Bila je u braku sa rediteljem i scenaristom Miloradom Milinkovićem koji je prepoznatljivost stekao kao jedan od tragača u kvizu „Potera“.

Par je 2013. godine dobio ćerku kojoj su dali ime Divna. Razveli su se 2018. godine, ali su upravo zbog divne ostali u dobrim odnosima.

Prema pisanju medija, Jelena je posle razvoda uplovila u emotivnu vezu sa Markom Todorovićem koji živi i radi u Kanadi[1]. Glumica je u jednom intervjuu priznala da je emotivno ispunjena, ali izbegava da o svom privatnom životu govori u medijima.

Na društvenim mrežama najčešće deli fotografije sa proba, snimanja ili predstava, međutim, ponekad svoje pratioce obraduje fotografijom sa ćerkom, sa izleta u prirodu ili nekog putovanja.

Filmografija

Filmovi i serije

 • 2008. Maša
 • 2008—2009. Gorki plodovi
 • 2010. Selo gori, a baba se češlja
 • 2011. Samo večeras
 • 2012—2013. Nadrealna televizija
 • 2014. Peti leptir
 • 2018. Patuljci sa naslovnih strana
 • 2018. Patuljci sa naslovnih strana (serija)
 • 2018. Nemanjići – rađanje kraljevine
 • 2019. Kralj Petar Prvi (serija)
 • 2019. Urgentni centar
 • 2019. Istine i laži
 • 2019. Sinđelići
 • 2020—2022. Igra sudbine
 • 2020. Vikend sa ćaletom
 • 2021. Vikend sa ćaletom (serija)
 • 2021—2022. Radio Mileva
 • 2022—2023. Od jutra do sutra
 • 2023. Složna braća — Next Đeneration

Predstave: „Instant seksualno vaspitanje“, „Beograd nekad i sad“, „KNKNPNKN“, „Put oko sveta“, „Vitez Cvrčak“, „Prva parnica“, „Svingeri“, „Veselo devojačko veče“, „Muškarac u sendviču“ i druge.

Reference

Jelena Đukić na društvenim mrežama

InstagramJelena @ Instagram
IMDBJelena @ IMDb