Ivan Ivanović

Kratke informacije

Ime i prezimeIvan Ivanović
Datum rođenja22. oktobar 1975.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeVoditelj, glumac
Visina175 cm

Biografija

Ivan Ivanović je srpski voditelj i glumac koji je popularnost stekao u šou programu „Veče sa Ivanom Ivanovićem“. Njegov nadimak je bio mali Čkalja i želeo je da u životu lupeta nešto za šta će ga drugi plaćati. Rođen je 22. oktobra 1975. godine u Beogradu.

Odrastao je u dedinom stanu koji se nalazi u naselju Braća Jerković. Deda Rade je spavao u kuhinji, a Ivan, šest godina mlađi brat Ognjen, otac Zoran i majka Ljiljana su bili u drugoj sobi. Nemaština mu nije teško pala jer je sve pogađala i svi su bili jednaki. Roditeljima je bilo najbitnije da ga vaspitaju da se ne drogira, da ne laže i ne krade. Deda je bio važna figura u Ivanovom životu i teško mu je palo kada je preminuo 1992. godine.

U četvrtom razredu osnovne škole je imao stend-ap koji je trajao šest minuta. Iskombinovao je delove iz predstave „Šok“ sa odlomcima iz Indeksovog radio pozorišta i zabavljao je publiku.

Kada je bio osmi razred, hteo je da postane vojno lice zbog čega se prijavio za vojnu gimnaziju. Prošao je neke testove, ali posle jedne noći u karantinu, shvatio je da ovo neće biti njegov životni poziv. Upisao je gimnaziju „Sveti Sava“ i nameravao je da se školuje za lekara. I od ovoga je odustao jer su mu biologija i hemija loše išle.

Često je išao u pozorište i želeo je da postane glumac. Položio je prijemni za amatersko pozorište u „Krsmancu“, ali mu se nisu dopala pravila koja su tamo važila. Konkurisao je na FDU, ali nije bio primljen. Na kraju se odlučio za Pravni fakultet.

Trinaest godina je radio u obezbeđenju i imao je veoma malu platu. U početku je sedeo na parkingu i čuvao kamione, a kasnije je postao lični pratilac Vilijema Montgomerija dok je bio ambasador Amerike u Beogradu. Tada je zarađivao 5.000 maraka mesečno.

Pošto je tražio dodatni posao, prijatelj Ivan Zeljković mu je pomogao da se oproba na malim ekranima. Voditeljsku karijeru je započeo 2007. godine u emisiji Keš taksi koja je emitovana na televiziji Foks. Nakon toga je vodio Survivor, a 14. maja 2010. godine je počelo „Veče sa Ivanom Ivanovićem“. Ovaj tok šou se godinama prikazuje petkom uveče, a Ivan je ugostio brojne domaće i strane zvezde poput Novaka Đokovića, Stinga, Brajana Ferija, itd.

Emisija je veoma brzo postala popularna zbog voditeljevih šala i prozivki na račun političara i pevačice Jelene Karleuše. Ona je do 2013. godine podnela oko 50 optužbi protiv TV Prve zbog uvreda i medijske torture. Ivan se često šali i na svoj račun, naročito na visinu koja iznosi 175 cm.

Sarađuje sa ekipom iz serije „Državni posao“ i jednim od naših najpoznatijih stend-ap komičara, Srđanom Dinčićem.

Dobijao je i pretnje jer mu je jedan od gostiju bio bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić. 2012. godine je izbio požar u restoranu „Central park“ koji je otvorio sa svojom prijateljicom i koleginicom Marijom Kilibardom. Nakon toga su zajedno otvorili kafić „D bar“ koji je 2015. godine poreska inspekcija privremeno zatvorila.

2012. godine je tumačio ulogu Mungosa u filmu „Vir“ koji govori o prvoj polovini 90-ih godina i naporima mladih ljudi da pronađu sebe.

Od 2013. godine je član žirija u talent šou „Tvoje lice zvuči poznato“.

U januaru 2015. godine „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ je privremeno skinuto s’ programa. Spekulisalo se da se to dogodilo jer je voditelj prozvao predsednika države i njegovu suprugu, ali Ivan je rekao da je pravi krivac vlasnik „Informera“, Dragan J. Vučićević, koji je po njegovim navodima spletkario i pričao laži. Iste godine je bio producent i voditelj „Jutarnjeg programa“ koji je emitovan na televiziji „B92“. Izjavio je da su ga dva puta zvali da pređe na TV Pink i da ih je odbio, ali da bi razmislio o ponudi ukoliko bi je poslao RTS.

Živi na Voždovcu u Beogradu.

Ljubavni život

Prvi poljubac je imao na kraju osmog razreda sa jednom od najlepših devojčica iz škole, a prvi seks sa devojkom sa kojom je dugo bio u vezi.

1992. godine je upoznao svoju buduću suprugu Zoricu. Četiri godine kasnije su počeli da se zabavljaju. 2002. godine su se venčali u crkvi, a 2004. godine su dobili ćerku Stašu. Ivan je prisustvovao porođaju.

2012. godine se razveo od supruge, ali nastavili su da se viđaju i da budu u kontaktu zbog ćerke. Mediji su Ivana dovodili u vezu sa mnogim devojkama, ali izgleda da ga je osvojila 15 godina mlađa Nikolija Radojević.

Ivan Ivanović na društvenim mrežama

FacebookIvan @ Facebook
InstagramIvan @ Instagram
TwitterIvan @ Twitter