Jovana Janković Joksimović

Kratke informacije

Ime i prezimeJovana Janković Joksimović
Datum rođenja25. april 1981.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeVoditeljka, novinarka
Visina-
Težina-

Biografija

Jovana Joksimović, devojački Janković, je srpska televizijska voditeljka. Rođena je 25. aprila 1981. godine u Beogradu, gde i živi. Udata je za poznatog pevača Željka Joksimovića.

Privatni život

Jovanina majka Jelena i otac Jovan su bili profesori na Mašinskom fakultetu.  Od dvanaeste godine je trenirala rukomet, a tri godine za redom je proglašavana za najbolju igračicu Srbije.

Završila je Akademiju umetnosti BK univerziteta, smer menadžment u umetnosti.

Voditeljka je pet godina bila u vezi sa bivšim direktorom BK televizije, Aleksandrom Zeremskim. Početkom leta 2008. godine su se verili, ali nakon petnaest dana su se rastali.

Posle Evrovizije, Jovana je počela da se zabavlja sa Željkom Joksimovićem. 14. februara 2011. godine par se verio, ali tri dana kasnije su raskinuli zbog nesuglasica. U martu iste godine mediji su pisali o Jovaninoj navodnoj preljubi sa košarkašem Aleksandrom Sašom Đorđevićem. Željko je stao u zaštitu svoje bivše devojke i vrlo brzo su se pomirili.

20. januara 2012. godine su se tajno venčali na Maldivima, ali nastale su peripetije oko priznavanja tog braka u Srbiji. Kupili su stan od 118 kvadrata u blizini zgrade TV Pinka. Tu su se venčali pred kumovima i postali su zakoniti supružnici.

10. aprila 2014. godine voditeljka je rodila sina Kostu. Jovana se porodila dvadesetak dana pre termina, a dečak je bio dugačak 49 cm i težak 2.800 grama.

U oktobru iste godine par je sklopio crkveni brak u Crkvi Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Slavlje su nastavili u restoranu Franš, a među zvanicama je bio veliki broj javnih ličnosti. Mladinu venčanicu je kreirao dizajner Darko Kostić.

Jovana važi za jednu od najzgodnijih i najatraktivnijih voditeljki u Srbiji. Aktivna je na društvenim mrežama i često objavljuje fotografije na kojima se vidi da ona i suprug savršeno funkcionišu.

Karijera

2001. godine je započela karijeru na TV BK vodeći emisije: „Blokbaster“ i „Trejler“. Takođe je radila kao reporter.

2005. godine je prešla na RTS i bila je voditeljka i urednica jutarnjeg programa.

2008. godine je sa pevačem Željkom Joksimovićem vodila „Evroviziju“ koja se održala u Beogradu. Jovana je nosila haljine jednog od najpoznatijih svetskih dizajnera, Žan Pol Gotjea, koje koštaju 250.000 evra. On je voditelje pozvao da budu njegovi počasni gosti na reviji u Parizu.

2010. godine je sa kolegom Srđanom Predojevićem otišla na RTV Pink gde su im ponuđeni bolji uslovi i dobili su svoju emisiju pod nazivom „Dobro jutro: Jovana i Srđan“.

Lapsusi

Nazivaju je i kraljicom lapsusa, a neke od njenih izjava su:

  • „Kreće emitovanje populativne emisije.“
  • „U Srbiji ima 750.000 nezaposlenih, što je jedan grad veličine Loznice.” (inače, Loznica ima oko 86.000 stanovnika);
  • „Hladno u celoj Srbiji, a naročito napolju.“
  • „Prvog ovogodišnjeg grend slema, teniskog turnira u januaru“, a Srđan Predojević je uskočio i objasnio da je ipak reč o prilogu o rukometu.
  • „Orla belorepana“ je nazvala „orao belotrepan“ pa se nasmejala i rekla: „Pa dobro, nema bele trepavice, nego beli rep.“
  • Koncert Mikija Jevremovića je najavila za 2020. godinu.
  • Premijeru Srbije, Aleksandru Vučicu, je skrenula pažnju da je nedžentlmenski da viče na nju, nakon čega se on izvinio

Jovana Janković Joksimović na društvenim mrežama

FacebookJovana @ Facebook
InstagramJovana @ Instagram
TwitterJovana @ Twitter