Arman Ličina

Kratke informacije

Ime i prezimeArman Ličina
Datum rođenja2. mart 1990.
Mesto rođenjaRožaje
DržavaCrna Gora
PrebivališteLuksemburg
ZanimanjeBokser, pevač, model
VisinaNepoznato
TežinaNepoznato

Biografija

Arman Ličina je bokser, model i pevač poreklom iz Crne Gore, koji trenutno živi i radi u Luksemburgu. Rođen je 2. marta 1990. godine mestu Rožaje, na severoistoku Crne Gore.

Kik boksom je počeo da se bavi u detinjstvu. Trenirao je u klubu „Univerzum“ u Rožaji, te nekoliko puta osvajao juniorska i seniorska prvenstva Crne Gore.

Osvojio je i nekoliko medalja na balkanskim takmičenjima. Nakon što se preselio u Belgiju počeo je da trenira boks. Postao je šampion Valonije i stigao do finala šampionata Belgije.

Osvajao je turnire u Belgiji, Luksemburgu i Francuskoj, te boksovao u mnogim drugim zemljama Evrope. Vrhunac karijere je doživeo 2017. godine kada je u Njujorku savladao Amerikanca Tomasa Simoneta (Tomas Simonetti) i postao šampion amaterskog master turnira u teškoj kruzer kategoriji.

U međuvremenu se počeo baviti modelingom, te je godinu dana promovisao kampanju modnog brenda „H&M“.

S obzirom na to da se u slobodno vreme bavi pisanjem pesama i repovanjem nedavno je odlučio da se okuša i u svetu muzike. Prvi singl pod nazivom „Barakuda“ Arman je objavio polovinom 2019. godine. Spot za pesmu je u međuvremnu iz, za sada nepoznatih razloga, povučen sa internet servisa „Ju Tjub“ („YouTube“).

Biografija

Arman Ličina je rođen 1990. godine u mestu Rožaje u Crnoj Gori. Vrlo rano je počeo da se bavi kik boksom. Trenirao je u Kik boks klubu „Univerzum“ u rodnom mestu.

Prvu medalju je osvojio u juniorskoj konkurenciji. Više puta je bio šampion Crne Gore, te osvajao medalje na balkanskim takmičenjima.

Po završetku osnovne i srednje škole upisao je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu. Na istom fakultetu je posle osnovnih, završio i master studije.

Nakon što se preselio u Belgiju sa kik boksa je prešao na boks. Postao je šampion regije Valonija, te stigao do finala prvenstva Belgije.

Osvajao je medalje u Belgiji, Luksemburgu i Francuskoj, a 2017. godine je u Njujorku tehničkim nokautom savladao Amerikanca Tomasa Simoneta. Time je postao šampion amaterskog masters turnira u teškoj kruzer kategoriji.

Tom prilikom je izjavio da je ponosan jer je uspeo da savlada boksera koji nastupa za najpoznatiji bokserski klub na svetu. Istakao je da se posebno ponosi time što je prvi Rožajac, ako ne i Crnogorac koji je pobedio jednog Amerikanca na njegovom terenu.

U međuvremenu je počeo da se bavi modelingom, te je godinu dana bio zaštitno lice robne marke „H&M“ u Belgiji.

Adnan se u slobodno vreme bavi glumom, piše pesme i repuje. Prvi singl pod nazivom „Barakuda“ objavio je polovinom juna 2019. godine. Reč je o pesmi čiji tekst i muziku potpisuju Arman, Džala Brat i Buba Koreli, a aranžman KC Blaze.

Pesmu prati i zanimljiv spot u režiji Ljube Radivojevića, a po scenariju Branka Đipala. Spot je za nešto više od pola godine na „Ju Tjubu“ („You Tube“) pregledan preko dva miliona puta, a sudeći prema prvim reakcijama publike ova saradnja je urodila plodom.

Međutim, u međuvremenu je spot povučen sa „Ju Tjuba“, a Ličina nije svojoj publici objasnio o čemu se tačno radi.

Ugasio je i skoro sve profile na društvenim mrežama, pa njegovi obožavaoci sumnjaju da više nema želju da se medijski eksponira.

Reference

https://www.radiopuls.lu/2017/10/20/arman-licina-sampion-turnira-u-teskoj-kategoriji-u-njujorku/

Arman Ličina na društvenim mrežama

TwitterArman @ Twitter
YoutubeArman @ YouTube