Maja Japundža Nikolić

Kratke informacije

Ime i prezimeMaja Japundža Nikolić
Datum rođenja14. Maj 1974.
Mesto rođenjaSarajevo, BiH
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditeljka

Biografija

Maja Japundža Nikolić je srpska voditeljka rođena 14. maja 1974. godine u Sarajevu. Sa 18 godina se preselila u Beograd gde je započela voditeljsku karijeru. Od malih nogu se, kao balerina, pojavljivala u dečjoj emisiji Nedeljni zabavnik. Sa 6 godina otac joj je poklonio vazdušnu pušku i naučio ju je da puca. Završila je Prvu gimnaziju u Sarajevu i Višu turističku školu u Beogradu.

Kao tinejdžerka volela je da beži sa časova i da učestvuje u tučama zbog čega je bila jedina devojčica sa ukorima. Njena omiljena pesma iz perioda kada je vodila boemski život je „Zapalite za mnom sveće“ od Džeja Ramadanovskog.

Na BK televiziji je prošla audiciju nakon koje je vodila emisije: „Gutenberg“, „Portret“, „Telefakt“, „Naslovi“, „Razotkrivanje“, „Japi“ i „Budilnik“. Pohađala je školu novinarstva i dikcije koju je ova televizija organizovala za svoje zaposlene. Omiljena javna ličnost joj je Zdravko Čolić sa kojim je imala priliku da sarađuje u emisijama „Portret“ i „Budilnik“.

Nakon toga je prešla na prvi program RTS-a gde je vodila emisiju „Uzvodno“. Najveću popularnost je stekla u Jutarnjem programu ove televizije. Postala je jedno od omiljenih TV lica i osvojila je brojne nagrade, kako od struke, tako i od gledalaca. Osim na Majin profesionalizam, brojne pohvale stižu i na račun izgleda zbog kojeg je svrstavana u najlepše i najšarmantnije voditeljke. Krajem 2012. godine joj je časopis Kosmopoliten dodelio nagradu „Ikona lepote“. 2008. godine je bila voditeljka takmičenja „Evropsko lice“ koje se održalo uoči „Evrosonga“ u Beogradu, a 2013. godine je sama vodila takmičenje „Beosong“. 2014. godine je napustila Jutarnji program, ali je ostala na istoj televiziji. Sa koleginicom i kumom, Natašom Miljković, i voditeljem Slavkom Beleslinom je vodila informativno-zabavnu emisiju „Studio 3“ koja je u septembru 2015. godine zvanično ukinuta.

Iako joj lepota nije glavni adut, svojim izgledom skreće pažnju gde god se pojavi. Dok je radila na BK televiziji u jednoj emisiji je ugostila manekenke koje su promovisale novu kolekciju kupaćih kostima. Maja je probala jedan i pitala kako joj stoji na šta je 100% muškaraca u studiju balavilo za njom ignorišući manekenke.

1998. godine, za vreme poslovnog puta u Atini, je upoznala Aleksandra Saleta Nikolića i od tada su nerazdvojni. Venčali su se nakon 4 godine. Smatra ga svojim vitezom pored koga se uvek oseća zaštićeno. Imaju troje dece: Teu, Tiu i Darka. U slobodno vreme trenira, odlazi na kozmetičke tretmane i čita knjige.

Lapsusi kojima se najviše smeje su: „O tome kako da sprečimo pamćenje već u četrdesetoj godini govorićemo s’ našim gostom“ i „Digitalna televizija u Srbiji biće uvedena 2120. godine“. Njena životna krilatica je: „Psi laju, karavani prolaze“.

Maja Japundža Nikolić na društvenim mrežama

InstagramMaja @ Instagram
TwitterMaja @ Instagram