Mihailo Karađorđević

Kratke informacije

Ime i prezimeMihailo Karađorđević
Datum rođenja15. decembar 1985.
Mesto rođenjaLondon
DržavaVelika Britanija
ZanimanjePreduzetnik

Biografija

Mihailo Karađorđević je srpski princ. Rođen je 15. decembra 1985. godine u Londonu, gde i živi.

Mihailovi roditelji su princ Tomislav i princeza Linda, a deda mu je kralj Aleksandar I Karađorđević. Ima rođenog brata Đorđa.

Odrastao je na očevoj farmi jabuka i od njega je nasledio ljubav prema Srbiji. Fascinirao ga je njen narod i priroda.

Kada je bio tinejdžer, sa drugom je pokrenuo posao vezan za grafički dizajn i programiranje. U rodnom gradu je studirao međunarodne odnose.

U Vašingtonu lobira za srpske interese i redovno prisustvuje skupovima Kongresa srpskog ujedinjenja. Smatra da su mladi i obrazovani ljudi najveći potencijal Srbije koja, po njegovom mišljenju, postaje sve interesantnija stranim investitorima.

Slobodno vreme provodi u prirodi baveći se fizičkim aktivnostima. Ima crni pojas u karateu, igra golf, jaše konje, planinari, vozi biciklu, itd. Kod majke na imanju trenira konje i bavi se stolarstvom.

Privatni život

2012. godine je upoznao Ljubicu Ljubisavljević sa kojom je ubrzo počeo da se zabavlja. Privuklo ga je to što je neposredna i ambiciozna. Oboje vole prirodu, sport i životinje. Imaju samojeda Akiru. Bave se društvenokorisnim radom i organizovanjem humanitarnih akcija.

Mihailo se 2014. godine povredio i nedeljama je ležao u bolnici. Ljubica je stalno bila pored njega i tada je shvatio da ne može da zamisli život bez nje.

23. oktobra 2016. godine su sklopili crkveni brak u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu. Posle 94 godine, ovo je prvo kraljevsko venčanje koje je održano u Srbiji. Slavlje su nastavili u Belom Dvoru. Venčanju su prisustvovale mnoge poznate ličnosti iz zemlje i inostranstva.

Mihailo Karađorđević na društvenim mrežama

InstagramMihailo @ Instagram