Ivana Mitrović

Kratke informacije

Ime i prezimeIvana Mitrović
Datum rođenja29. april 1995.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeStudent

Biografija

Ivana Mitrović je student i učesnik rijaliti šou programa „Parovi“ koji se emituje na „Hepi“ („Happy“) televiziji. Rođena je 29. aprila 1995. godine u Beogradu.

Publika ju je zapamtila kao jedinu „nevinu“ devojku koja je ušla u rijaliti sa 25 godina. Naime, Ivana je pred milionskim auditorijumom ispričala da je devica i da još uvek nije pronašla pravog muškarca sa kojim bi izgubila nevinost.

Poznata je i kao jedina učesnica koja je plakala svaki put kada bi samo pomislila da će izaći iz rijaliti programa i otići kući. Govorila je da joj se toliko dopada boravak u rijalitiju da ne želi nikada da napusti taj prostor.

Prva tri meseca u rijalitiju Ivana je spavala na podu. Nije želela da spava u krevetu da se „sa nekim ne bi posvađala“ jer je u svakom krevetu bilo više takmičara. Rekla je da su joj svi u rijalitiju toliko dragi i da ih voli, da ne želi da se svađa sa njima.

Ivana je svojim postupcima u rijalitiju i plemenitošću potpuno zbunila takmičare i gledaoce pored malih ekrana. Nije se puno isticala, nikada nije psovala. Često je toliko brzo pričala da kada bi joj voditelji „Parova“ dali reč niko nije mogao razumeti šta govori. Učesnici su komentarisali da je ona toliko željna razgovora i da od želje da nešto kaže, toliko brzo priča da je niko ne razume.

Sve to učinilo ju je jedinstvenom u rijatiju i publika ju je zavolela.

Detinjstvo i osamljenost

Detinjstvo i tinejdžerske dane Ivana je provela u kući. Nije izlazila i nije imala prijatelje. Većinu vremena provela je gledajući televiziju i čitajući knjige. Ispričala je da su je deca u osnovnoj školi zezala zbog njenog izgleda i skormnog oblačenja koje je odavalo utisak siromaštva iz kojeg dolazi. Jednom su je deca iz škole čak i istukla. A, potom se maltretiranje vršnjaka ponavljalo.

Zbog vršnjačkog nasilja u školi Ivana se sve više povlačila u sebe i želela je da se osami. Žalila se ocu da je deca maltretiraju i on se obratio direktoru škole. Međutim, nasilje nije prestajalo.

Ivana je bila jako mršava i sitna devojka koja je živela oskudno i skromno. Živela je u stanu sa šestočlanom porodicom koju su činili mama, tata, brat, deda, baka i ona. Njen brat je takođe imao problema u školi sa drugom decom.

Zbog ružnog isustva u osnovnoj, Ivana nije želela da ide u srednju školu jer je smatrala da će je đaci opet maltretirati. Otac ju je naterao da se predomisli i da ide u srednju školu. Ivana je rekla da je srednja škola za nju na kraju bila „melem“. Konačno se uklopila sa drugim učenicima.

Smrt oca

Otac joj je umro 2012. godine. Ivanu je mnogo pogodio gubitak oca jer joj je on bio najveća podrška u životu. On je radio kao taksista i izdržavao porodicu koja je živela u jako teškim uslovima. Kada joj je otac umro, njena majka se nedavno posle toga iselila i ostavila Ivanu i njenog brata sa bakom i dedom. Deda je kupio veću kuću i oni su se tu preselili.

Ivana i njen brat dobili su očevu penziju u iznosu od 19.668 dinara i oni od toga žive. U početku je njihova majka raspoređivala taj novac na sebe, Ivanu i njenog brata. Kasnije je Ivanin ded kritikovao njenu majku da ne uzima novac od dece i da taj iznos. koji je svakako mali, ostavi deci za školu. Ivana je smatrala da njena majka uvek pravi razliku između nje i njenog brata, te da njega više voli šo ju je bolelo još više nakon smrti oca.

Ivana često sanja svog oca, jer joj neizmerno nedostaje. Ispričala je da je njen otac umro od izliva krvi u mozak. Takođe, njen otac je, kao i ona, bio veoma mršav i bolovao je od anoreksije. Sve to uticalo je da se njegovo zdravstveno stanje pogorša. On je pre smrti, molio svoju kćerku Ivanu da bude jaka, da uči i završi fakultet.

Matursko veče i anoreksija

Nakon očeve smrti, porodica Mitrovi živela je još siromašnije. Koliko je Ivani teško sve to palo svedoči i činjenica da je postala anoreksična. Ispričala je da nije uvek imala šta da jede, a kasnije nije mogla ni da smisli hranu. Doktori su ustanovili da ima anoreksiju i tada je imala samo 40 kilograma.

Bližio se kraj njenog školovanja i dolazilo je matursko veče za koje je Ivana trebala izdvojiti 7.500 dinara koje nije imala. Drugari iz razreda želeli su da joj plate kartu za matursko, ali ona na to nije pristajala. Na kraju, njen deda je ipak prikupio novac i Ivani obezbedio da može ići na maturu.

Haljinu za matursko veče dobila je od svoje tetke Snežane iz Amerike. Inače, njena tetka Snežana pomaže porodicu i u Srbiju dolazi jednom godišnje. Ivani tetka mnogo znači jer, kako je rekla, sa njom priča kao sa „psihologom“.

Na matursko veče otišla je u svojoj dugoj i lepoj haljini, ali bez frizure i šminke. Kada joj je direktorica škole rekla da je bez obzira na sve najlepša na maturi, od sreće se rasplakala.

Na matursko veče krenula je bez dinara u džepu, a za fotografiju sa mature drugarica joj je dala 200 dinara.

Prvi noćni izlazak

U svojoj neimaštini, Ivana je maštala o tome da živi kao većina mladih u Srbiji. Ispričala je da je 17. novembra 2018. godine po prvi put izašla noću u grad. Tada je imala skoro 24 godine. Ona nikada ranije nije izlazila. Rekla je da joj je bilo predivno u društvu i da je tada samo razmišljala kako bi volela da joj vreme što sporije prolazi.

Za sve u životu traži odobrenje babe i dede

U emisiji „Parograf“ u „Parovima“ Ivana Mitrović odgovarala je na pitanja na poligrafu. Tada je otkrila kako ništa u životu ne radi bez odobrenja bake i deda sa kojim živi celi život.

Ona ih pita za sve što radi, od sitnica kao što je da li će kupiti autobusku kartu, do krupnijih stvari.

Ulazak u rijaliti

Pre nego je ušla u rijaliti, Ivana se prijavila na kasting za Izbor za miss Srbije. U isto vreme kada se održavao taj kasting, bio je i kasting za ulazak u „Parove“. Ivana se odlučila za rijaliti i propustila Izbor za miss jer je, kako je sama pričala, rijaliti „Parovi“ gledala svih sedam sezona koliko je emitovano do sada. Odlučila je da, po svaku cenu, uđe u osmu sezonu kao učesnik, postane popularna i zaradi preko potrebni novac.

Nevinost

Ivana je rekla da nikada nije videla golog muškarca i da se ona nikada nije skinula gola pred nekim muškarcem. Imala je samo jednog momka koji se zove Aleksandar. Rekla je da je sama ponekad fantazirala o seksu sa poznatim glumcima. Ispričala je da je Brajan Kraus njen omiljeni glumac o kojem je maštala i sa kim je priželjkivala seks. S obzirom da je često gledala televiziju i da je to bio njen kontakt sa „svetom“ zaljubljivala se u lica sa televizijskih ekrana.

Boravak u rijalitiju

Ulazak u rijaliti bio je prvi trenutak u životu Ivane Mitrović kada joj ništa nije nedostajalo. U rijalitiju je bila okružena ljudima, razgovarala, imala je raznovrsnu hranu i nije morala razmišljati mnogo. Toliko joj se dopalo da je plakala svaki put kada bi pomislila da može napustiti rijaliti.

Rekla je da bi zbog rijalitija uradila sve kako bi što duže ostala u „Parovima“. Tako je pričala da ne isključuje mogućnost da nevinost izgubi pred kamerama, ako se pojavi pravi muškarac.

Ivana Mitrović na društvenim mrežama

InstagramIvana @ Instagram