Sonja Vuksanović

Kratke informacije

Ime i prezimeSonja Vuksanović
Datum rođenja19. mart 1976.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeModna dizajnerka

Biografija

Sonja Vuksanović, rođena Višnjić je srpska modna dizajnerka i bivša supruga pop-folk pevača Željka Šašića i Ace Lukasa. Rođena je 19. marta 1976. godine u Beogradu. Jedno vreme je živela u Nemačkoj, a potom se vratila u srpsku prestonicu. Sa Šašićem ima ćerku Sofiju, a sa Lukasom Viktoriju.

Domaća javnost ju je upoznala 1994. godine kao suprugu popularnog pevača. Pojavila se u njegovom spotu za pesmu „Ona je priča života moga“. Bili su u braku deset godina, a 2010. godine Sonja se udala za njihovog venčanog kuma, Acu Lukasa. Ovaj brak je potrajao sedam godina, zvanično su se razveli u septembru 2019. godine.

U međuvremenu je prvo postala vlasnica butika u Sava centru, a potom je proširila posao i počela da se bavi dizajniranjem odeće. Vlasnica je brenda „SONJA Fashion“.

Nastavak teksta…

Sonja Višnjić je rođena 1976. godine u Beogradu. S obzirom na to da su joj roditelji živeli i radili u Nemačkoj, detinjstvo i mladost je provela u gradu Dizeldorfu. Na jednom nastupu je upoznala pevača Željka Šašića i ubrzo su počeli da se zabavljaju. Venčali su se u Nemačkoj, a Željkov kum je bio njegov kolega i tadašnji prijatelj Aca Lukas.

Šašić je tada imao 25 godina, a Sonja 18. Nekoliko godina kasnije, mediji su pisali da je razlog za tu odluku bio i činjenica da je na osnovu njenog državljastva, pevač bez problema uspeo da dobije nemačke papire.

Međutim, on je to demantovao, te izjavio da se rano odlučio za brak jer je to bila velika ljubav. Sonja se pojavila u njegovom spotu za pesmu „Ona je priča života moga“ i time dodatno zaintrigirala domaću javnost.

S obzirom na to da je moda oduvek bila njena velika strast, ne čudi što je devedesetih godina vodila butik u beogradskom Sava centru. Suvlasnica je bila tadašnja devojka Ace Lukasa. Vremenom su Sonja i Nataša razvile prilično uspešan biznis.

Šašići su 1999. godine dobili ćerku Sofiju, a 2004. godine mnoge je iznenadila vest da se par razvodi. Detalji iz njihovog privatnog života su danima punili stranice domaćih tabloida, a međusobne optužbe su „pljuštale“ na sve strane. Odlukom suda starateljstvo nad ćerkom je pripalo Sonji, dok je Željko bio dužan da plaća alimentaciju i mogao da učestvuje u vaspitanju devojčice.

Popularni pevač je mnogo puta u medijima pričao o svojoj supruzi, a uglavnom je iznosio činjenice koje joj nisu išle u prilog. Sonja je povremeno odgovarala, ali se, čini se, često vodila devizom „Živi i pusti druge da žive“.

Ubrzo su novinari saznali da je glavni razlog za razvod braka bio Šašićev kolega i nekad blizak prijatelj Aca Lukas. Ipak, pojedini mediji su pisali da njihov odnos nije potrajao zbog toga što je Sonja bila veoma ljubomorna i plašila se da će Željko da je prevari.

Ako je verovati informacijama koje su tabloidi objavili, ona je jednom prilikom zaključala Šašića u stanu kako ne bi otišao na nastup. To je poslužilo kao povod za spekulacijuje da je upravo ona glavni krivac za propast karijere koja je devedesetih godina bila u usponu.

Kako god, ubrzo su krenule glasine da je Sonja u vezi sa Acom Lukasom. Nakon toga su se sve češće zajedno pojavljivali u javnosti, a venčali su se 2010. godine na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Svadbi je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti, poput Saše Matića, Saše Popovića, Suzane Jovanović, Dajane Paunović, Žike Jakšića i drugih.

Godinu dana kasnije su dobili ćerku Viktoriju, a Lukasa je, sudeći po izjavama, dobro prihvatila i Sonjina ćerka iz prvog braka. Sofija je čak uzela prezime Vuksanović, pa se na društvenim mrežama predstavljala kao Sofija Vu.

Par je delovao prilično srećno, a Lukas je Sonju predstavljao kao „ženu svog života“. Nisu krili ni da je svojom modnom osvešćenošću uticala na to da i pevač promeni vlastiti stil. Na društvenim mrežama Sonja je redovno postavljala fotografije sa putovanja, luksuznih letovanja, rođendanskih zabava i slično. Redovno se pojavljivala i na Acinim nastupima.

Za to vreme stekla je status jedne od najbolje obučenih javnih ličnosti u Srbiji. Družila se i druži se sa bojnim poznatim damama, a modni kritičari su često pozitivno ocenjivali njenu vitku frizuru i prefinjen modni ukus. Zato i ne čudi što je počela i sama da dizajnira odjevne komade „po svojoj meri“.

Premda su se često nasmejani pojavljivali na društvenim događajima Sonjin bivši suprug je često komentarisao kako brak između nje i Lukasa neće dugo potrajati. „Trzavice“ koje su postojale u njihovom odnosu, a u koje su ljubitelji tabloida bili dobro upućeni, par je odlučno demantovao zajedničkim fotografijama.

Prve glasine da se se razvode su se pojavile u avgustu 2015. godine. Tablidi su kao razlog naveli Lukasovu navodnu bliskost sa starletama Unom Grujić i Macom Diskrecijom. Pevač je ove navode negirao, te često izjavljivao da voli svoju suprugu. Tada je povukao tužbu za brakorazvodnu parnicu i odlučio da se potrudi kako bi popravio odnos sa Sonjom.

Međutim, u junu 2017. godine mediji su objavili da se Sonja i Aca razvode, te da je razlog za to njena romansa sa bivšim košarkašem Markom Jarićem. Ubrzo su saopštili da se razvode. Novinari su mesecima pisali o tome, a neki od njih su objavili čak da Lukas ne želi da dâ razvod Sonji, nego želi da sačuva porodicu na okupu zbog njihove ćerke.

Kako se ipak nisu pomirli poznati folker je često viđan u društvu raznih devojaka. Povezivali su ga sa i sa Jovanom Doroški, bivšom misicom Vojvodine. Ipak, u januaru 2019. godine „probudila se nada“ da će se Sonja i Aca pomiriti jer su ih paparaci „ulovili“ na aerodromu u povratku sa putovanja.

Sve glasine su zaustavili kada je u septembru 2019. godine okončana brakorazvodna parnica. Svedoci i novinari su primetili da su oboje iz sudnice izašli nasmejani, a pevač je tom prilikom izjavio da se nisu mogli da se dogovore oko novca, ali da joj je dao sve što je tražila kako se više ne bi morao „vući po sudovima“.

Ako je suditi po fotografijama na društvenim mrežama, razvod je nije mnogo potresao. Božićnje praznike Sonja je sa ćerkom Viktorijom provela u Dubaiju.

Izvori:

 

Sonja Vuksanović na društvenim mrežama

FacebookSonja @ Facebook
InstagramSonja @ Instagram