Aleksandra Ivanović

Kratke informacije

Ime i prezimeAleksandra Ivanović
Datum rođenja22. jun 1972.
Mesto rođenjaBačka Palanka
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditeljka

Biografija

Aleksandra Ivanović je srpska voditeljka. Rođena je 22. juna 1972. godine u Bačkoj Palanci. Živi i radi u Beogradu.

Detinjstvo i obrazovanje

Aleksandra Ivanović je rođena 1972. godine u Bačkoj Palanci. Kako je u jednom intervjuu ispričala, u njenoj porodici je vlada stroga disciplina, pa se vrlo rano osamostalila. Tada je kazala da se uvek sama spremala za školu, te da nije bilo prilike da spava do 12 sati, jer se znalo šta su njene jutarnje obaveze.

Njena majka Ljilja je novinarima ispričala kako je Aleksandra vrlo rano pokazali interesovanje za posao televizijskog voditelja. Naime, dok je prala sudove u kuhinji čula je svoju ćerku kako „najavljuje Dnevnik“. Već tada je shvatila da je televizijsko novinarstvo pravi posao za nju.

Po završetku osnovne škole preselila se u Novi Sad gde je završila srednju školu, a potom je prešla u Beograd gde je završila ekonomski fakultet, smer menadžment.

Majka ju je podržala kada se prijavila na audiciju za nove voditelje Radio Televizije Srbije. Bila je veoma razočarana jer je nisu primili prvi dan, međutim, zahvaljujući majčinoj podršci nije odustala od stvarenja svog sna. Već narednog dana, rukovodstvo je odlučilo da joj pruži šansu, a mnogi su zaključili da je upravo ona pravo TV lice.

Karijera

Voditeljsku karijeru je započela na RTS-u na kome je radila osam godina. Tadašnja voditeljka Dnevnika, Dušanka Kalanj, ju je naučila kako da se ponaša pred kamerama. Prvo je vodila vremensku prognozu, a onda je prešla u političku redakciju i dobila emisiju „Politički poligon“.

Aleksandra je 2003. godine postala deo informativne redakcije TV Pinka. Vodi Nacionalni dnevnik, a uređuje emisije „Info top“ i „Minut do dva“.

Spekulisalo se da će preći na Televiziju „Grand“, a tu priču pokrenuo je tadašnji suvlasnik i direktor Granda Saša Popović. Međutim, voditeljka je ipak ostala na „Pinku“.

Privatni život

S obzirom na to da je već dve decenije dobro poznato televizijsko lice, njen privatni život je često u žiži javnosti. U septembru 2014. godine, voditeljka i njen tadašnji dečko, Aleksandar Rajić, su se verili u dvorcu “Šato de banjol” u Francuskoj. Međutim, do venčanja nije došlo.

Skoro pet godina je bila u vezi sa pokojnim pilotom Vladimirom Bulatom. Kako je jednom prilikom kazala, vezala ih je ljubav prema Ečkoj, odakle je njena baka, a gde je Vlada dolazio zbog aerodroma.

Jednom srpskom magazinu je ispričala svoja iskustva sa letenjem, ali i da ih je vezala velika ljubav prema starim filmovima. Zato i ne čudi što ju je mnogo potresla vest da je Bulat poginuo prilikom izvođenja akrobatskog leta nedaleko od Zrenjanina. Voditeljka je kazala da je Vlada „letenje voleo svim srcem i na kraju je tu ljubav i životom platio[1]„.

Veliku pažnju javnosti Aleksandra privuklači fotografijama na kojima pozira u kupaćem kostimu. Ne želi da krije obline i smatra da su najgore one koje su zakopčane do grla. Jednom prilikom je izjavila da je imala ponudu da se slika za „Plejboj“, ali do saradnje nije došlo.

Aleksandrina omiljena emisija je Agape. Smatra da su vera, ljubav i znanje njeni najjači atributi. Njen moto je: „Bog je u tebi, potrudi se da ga sretneš“.

Reference

[1] https://www.telegraf.rs/jetset/vesti-jetset/3086261-ljubav-sa-tragicnim-krajem-voditeljka-pinka-slomljena-zbog-smrti-pilota-sa-kojim-je-bila-u-vezi

Aleksandra Ivanović na društvenim mrežama

Facebook Aleksandra @ Facebook