Veljko Ražnatović

Kratke informacije

Ime i prezimeVeljko Ražnatović
Datum rođenja10. decembar 1996.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeProfesionalni bokser
Visina192 cm
Težina90 kg

Biografija

Veljko Ražnatović je srpski profesionalni bokser. Sin je Željka Ražnatovića Arkana i folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović. Rođen je 10. decembra 1996. godine u Beogradu, gde i danas živi. U braku je sa bivšom košarkašicom Bogdanom Rodić.

S obzirom na to ko su mu roditelji Veljko je, baš poput sestre Anastasije, odrastao pred očima javnosti. Ipak, najveću medijsku pažnju je dobijao kada je počeo da se pojavljuje sa majkom na koncertima i u medijima.

Kao tinejdžer je bio na meti srpskih tabloida jer je često ulazio u sukobe sa navijačima i obezbeđenjem u klubovima, ali je 2015. godine počeo da se bavi boksom kako bi kanalisao potrebu za tim. Ne krije da je bio svestan svog talenta za boks, ali i da mu je nedostajalo odlučnosti da se odrekne mnogo toga kako bi se profesionalno bavio tim sportom.

Prvu značajniju pobedu je ostvario u martu 2018. godine u Jagodini. Cilj mu je, kaže, da postane prvak u svojoj kategoriji.

Osim toga, Veljko je javnosti poznat i po svojim ljubavnim vezama sa Lunom Đogani i Mašom Terzić, a povezivali su ga sa starletama Sorajom Vučelić i Natašom Šavijom.

Detinjstvo i obrazovanje

Veljko Ražnatović je rođen 1996. godine u Beogradu. Prvo je dete Željka Ražnatovića Arkana i folk pevačice Cece Ražnatović. Ima tri polubrata Mihaila, Vojina i Nikolu, te tri polusestre Mašu, Sofiju i Anđelu. Rođena sestra mu je Anastasija Ražnatović koja je dve godine mlađa od njega.

Otac mu je ubijen 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu „Interkontinental“, pa su Veljko i Anastasija odrastali sa majkom Svetlanom, tetkom Lidijom i njenom porodicom. Ražnatović kaže da se ne seća oca jer je bio previše mali kada je Arkan ubijen.

Novi problemi u porodici Ražnatović su usledili kada je Ceca 2003. godine uhapšena u akciji „Sablja“ čiji je cilj bio da se rasvetli ubistvo tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića. Ona je optužena jer je u kući držala veliku količinu oružja bez dozvole i zbog toga što je sa sestrom Lidijom proneverila novac u Fudbalskom klubu Obilić.

Ražnatovićeva je u Centralnom zatvoru provela skoro četiri meseca, a potom je sa Veljkom i Anastasijom jedno vreme živela u Turskoj i na Kipru. U periodu od juna 2011. godine do februara 2012. godine Ceca je izdržavala kaznu kućnog pritvora po nagodbi sa Višim javnim tužilaštvom Republike Srbije o priznanju krivice u vezi sa slučajem „Obilić“.

Veljko je u međuvremenu završio osnovnu i srednju dvojezičnu školu „British International School“ u Beogradu, a potom 2015. godine upisao Fakultet za ekonomiju i menadžment u Banjaluci.

Kao tinejdžer je bio član navijačke grupe koja je pravila probleme na stadionima i van njih. Punio je rubriku „Crna hronika“ i tučama s obezbeđenjem beogradskih klubova. Za vreme studija je takođe imao problema sa zakonom. Bio je i priveden jer je učestvovao u zakazanoj tuči.

Do tada je tek rekreativno igrao nekoliko sportova, a potom se posvetio boksu.

Karijera

Osim toga što je sin poznatih roditelja Veljko je često bio na meti tabloida zbog svojih sklonosti ka tučama. Bio je član navijačke grupe koja je često pravila nerede na stadionima i van njih. U vestima crne hronike se nalazio i zbog tuča sa obezbeđenjem klubova u koje je izlazio, ali se to promenilo nakon što je upisao fakultet i počeo da trenira boks.

U jednom intervjuu je priznao da „voli da se bije“ i da je oduvek smatrao da ima talenta da se bavi boksom, ali mu je nedostajalo odlučnosti da se zbog tog sporta odrekne mnogo stvari koje su mu pričinjavale zadovoljstvo. Na kraju je „prelomio“ i postao član Bokserskog kluba „Fontana“ u Beogradu.

Njegova majka nije krila da joj nije srećna što se Veljko odlučio za tako nasilan sport, ali da je u razgovoru sa njim i trenerima odlučila da podrži sina na putu ostvarenja njegovih želja. Dugo nije mogla da gleda mečeve jer se plašila za sinov život i zdravlje, ali nije krila sreću kada je Veljko počeo da ostvaruje prve rezultate.

Ražnatović kaže da mu je trema „pokretač“ i motivacija pred svaki novi susret sa protivnicima u ringu. Prvu značajniju pobedu u svojoj karijeri je izborio 10. marta 2018. godine u Jagodini protiv bugarskog boksera Krastja Jordanova (Krastyo Yordanov).

Nova pobeda je usledila već u junu iste godine, što mu je dalo dodatnu motivaciju. Tada je savladao Splićanina Hrvoja Božinovića. Nakon toga su mu protivnici bili Petar Mrvalj, Isosa Mondo (Isossa Mondo), Ibrahim Traore (Ibrahim Traore), Geriso Aduašvili (Geriso Aduashvili), Danilo Staćone (Danilo Staccone) i drugi.

Veljko na društvenim mrežama redovno objavljuje fotografije i snimke na kojima se mogu videti delovi njegovog treninga. Inspirisan time reditelj Darko Riot je odlučio da snimi dokumentarni film u kome će biti prikazani snimci njegovih treninga i mečeva, ali i delovi iz njegovog svakodnevnog života. Veljko će gledaocima pričati o ishrani i ostalim pravilima koje moraju da poštuju profesionalni sportisti.

Pokušaće da na osnovu vlastitog primera pokaže mladima koliko je sport važan kao način da se skone sa ulice i zaštite od raznih poroka poput narkotika i alkohola.

Jednom prilikom je priznao da mu je san svetska titula u njegovoj kategoriji, te da će se potruditi da taj san i ostvari.

Privatni život

Premda je Željko Ražnatović imao osmoro dece, domaćoj javnosti su najpoznatiji Veljko i Anastasija, upravo zbog činjenice da im je majka jedna od najvećih folk zvezda na ovim prostorima. Od rane mladosti Veljko je u medijima stekao status velikog zavodnika, zbog činjenice da su ga povezivali sa mnogim lepim Beograđankama.

Prvu za koju su mediji saznali je bila Luna Đogani, ćerka Gagija Đoganija i Anabele Atijas. Luna je u rijaliti šou programu „Zadruga 1“ priznala da je bila sa Veljkom, te da joj je njegova majka mnogo pomogla kada su se njeni roditelji razvodili. Sa druge strane, Ceca je demantovala tu priču, ali je kasnije izjavila da su Anastasija i Luna bile najbolje prijateljice i krštene kume.

Usledila je veza sa Mašom Terzić, ćerkom Zvezdana Terzića, generalnog sekretara Crvene zvezde. Uporedo sa tim, Anastasija se zabavljala sa Mašinim starijim bratom Kostadinom. Mlađi Beograđani su ih mogli sresti tokom noćnih provoda u srpskoj prestonici, a ostali su bili upućeni u njihove živote preko fotografija koje su redovno „delili“ na društvenim mrežama.

Veza je, navodno, bila veoma burna, pa su Veljko i Maša tokom tri godine nekoliko puta raskidali, a bili su i vereni. U međuvremenu je Veljko upoznao manekenku Anu Cakić koja je nakratko „ukrala“ njeogovo srce. Ta veza nije potrajala, jer se pomirio sa Terzićevom. Zvanično su raskinuli 2016. godine. Ostali su u dobrim odnosima jer se poznaju od detinjstva.

Nakon toga su Ražnatovića povezivali sa starletama Sorajom Vučelić i Natašom Šavijom. On nije ni potvrdio niti demantovao te informacije. Kasnije je upoznao bivšu košarkašicu Bogdanu Rodić koju je zaprosio u martu 2018. godine, na njen 22. rođendan.

Bogdana se često na događajima pojavljuje sa Veljkom i njegovom porodicom, a ako je verovati srpskim tabloidima dobro se slaže i sa njegovom majkom Cecom. Pevačica je jednom prilikom izjavila da podržava svaki izbor svoje dece, da može da ih savetuje, ali da svako uči iz svojih iskustava.

Polovinom oktobra 2019. godine njegova sestra je na „Instagramu“ podelila sliku srećnog para, sa potpisom „budući roditelji“. Medijima se vrlo brzo proširila informacija da je Bogdana u drugom mesecu trudnoće.

Ceca je izjavila da je presrećna i da se raduje dolasku prinove u porodicu, te obećala da će „snajku da pazi i mazi više nego inače, kako bi novi član stigao u veselju i radosti“.

Veljko i Bogdana su se venčali 24. novembra u Hramu Svetog Save na Vračaru. Mlada je na crkvenom venčanju nosila haljinu koju u kojoj se Ceca udala za Arkana. Slavlju u beogradskom hotelu „Hajat“ je prisustvovalo mnogo poznatih ličnosti iz sveta muzike, politke i sporta, a o tom događaju su domaći i regionalni mediji izveštavali danima.

Pored toga što je nekad voleo izlaske, a danas obožava boks, mladi Ražnatović je ljubitelj tetovaža. Ima ih nekoliko na svom telu, a onu na desnom ramenu posvetio je svom pokojnom ocu. Naime, Veljko je tetovirao tigra, koji je bio zaštitni znak jedinice vojske kojom je komandovao Arkan tokom ratova devedesetih godina („Arkanovi tigrovi“).

U žiži javnosti je i njegova mlađa sestra Anastasija koja je odlučila da krene majčinim stopama i da se posveti muzici. Okušala se i ulozi manekenke i modela, a svakodnevno pleni pažnju svojim smelim, ali dobrim modnim ukusom. Objavila je nekolikoliko pesama, od kojih je najpoznatija „Rane“.

Izvori:

  • https://www.blic.rs/zabava/veljko-raznatovic-bogdana-rodic-trudna-ceca-raznatovic-baka/k09l1zr