Lepomir Bakić

Kratke informacije

Ime i prezimeLepomir Bakić
Datum rođenja11. Oktobar 1986.
Mesto rođenjaPeć
DržavaSrbija
ZanimanjePolicajac, Bodybuilder, Fitness trener
Visina178 cm
Težina85 kg

Biografija

Lepomir Bakić je policijski oficir, fitnes model, bodibilder i fitnes trener rođen 11. oktobra 1986. godine u Peći, na Kosovu i Metohiji.

Odrastanje

Ime mu je dala baka. 1999. godine njegova porodica je izbegla iz Peći u Gornji Milanovac. Postao je poznat baveći se bodidbildingom

2001. godine je upisao Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici.

Sportska i poslovna karijera

2002. godine je počeo aktivno da trenira džudo, a na nagovor višestrukog državnog prvaka, Slavoljuba Paunovića, zamenio ga je bodibildingom. Otac mu nije pružio podršku jer je smatrao da je boks jedini plemeniti sport i da Lepomir neće postići uspeh.

2005. godine je postao juniorski šampion Srbije i Crne Gore u bodibildingu. Srednju školu je završio kao jedan od najboljih u klasi. Odmah se zaposlio kao policajac u PU Čačak.

2006. godine je upisao Kriminalističko Policijsku Akademiju u Zemunu. Dok je studirao, novac je zarađivao cepajući karte na bazenu i obezbeđujući mnoge firme.

2009. godine dekan ga je proglasio za najboljeg sportistu akademije. 2010. godina je bila vrlo uspešna za Lepomira jer je diplomirao, na državnom prvenstvu u Čačku je pobedio u poluteškoj i apsolutnoj kategoriji, te postao apsolutni šampion Srbije za 2010. godinu.

2011. godine je na takmičenju „Arnold Classic Cup“ osvojio srebrnu medalju i bio prvi Srbin koji se vratio sa ovakvog kupa sa medaljom oko vrata. Ima oko 15 pehara, a 2013. godine je proglašen za mistera univerzuma u italijanskom gradu Taranto.

Osvajao je sledeća takmičenja u body building-u:

  • Overall champion of IRONMAN Eurocup 2014
  • Mr. Universe 2013. WORLD CHAMPION
  • Arnold Classic 2011. drugo mesto i srebrena medalja IFBB
  • Apsolutni šampion Srbije 2010. IFBB
  • Šampion Balkana IFBB
  • Multiple national champion IFBB

Trenirao je poznate ličnosti kao što su: Milena Ćeranić, Zorana Pavić, Adil, Maja Nikolić, i drugi. Za Državno prvenstvo Srbije u bodibildingu 2013. godine je trenirao i spremao Jelenu Kasalović, bodibilderku koja ima tetovažu zmaja dugačku 1,5 m. Osvojila je drugo mesto, a Lepomir je nije podržao u odluci da ima tako veliku tetovažu jer smatra da kvari vidljivost definicije mišića.

Za sebe kaže da je metroseksualac koji voli kreme, parfeme i, generalno, mnogo vremena posvećuje svome telu. Estradna ličnost čije telo smatra savršenim je Jelena Karleuša sa kojom bi uradio foto-sešn. O ministarki saobraćaja, Zorani Mihajlović, ima veoma lepo mišljenje i rado bi bio u njenom obezbeđenju.

U MUP-u je radio kao instruktor za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata.

Postao je učesnik još jednog rijalitija, „Farma“, na kojoj je obećao da će napraviti haos.

Lični život

Razveden je i iz tog braka ima sina Davida od šest godina, a trenutno nema vremena da se posveti nekoj devojci i da sa njom ima ozbiljnu vezu. Bivša supruga, Božana, nije imala razumevanja za njegovu posvećenost bodibildingu. Sa platom koju je primao u policiji nije mogao da pokrije troškove zbog čega je imao mnogo dugova.

Ističe da je bodibilding je za njega postao način života i razmišljanja.

Svestan je mnogih odricanja na koja je morao i mora da pristaje, ali ne namerava da odustane od sporta koji voli. Visok je 178 cm, kilaža koju ima tokom takmičenja je 85 kg, a pre ili posle takmičenja 95 kg.

Svoju ishranu i način života koji vodi smatra nezdravim i ne preporučuje ih osobama koje ne želje profesionalno da se bave bodibildingom. Rado daje savete i podstiče omladinu da se bavi sportom. Njegov moto je: „U inat svima, uprkos svemu“. Drži seminare na kojima motiviše ljude da se uvek trude da pobeđuju sebe i da izgrade karakter vredan tuđeg poštovanja.

Tužio je dnevni list Informer zbog objavljenog texta “Lepomir bio u vezi sa tranvestitom” kao i lično Natašu Mazu za iznetu laž. Nikada nije bio u vezi niti je upoznao dok nije ušla u farmu kao gost što je i sama uživo priznala. Viši sud u Beogradu je presudio u njegovu korist, te za odštetu za povređeni ugled i čast Nataša Maza je kažnjena sa 90.000 dinara, dnevni list Informer sa 60.000din.

Lepomir Bakić na društvenim mrežama

FacebookLepomir @ Facebook
InstagramLepomir @ Instagram
TwitterLepomir @ Twitter
YoutubeLepomir @ YouTube