Adam Adaktar

Kratke informacije

Ime i prezimeAdam Adaktar
Datum rođenja3. februara 1998.
Mesto rođenjaČačak
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeBiznismen, televizijska ličnost

Biografija

Adam Adaktar je srpski preduzetnik koji se predstavlja kao „Bog obrva“, a koji je regionalnu prepoznatljivost stekao zahvaljujući rijaliti šou programu „Adaktarovi“. Rođen je u Čačku 3. februara 1998. godine kao Adam Marjanović. U braku je sa Anđelom sa kojom ima troje dece. Živi i radi u Beogradu.

Njegova majka Alis je, prema pisanju medija, još 1994. godine otvorila kozmetički salon u Čačku. Posao se širio, a Adam je 2017. godine otvorio kozmetički salon u Beogradu.

Pored toga, krenuo je sa edukacijama širom Evrope i počeo se baviti kozmetikom i prodajom kozmetičkih preparata. Porodica Adaktar je pokrenula i vlastitu liniju sočiva u boji.

Prema pisanju beogradskih tabloida, Adaktari su suvlasnici jednog beogradskog restorana.

Detinjstvo i obrazovanje

Adam Adaktar je rođen 1998. godine u Čačku. Njegova majka Alis rođena je kao Bobana Đokić. Odrastao je sa majkom, bakom Nadalinom, sestrom Viktorijom i tetkom Vanjom.

Bobana, tj. Alis je 1994. godine otvorila salon za ulepšavanje u Čačku. Nastavila je da se bavi ovim poslom i nakon što se porodica preselila u Beograd.

Kada je odlučila da otvori frizerski salon, Adam je preuzeo raniji posao i zahvaljujući tome što su se mnoge poznate žene ulepšavale u njemu, stekao nadimak „Bog obrva“.

Kako je jednom prilikom kazao, posle srednje škole je studirao umetnost, a upravo je na fakultetu upoznao svoju današnju suprugu.

Karijera

Adam Adaktar je posao nasledio od majke. Kako je u jednom intervjuu rekao, već sa 13 godina je počeo da radi. Naime, Alis je u poslovni svet krenula otvorivši  salon lepote u Čačku.

Postali su prepoznatljivi po tetoviranju obrva, a ubrzo su asortiman usluga proširili na ubrizgavanje botoksa i druge manje estetske intervencije.

Prvi kozmetički salon u Beogradu otvorili su 2017. godine. Bave se o prodajom kozmetičkih preparata i sočiva u boji.

Salon nudi usluge mikropigmentacije ili tetoviranja kojom se koriguju, menjaju i ulepšavaju određeni nedostaci ili nepravilnosti na licu, poput usana, obrva, kapaka i slično. Nude i usluge laserskog uklanjanja tetovaža[1].

Među Adamovim klijentima su neke vrlo poznate ličnosti, poput pevačica Katarine Ostojić Kaje (Kaya), Ivane Nikolić, Sanje Vučić, Nikolije Jovanović, pevača Dragana Kojića Kebe i drugih.

Ipak, on kaže da svakom klijentu posvećuje jednaku pažnju, bez obzira na to da li je reč o nekoj popularnoj zvezdi ili „običnoj“ ženi, tj. muškarcu.

Adam drži edukacije u Beogradu, Zagrebu, Podgorici, Sarajevu, Ljubljani i Skoplju. Ovu turneju je nazvao „Yugo Tour“, a na svom profilu na „Instagramu“ objavio je da je držao i predavanje u Beču.

Rijaliti „Adaktarovi“

Televizija „Pink“ je u leto 2022. godine najavila emitovanje rijaliti šou programa „Adaktarovi“ u koji je navodno uloženo milion evra. Rijaliti je najavljen kao domaća verzija šoa „U korak sa Kardašijanima“ i kao projekat koji je „Srbija dugo čekala“.

Gledaoci su od kraja avgusta 2022. godine kroz nekoliko epizoda imali priliku da „zavire“ u život i svakodnevnicu porodice Adaktar, a ovaj rijaliti je izazvao oprečna mišljenja.

Negativni komentari na društvenim mrežama uglavnom su se odnosili na činjenicu da je pitanju vrlo loša gluma sa čudnim dijalozima. Uprkos tome, niti jedna epizoda koja je objavljena na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“) nije pogledanja manje od 250 hiljada puta.

Zbog slabe gledanosti na „Pinku“ promenjen je termin emitovanja, a nakon toga je rijaliti skinut sa programa. Adam Adaktar je u julu 2023. godine novinarima kazao da će nova sezona biti snimana u Dubaiju, jer je porodica odlučila da otvori firmu u tom gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dodao je da im je krajnji „osvajanje američkog tržišta“.

Privatni život

Adam Adaktar je rođen u 1998. Čačku. Odrastao je sa majkom Alis, bakom Nadalinom, tetkom Vanjom i sestrom Viktorijom. Danas živi u Beogradu.

Sa nevenčanom suprugom Anđelom, koja je poreklom iz Rusije, ima troje dece, sinove Azija i Ara, te ćerku Arenu. Spekuliše se da je cela porodica promenila imena tako da počinju na slovo „A“.

Adam je u jednim intervjuu rekao da će on i Anđela da se venčaju kada provedu 10 godina zajedno i da će im na svadbi pevati Bijonse (Beyoncé[2]).

U julu 2023. godine je izazvao buru u javnosti kada je izjavio da želi „još tri sina“ i da će ih roditi surogat majka, a ne Anđela. Dodao je da je njegova nevenčana supruga „sada mnogo zgodna da bi to telo neko upropastio[3]„.

Pažnju tabloida Adaktari privlače raskošnim i bahatim životnim stilom. Naime, tokom pandemije novog virusa korona porodica Adaktar je organizovala proslavu rođendana u restoranu, premda je to tada bilo zabranjeno.

Adam Adakar je izazvao bes u regionu kada su mediji objavili da je parkirao svoj skupi automobil na mesto predviđeno za osobe s invaliditetom.

Adaktar uživa veliku popularnost na društvenim mrežama. Samo na „Instagramu“ ima oko 187 hiljada pratilaca. Objavljuje fotografije zadovoljnih klijenata, ali i slike iz privatnog života.

Često su to fotografije luksuznih automobila ili putovanja sa egzotičnih destinacija. Osim toga, pozira u garderobi prestižnih svetskih modnih brendova i hvali se luksuznom vilom na Dedinju.

Reference

Adam Adaktar na društvenim mrežama

InstagramAdam @ Instagram