Ivana Jordan

Kratke informacije

Ime i prezimeIvana Jordan
Datum rođenja7. jun 1977.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica
ŽanrPop
Visina160 cm
Težina54 kg

Biografija

Ivana Jordan je srpska pevačica. Rođena je 7. juna 1977. godine u Beogradu, gde i živi.

Prve dve godine je išla u osnovnu školu „Starina Novak“, a zatim se prebacila u osnovnu školu „Karađorđe“. Završila je niže muzičke škole „Josif Marinković“ i „Petar Konjović“, kao i srednju muzičku školu „Josip Slavenski“.

Kada je imala devet godina, iskomponovala je pesmu koju je nazvala „Proleće“. Radila je muziku za amatersku pozorišnu predstavu „Kad se spusti zavesa“. Na kraju četvrtog razreda srednje škole je snimila pesmu „Ne žalim kraj“.

Trenirala je plivanje na 25. maju i tenis u Crvenoj zvezdi. Od četrnaeste godine je trenirala atletiku i bila je članica vaterpolo tima Partizan.

Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

1994. godine je počela da radi kao muzički saradnik na TV i radio Politici.

1995. godine je pisala o muzičkim događajima u magazinu „Ana“. Smatra da joj je novinarstvo pomoglo da shvati čime želi da se bavi u životu.

Ove poslove je radila do 1998. godine kada je prvi put nastupila na festivalu Beogradsko proleće. Pesma koju je izvela je dobila nagradu za aranžman i produkciju.

1999. godine je bila član benda Zdravka Čolića tokom turneje „Kad bi moja bila“. Iste godine je produkcijska kuća City records objavila Ivanin prvi album „Svetlost i senke“.

2000. godine je ponovo učestvovala na festivalu Beogradsko proleće i izvela je numeru „Ne budite ga“ koja joj je donela drugu nagradu publike.

2001. godine je nastupila na Festivalu vojničkih pesama i koračnica. Otpevala je „Duge noći“ i osvojila je drugo mesto. Usledio je Budvanski festival na kome je promovisala numeru „Ti me osećaš“. Uradila je singl „Znam to i osećam“ i počela je da sarađuje sa italijanskim producentima.

2002. godine je snimila pesmu „Corner of your eye“ u studiju Alberta Radijusa u Milanu.

2003. godine je dobila priznanje „Mondo d’ amore“ od italijanske nacionalne televizije RAI.

2004. godine je RTV BK Telekom objavio Ivanin drugi album „Dvobojne oči“. Na Radijskom festivalu je dobila nagradu za iznenađenje godine. Komponovala je pesmu „Čarobna noć“ za film „Potera za sreć(k)om“.

2005. godine je osvojila nagradu „Beogradski pobednik“, nagradu za kantautora godine, kao i nagradu za inostrani „brake through“.

2006. godine je učestvovala na Beoviziji i sa numerom „Lazarica“ je osvojila treće mesto. Za PGP RTS je izdala CD pod nazivom „Ovaj svet“.

2007. godine se takmičila na Beoviziji sa pesmom „Bomba“ i bila je četvrta.

2009. godine je završila album „Tango među zvezdama“.

2014. godine je sa Big bendom RTS-a snimila album „Moj si život“ kojim je najavila povratak na muzičku scenu.

2016. godine je izbacila singl „Priđi mi ti“.

Privatni život

U junu 2011. godine Ivana se udala za Dušana Antonijevića, menadžera u domaćem predstavništvu kompanije Coca-Cola. Iako su se poznavali od ranog detinjstva, zbližili su se 2009. godine na snimanju spota za numeru „Tango“, u kojem Dušan ima glavnu mušku ulogu.

U decembru 2012. godine se carskim rezom porodila u GAK „Narodni front“. Po preporuci lekara je ranije izazvala porođaj i sve je proteklo u najboljem redu. Sinu su dali ime Vuk.

2016. godine, posle pet godina braka, Ivana i Dušan su se razveli. Shvatili su da su njihovi karakteri različiti i da najbolje funkcionišu kao prijatelji.

Ivana je visoka 160 cm i teška 54 kg.

Ivana Jordan na društvenim mrežama

FacebookIvana @ Facebook
YoutubeIvana @ YouTube