Anđela Lakićević

Kratke informacije

Ime i prezimeAnđela Lakićević
Datum rođenja1989.
Mesto rođenjaNemačka
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica, voditeljka

Biografija

Anđela Lakićević je profesionalna glumica, televizijska voditeljka i učesnica rijaliti šou programa „Parovi“ koji se emituje na „Hepi“ („Happy“) televiziji. Rođena je 1989. godine u Nemačkoj. Živi i radi u Beogradu.

Pažnju javnosti skrenula je na sebe ulaskom u rijaliti šou program. Ona je tada, upravo zbog ulaska u rijaliti, dobila otkaz u pozorištu. U rijalitiju se zaljubila u Mikija Đuričića, pčelara, dok je njena ljubav pre rijalitija bio Petar Strugar, kolega iz klase s Akademije glume na Cetinju sa kojim je bila u vezi dve i po godine.

S obzirom da je u rijalitiju pokazala da je vrlo elokventna i obrazovana ne čudi što je po završetku „Parova“ dobila ponudu da radi kao voditelj na „Hepi“ televiziji. U toj ulozi, Anđela se odlično snašla. Zavoleli su je i gledaoci pored malih ekrana.

Mnogi komentarišu da je Anđela, pre svega odlična glumica, i da je šteta što je „daske koje život znače“ zamenila voditeljskim poslom.

O njenom ljubavnom životu u poslednje vreme malo se zna.

Detinjstvo i obrazovanje

Anđela Lakićević poreklom je iz Crne Gore, ali je rođena u Nemačkoj 1989. godine. Sa roditeljima se kao dete iz Nemačke preselila u Beograd. Tu je završila osnovnu i srednju školu. Ima i godinu dana mlađu sestru Stefanu koja se bavila sportom, dok je Anđela, od detinjstva, pokazivala interesovanje za glumu. Zbog toga su je roditelji još kao dete upisali na časove glume, a njenu sestru na časove tenisa.

Kada je Anđela bila u srednjoj školi, njeni roditelji su odlučili da se razvedu. Njoj je to mnogo teško palo jer je bila vrlo vezana i za mamu, ali i za tatu.

Odlučila je da po završetku srednje škole upiše Akademiju glume na Cetinju u Crnoj Gori, a ne u Beogradu, kako je ranije razmišljala, samo kako bi otišla što dalje i kako bi lakše prihvatila razvod roditelja.

Na Cetinju se klasa upisivala svake treće godine, pa je Anđela, kako je kasnije pričala, imala sreće da se baš te godine upisivala nova klasa glumaca. Nije imala dovoljno novca da razmišlja o studiranju u inostranstvu, a u Beogradu nije želela da ostane.

Na Akademiji glume na Cetinju diplomirala je u klasi profesora Branimira Popovića. Bila je uzoran student i imala više zapaženih pozorišnih uloga.

Zanimljivo, dok je studirala Anđela je bila u vezi sa svojim kolegom glumcem Petrom Strugarom. Njih dvoje su studirali u istoj klasi i bili su u vezi dve i po godine. Par je raskinuo kada je Petar dobio ponudu da igra u filmu „Montevideo“. Zbog obaveza je morao da se preseli u Beograd, srpsku prestonicu, pa su odlučili da je najbolje da ne održavaju vezu na daljinu, već da svako krene svojim putem.

Po završetku studija, Anđela je počela da radi u pozorištu.

Od pozorišta do rijalitija

Kada je dobila ponudu od „Hepi“ televizije da uđe u rijaliti šou „Parovi“ Anđela je odlučila da iskoristi tu šansu. Bila je svesna da će tako ljudi imati priliku da je bolje upoznaju, a to je veoma značajno za posao kojim želi da se bavi – glumu.

Tako je javnosti vrlo dobro poznato to da, kada je Anđela ušla u „Parove“, istovremeno dobila i otkaz u pozorištu. Nije se mnogo osvrtala, jer je pred njom bio jasno zacrtan cilj.

U „Parovima“ je ušla u ljubavnu vezu sa Mikijem Đuričićem. Anđela se zaljubila u pčelara iz Kupinova, a njihova ljubav je bila veoma turbulentna. Par se u vili i zaručio. Miki je zbog Anđele i velike ljubavi pokušao i da iseče vene u rijaltiju.

Ipak, po završetku „Parova“, njih dvoje nisu još dugo ostali zajedno, a Anđela je uplovila u voditeljske vode. Njen bivši dragi ušao je u rijaliti „Zadruga“ na „Pink“ televiziji i našao novu ljubav, ali Anđela Mikija više nije želela da komentariše. Rekla je da je ona odavno na tu priču stavila tačku.

Karijera voditelja

Odmah po završetku četvrte sezone „Parova“ u kojoj je Anđela učestvovala dobila je ponudu da radi kao voditelj na „Hepiju“. Prva emisija u kojoj je radila kao voditelj bila je „Glamur“. Reč je o emisiji o poznatim ličnostima sa srpske estrade.

Nedugo nakon toga, okušala se u „Provodadžijama“, za koje i danas radi. Naime, to je još jedan projekat „Hepi“ televizije u kojem voditeljka sa mladom oblazi potencijalne mladoženje po Srbiji i pokušava da za nju nađe pravog – kao provodadžija.

Anđela je u emisiji „Provodadžija“ pokazala da je vrlo kreativna i opuštena pred kamerom. Zbog toga i ne čudi što je po početku pete sezone „Parova“ upravo ona bila ta koja je počela da radi kao voditelj u rijalitiju.

Vrlo inteligentna, provokativna, sa stavom, uspela je da kao voditelj izvuče maksimum iz svog posla i takmičarima „pomrsi konce“ u vili „Parova“ što je gledaocima pored malih ekrana bilo vrlo zabavno.

Anđela je šestu sezonu „Parova“, a potom i sedmu, radila skoro svaki dan. U osmoj sezoni uzela je mali predah. I dalje je u „Parovima“ kao voditelj, ali sada samo u vikend emisijama. I, naravno, tu su „Provodadžije“ koje Anđela i dalje vodi.

Transformacija

Zanimljiva je i transformacija Anđele Lakićević. Kada je prvi put došla u „Parove“ bila je brineta sa viškom kilograma. Nije mnogo pažnje posvećivala svom izgledu. Međutim, sve se promenilo kada je odlučila da postane voditeljka.

Anđela je smršala i svoju liniju dovela do savršenstva. Promenila je boju kose u plavu. Više se šminkala, promenila je stil oblačenja i postala jedna od najatraktivnijih voditeljki u Srbiji.

Anđela Lakićević na društvenim mrežama

InstagramAnđela @ Instagram