Dušica Spasić

Kratke informacije

Ime i prezimeDušica Spasić
Datum rođenja24. mart 1981.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeVoditeljka
Visina-
Težina-

Biografija

Dušica Spasić je srpska voditeljka. Smatraju je jednom od najlepših osoba domaće javnosti. Rođena je 24. marta 1981. godine u Beogradu, gde i živi.

Novinarsku karijeru je započela na radiju, a tri godine kasnije počela je da vodi Jutarnji program na Radio Televiziji Srbije (RTS) zahvaljujući čemu je stekla veliku prepoznatljivost. U septembru 2019. godine prešla je na Televiziju „Pink“, gde je vodila i uređivala emisiju „24 časa“.

Detinjstvo i obrazovanje

Dušica Spasić je rođena 1981. godine u Beogradu. Ima brata Dušana koji je dve godine stariji od nje.

Kao dete je bila nemirna i često su je nastavnici izbacivali sa časova. Pretili su joj da će dobiti jedinicu iz vladanja, ali nisu hteli da joj kvare prosek jer je imala sve petice.

Kada je bila tinejdžerka, želela je da se bavi padobranstvom. Ipak je odustala jer je majka u tome nije podržala.

Tri godine je studirala španski jezik na Filološkom fakultetu, ali se prebacila na žurnalistiku koju je završila sa visokim prosekom.

Karijera

Dušica Spasić je 2003. godine došla na audiciju za voditelje. Uprkos velikom broju prijavljenih, prošla je sedam izbornih krugova i našla se u informativnoj redakciji. Tri godine kasnije je počela da vodi Jutarnji program RTS-a.

Jednom prilikom je kazala da je zadovoljna svojim poslom zbog čega joj nije teško da se probudi u četiri ujutro i da s osmehom vodi emisiju. Tada je priznala da ne voli da se eksponira i svoju intimu čuva za sebe.

Na televiziji gleda samo one emisije koje mogu da joj pruže korisne informacije. Nerviraju je nemarnost i neprofesionalnost.

Pored Jutarnjeg programa Dušica je vodila i emisiju „Beogradska hronika“. U septembru 2019. godine je prešla na Televiziju „Pink“, a od oktobra je počela da vodi i uređuje emisiju „24 časa“.

Spasićeva na „Pinku“ vodi i informativne i zabavne emisije, poput „Vesti“ i kviza „Istorijska vrteška“.

Privatni život

U slobodno vreme trenira, odmara i viđa se sa prijateljima. Voli da kuva i da sprema torte. Omiljena knjiga joj je „Pohvala ludosti“. Obožava da putuje, a san joj je da živi na dalekom ostrvu i da ima bar na plaži.

Iako mnogi misle da je savršena, ona je to demantovala i priznala da nema trepavice, da su joj stopala ogromna i da je sklona gojenju.

Dušica Spasić na društvenim mrežama

FacebookDušica @ Facebook
InstagramDušica @ Instagram