Mirjana Hrga

Kratke informacije

Ime i prezimeMirjana Hrga
Datum rođenja17. septembar 1971.
Mesto rođenjaBjelovar
DržavaHrvatska
PrebivališteZagreb
ZanimanjeVoditeljka
Visina-
Težina-

Biografija

Mirjana Hrga je hrvatska voditeljka, reporterka i urednica. Rođena je 17. septembra 1971. godine u Bjelovaru. Živi u Zagrebu. Trenutno radi za Al Jazeera Balkan televiziju.

Karijera

1994. godine se prijavila na audiciju koju je organizovao HTV. Tu je započela karijeru. Četiri godine je vodila emisiju „Motrišta“.

2003. godine je prešla na Novu TV. Prvo je bila voditeljka Dnevnika, zatim informativno-političkog magazina „Meta“ i tok-šoua „Epicentar“. Usledila je autorska emisija „10 do 8“ koju je vodila do 2009. godine.

2011. godine je počela da radi kao reporter i prezenter vesti na Al Jazeera Balkans TV-u .

U aprilu 2016. godine je prešla na televiziju RTL gde vodi i uređuje informativnu emisiju „Danas“. Dogodila joj se neprijatnost jer joj je gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, nakon intervjua uputio seksističke uvrede i pretnje. Njihov razgovor iza kamera je snimljen i pušten u javnost. Između ostalog, rekao joj je: „Nisi nikad rodila, nemoj mi onda govorit o vrtićima!“ Bandić je tvrdio da se radi o montiranom procesu protiv njega, a da voditeljku zna i poštuje 25 godina.

Iste godine je završila svoj prvi dokumentarni film pod nazivom „Prvi put“. On govori o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji koja je na olimpijadi 1996. godine u Atlanti osvojila zlato. Premijerno je prikazan u junu u bioskopu Europa.

Privatni život

Želela je da postane stjuardesa, ali je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka.

Mirjana je bila pet godina u braku sa zagrebačkim oftalmologom Deanom Šarićem.

2013. godine je upoznala advokata Stašu Stefanovića koga je angažovala za razvod. Ubrzo su počeli da se zabavljaju i, nakon dve godine, venčali su se u tajnosti. Prijatelje je pozvala na useljenje i tada im je saopštila ovu vest.

Zahvaljujući svom poslu je proputovala ceo svet. Izveštavala je iz Ukrajine, Grčke, Belgije, Libije, Sirije, sa Bliskog istoka, itd. 2016. godine je odlučila da se vrati u Zagreb i da se posveti svom suprugu i porodici.

Mirjana Hrga na društvenim mrežama

FacebookMirjana @ Facebook
TwitterMirjana @ Twitter