Saša Kovačević

Kratke informacije

Ime i prezimeSaša Kovačević
Datum rođenja27. jul 1985.
Mesto rođenjaZemun
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač
ŽanrPop, pop-folk, dance
Visina177 cm
Težina74 kg

Biografija

Aleksandar Saša Kovačević je srpski pop pevač. Rođen je 27. jula 1985. godine u Zemunu. Živi u Novom Beogradu.

Kada je imao pet godina, roditelji su njega i starijeg brata Radeta doveli u muzičku školu „Kosta Manojlović“ da provere da li imaju sluha. Saši su rekli da ima apsolutni sluh, ali morao je da sačeka godinu dana da krene u muzičko zabavište. U sedmoj godini je upisao tu školu, odsek klavir.

Trenirao je košarku i kik-boks. Bio je vrlo dobar đak i nije pravio probleme. Sa četrnaest godina je dobio prvu klavijaturu koja je u potpunosti zaokupila njegovu pažnju. Kada je ušao u pubertet, stalno je izlazio i istraživao nove stvari.

Roditelji ga nisu puštali da svira na slavljima jer su želeli da prvo upiše akademiju. Ipak, kada je imao šesnaest godina, otac mu je dozvolio da nastupi u piceriji u kraju u kojoj je provodio dosta vremena. Došli su njegovi drugovi i svi su bili oduševljeni. Zatim je svirao na splavu „Hrabro srce“, a otac mu je pomagao i bio njegov menadžer.

Završio je Akademiju umetnosti, smer za snimanje i dizajn zvuka. Prosek mu je bio iznad osam.

Diskografija

2004. godine se predstavio javnosti na festivalu Sunčane skale sa pesmom „Pakao i raj“, ali bio je među poslednjima. Usledio je singl „Jedina si vredela“ koji je postao veliki hit i kojim je skrenuo pažnju na sebe.

2005. godine je učestvovao na Radijskom festivalu i izveo je numeru „Korak do dna“.

2006. godine je snimio prvi album za produkcijsku kuću City records. Na njemu su se, osim pomenutih, izdvojile sledeće pesme: „Lagala me il’ ne lagala“ i „Ruka za spas“ koja je proglašena za hit godine.

2007. godine je dobio brojne nagrade za otkriće godine i pop pevača godine. Nastupio je na festivalu u Vrnjačkoj banji i osvojio drugo mesto sa numerom „Lažu te“. Na Radijskom festivalu je otpevao pesmu „Bolji čovek“ koja mu je donela pobedu.

2008. godine je snimio prvi duet pod nazivom „Još ti se nadam“ sa Eminom Jahović.

2009. godine su mu uručene nagrade za pevača godine i duet godine.

2010. godine je izašao drugi Sašin CD čiji je naziv „Ornament“.

2011. godine je objavio dva singla: „Bežimo iz grada“ koji je postao pravi letnji hit i „Idemo do mene“ u kome voditeljka Nikolina Ristović šapuće svoj deo teksta. 5. novembra iste godine u svečanoj sali pozorišta Madlenianum, Saša je dobio specijalno priznanje i orden od građana Zemuna koji su zahvalni za njegov angažman u kulturnoj i turističkoj promociji ove opštine.

2012. godine je promovisao numere: „Kako posle nas“ i „Lapsus“ koje je publika odlično prihvatila.

2013. godine je snimio spotove za tri nove pesme: „Piši propalo“, „Slučajno“ i „Nothing but the faith“.

2014. godine je izbacio singlove: „Mogli smo sve“, „Branim“ i „Noć do podne“.

2015. godine je objavio numere: „Gde smo, moja ljubavi“, „Rano je“, „Rođendan“ i „Živim da te volim“.

2016. godine su izašle dve pesme: „Zamalo tvoj“ i „Temperatura“.

Privatni život

Sa sedamnaest godina je imao prvu ozbiljnu vezu koja je trajala šest godina. Bio je sa Ivonom Laković koja je učestvovala u spotu za pesmu „Ruka za spas“.

U avgustu 2009. godine je počeo da se zabavlja sa Jovanom Koković, tadašnjom studentkinjom prava koju je angažovao da se pojavi u spotu za pesmu „Kome da verujem“. Između njih su se javili problemi jer je Saša bio prezauzet poslom i nije imao slobodnog vremena.
2012. godine je započeo vezu sa osam godina mlađom manekenkom Jovanom Jocić. Upoznali su se na snimanju spota za pesmu „Lapsus“. Krajem 2013. godine je kupio stan u novobeogradskom naselju “West 65″ u koji se uselio sa devojkom i bratom Radetom.

U avgustu 2016. godine mediji su pisali da su Jovana i Saša raskinuli.

Omiljeni pevači su mu: Oliver Dragojević, Michael Jackson i Mariahu Carey. Želja mu je da jednog dana napravi koncert na Marakani ili Ušću. Takođe, voleo bi da se oženi i da ima decu.

Saša je visok 177 cm i težak 74 kg.

Saša Kovačević na društvenim mrežama

FacebookSaša @ Facebook
InstagramSaša @ Instagram
TwitterSaša @ Twitter
YoutubeSaša @ YouTube