Gabrijela Domenika Marijanović

Kratke informacije

Ime i prezimeGabrijela Domenika Marijanović
Datum rođenja1992.
Mesto rođenjaSlavonski Brod
DržavaHrvatska
PrebivališteSlavonski Brod
ZanimanjeBokserka, pevačica
ŽanrPop, R'N'B, hip-hop

Biografija

Gabrijela Domenika Marijanović je hrvatska bokserka i pevačica. Rođena je 1992. godine u Slavonskom Brodu. Živi i radi u rodnom gradu.

U Slavonskom Brodu je završila osnovnu i srednju školu nakon čega je upisala Saobraćajni fakultet Univerziteta u Rijeci. Bila je predstavnica studenata saobraćajnog odseka u studentskom horu Univerziteta u Rijeci, te član omladine Hrvatske demokratske zajednice (DHZ).

Mediji su pisali da se bavi prodajom skupocenih automobila i polovnog nemačkog nameštaja.

Tokom srednje škole se bavila gimnastikom, akrobatskim rock’n’ rollom i karateom iz koga ima i par osvojenih medalja na takmičenjima lokalnog karaktera.

Novine su takođe pisale da je od karatea odustala zbog povrede nosa koju je sama sebi slučajno nanela. Radila je kao saradnik za „Herbalife“.

Učestvovala je u takmičenju za Miss Hrvatske, ali je nepoznato kako je prošla na istom. Na takmičenju za Miss Brodsko-Požeške županije (regija u Hrvatskoj) 2009. godine je postala Miss fotogeničnosti.

Jednom prilikom je kazala da voli oružje, zbog čega ima tetovaže istog.

Bila je kandidat za izdanje Velikog Brata 2015. godine, međutim nije ušla u kuću Velikog Brata. Tokom 2016. godine je učestvovala u emisiji „Ljubav je na selu“.

U taj rijaliti je ušla kao pojačanje i brzo je zapala za oko farmeru Dinu Blažinu iz mesta Durlinci pored Karlovca. Njen dolazak na imanje nije se dopao ostalim učesnicama koje su postale ljubomorne na atraktivnu brinetu[1].

Tokom studija je bila član Bokserskog kluba Rijeka, te viceprvakinja Hrvatske u kategoriji do 57 kilograma u seniorskoj konkurenciji.

Kada je završila fakultet vratila se u rodni grad i boksersku karijeru nastavila u klubu Brod. Tada je izjavila da joj je prvi cilj da postane seniorska prvakinja države, a potom i standardna reprezentativka Hrvatske u tom sportu[2].

Uporedo sa sportskom karijerom, Gabrijela gradi i muzičku karijeru. Do 2022. godine je objavila nekoliko singlova i dueta.

Mlada Brođanka je u decembru 2016. godine predstavila singl „Intro“ koji je snimila sa Darkom Mrvljem, poznatijim kao Mrle. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, mnogima se ova saradnja svidela.

U oktobru 2018. godine je sa Matijom Levakom, poznatijim po pseudonimu Matya objavila duet „Neodoljiva“, a  narednog meseca su publiku počastili duetom „24/7“. Gabrijela i Matija su u januaru naredne godine promovisali pesmu „Kemija“ koja takođe ima svoj spot.

Medijima u Hrvatskoj se pohvalila da je tokom posete dečku koji živi u Americi imala priliku da upozna repera i producenta 50 Centa (50 Cent). U jednom intervjuu je kazala da je svetska muzička zvezda zapravo vrlo jednostavna osoba, te da je sa njegovim bliskim saradnicima razgovarala o mogućnim zajedničkim projektima[3].

Diskografija

Singlovi

  • 2016. Intro (ft. Mrlle)
  • 2018. Neodoljiva (ft. Matya)
  • 2018. 24/7 (ft. Matya)
  • 2019. Kemija (ft. Matya)

Reference

 

Gabrijela Domenika Marijanović na društvenim mrežama

FacebookGabrijela @ Facebook
InstagramGabrijela @ Instagram