Dejan Stanković (Deki Kralj)

Kratke informacije

Ime i prezimeDejan Stanković (Deki Kralj)
Datum rođenja12. decembar
Mesto rođenja-
DržavaBelgija
PrebivališteBrisel
ZanimanjeVoditelj, teolog

Biografija

Dejan Stanković, poznat kao Deki Kralj, je srpski voditelj i učesnik rijaliti programa. Živi u Belgiji u Briselu.

Karijera

Završio je Teološki i Pedagoški fakultet u Briselu gde predaje veronauku u školi, radi kao službenik u sudu i kao prevodilac za srpski i flamanski jezik.

U Srbiji je vodio kontroverznu emisiju „Luda kuća“ koja se prikazivala na Hepi televiziji. U goste su mu dolazili ljudi koji su se svađali, a neretko i tukli. Neke od naziva epizoda su: „Nema seksa bez kuma“, „Varam devojku sa njenom sestrom“, „Moja devojka ima dečka“, „Elitna VIP prostitucija“, itd.

Snimljeno je pet sezona „Lude kuće“ nakon čega je ukinuta. Jedan od gostiju je bio čovek koji je pričao da je jeo ljudsko meso, a njegova ćerka je tužila televiziju tvrdeći da su zbog gledanosti iskoristili psihički bolesnog čoveka.

Stanković je 2010. godine bio jedan od učesnika rijaliti šou programa „Farmi“. Zamerio se Zorici Brunclik i Raki Radoviću koji ga je prve nedelje izabrao za slugu. Političar je nasrnuo na Dejana i skinuo mu plašt, ali se kasnije izvinio.

Četiri godine kasnije Dejan se pojavio u horor filmu „Pozovi me“ u kom je glumio psihijatra koji radi u duševnoj bolnici. Počeo je da vodi emisiju „Kraljev šou“ u kojoj su gostovali poznati pevači i nove pevačke nade.

Stanković je 2015. godine podneo kandidaturu na konkursu za generalnog direktora RTS, a godinu dana kasnije je najavio da će se kandidovati za predsednika Srbije.

Krajem 2016. godine je postao učesnik rijaliti šou programa „Parovi“. Izjavio je da će pokušati od vile da napravi pametnu kuću. Ukućani su ga prozivali da je imao seks sa Sandrom Meduzom, a oni to nisu potvrdili, ni demantovali.

Govori engleski, holandski, flamanski, francuski i nemački jezik. Bavi se i humantiranim radom, sakupljanjem priloga i donacija za teško bolesne osobe.

Krajem 2020. godine Stanković je pokrenuo „JuTjub“ („YouTube“) kanal pod nazivom „Luda kuća kod Kralja“. Prvi video koji je objavio bilo je gostovanje u emisiji „Iz drugog ugla“.

Na početku je na svoj kanal postavljao klipove zabavnog sadržaja, a nakon toga se okrenuo religioznim temama.

Za godinu dana Stanković je skupio 44 pretplatnika i „zaradio“ oko 38 hiljada pregleda na „JuTjubu“.

Na svom „Fejsbuk“ profilu, gde ga prati oko tri i po hiljade ljudi, Dejan neretko komentariše dnevno-političke informacije. Osim toga, svoje pratioce obaveštava o praznicima koje proslavlja Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici, te običajima vezanim uz njih.

Privatni život

U julu 2013. godine Dejan se oženio Jelenom Karađorđević za koju je tvrdio da je u srodstvu sa prestolonaslednikom Aleksandrom II.

Crkveno venčanje je održano u Hramu rođenja Svetog Jovana Krstitelja na Petlovom brdu, a slavlje su nastavili u restoranu Nera. Dejanovi kumovi su bili Predrag Ranković i Danijel Đurić od koga je na poklon dobio džip.

Voditelj i njegova supruga su osam meseci živeli u Belgiji nakon čega ga je napustila zbog oženjenog komšije koji je po profesiji kamiondžija. Dejan je doživeo infarkt, a njen ljubavnik mu je pretio. Posle svega, voditelj je predao zahtev za razvod.

Stanković je 2015. godine objavio sliku na društvenoj mreži „Fejsbuk“ („Facebook“) na kojoj se ljubi sa Draganom Rogojević, članicom grupe „Models“. Dragana je rekla da su oni samo prijatelji i da je ona u ozbiljnoj vezi.

Dejan Stanković (Deki Kralj) na društvenim mrežama

FacebookDejan @ Facebook
InstagramDejan @ Instagram