Sanja Stanković

Kratke informacije

Ime i prezimeSanja Stanković
Datum rođenja8. avgust 1993.
Mesto rođenjaBor
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeRijaliti takmičarka, model, pevačica

Biografija

Sanja Stanković je foto model, pevačica i učesnica više sezona rijaliti šou programa „Zadruga“ koji se emituje na „Pink“ televiziji. Izjašnjava se kao biseksualna osoba. Rođena je 8. avgusta 1993. godine u Boru. Od 2012. godine živi i radi u Beogradu.

Njeno učešće u rijalitiju obeležila je gej veza sa Jovanom Tomić Matorom kada su skrenule pažnju javnosti na sebe. To je prva gej rijaliti veza na našim prostorima.

Sanja je tek u rijalitiju otkrila da je privlače i žene, dok je ranije bila samo sa muškaricima.

Sa Matorom je bila u vezi dve i po godine, a potom su raskinule. Nisu ostale u dobrim odnosima, a zajedno su se opet našle pred publikom na malim ekranima u rijalitiju „Zadruga“.

Sanja je rekla da je ona u toj vezi bila dominantna, ali da voli kada osoba sa kojom je u vezi zna da „udari šakom od sto“. Takođe, govorila je da bi volela da se ostvari kao majka. Ukoliko bi to bilo u gej vezi, onda bi išla na vantelesnu oplodnju.

Po izlasku iz rijalitija, Sanju su mnogi pitali da li je njihova gej rijaliti veza samo gluma, a ona je uvek govorila da se to zaista dogodilo i da je ona osetila emocije prema ženi.

Mnogi u to nisu mogli da poveruju kada je Sanja u pitanju jer je reč o izuzetno atraktivnoj devojci oko koje su se muškarci uvek otimali.

Za Matoru se ranije pretpostavljalo da je biseksualna osoba, ali ona to nikada nije potvrdila do svoje veze sa Sanjom. Njih dve su dale veliki vetar u leđa LGBT populaciji u regionu.

Sanja je snimila i nekoliko pesama. Volela bi da bude pevačica, kao i da osnuje svoj modni studio.

Detinjstvo i odrastanje

Sanja je rođena 8. avgusta 1993. godine u tom gradu. Njena majka zove se Branka, a otac Novica. U rijalitiju je priznala da su odnosi u njenoj porodici katastrofa i to kolenima unazad. Njena baka, ostavila je njenu majku i još jedno dete, kod Sanjine prabake i otišla.

Njena majka se uvek borila u životu, ali nije imala tu sreću da svoju porodicu zadrži na okupu. Sanja je rekla da je njen otac nju samo „napravio“ pre 27 godina i otišao. Ostavio je nju i majku same.

Zbog toga joj je oduvek tokom odrastanja nedostajala „muška“ figura, odnosno otac. Za nju je majka bila i ženska i muška ruka. Ona koja je sve za nju radila u životu.

Sanjina majka Branka se 2014. godine ponovo udala. Od tada živi sa novim suprugom. Sanja je rekla da je njen očuh za nju uradio mnogo više nego otac.

Sanin otac je u medijima tvrdio suprotno, a kada je ona ušla u rijaliti čak se govorilo o tome da će i on ući kako bi svojoj ćerki navodno pomogao oko „komplikovanih ljubavnih odnosa“.

Sanja je kasnije rekla da njen otac nije ušao samo iz razloga jer mu se nije svideo honorar koji mu je ponudila produkcija. Ona je bila veoma ljuta zbog toga, jer je osetila da je otac iskorištava.

Nikada nije bio tu za nju, a kada se ona pojavila na malim ekranima on je želeo da preko nje zaradi novac i da ističe kako je ona njegova kćerka.

Prva gej rijaliti veza u „Zadruzi“

Sanja je ušla u prvu sezonu „Zadruge“ 2017. godine. Do tada je bila u vezama sa muškarcima i nikada joj se nisu dopadale devojke. Međutim, na malim ekranima, pred milionskim auditorijumom dogodila joj se ljubav sa ženom. Reč je o Jovani Tomić koja je poznatija kao Matora.

Sanja je veoma atraktivna i zgodna devojka. Matora ju je odmah primetila, jer je Matora i od ranije volela da bude sa ženama i muškarcima. Za to su znali samo njeni najbliži prijatelji.

Devojke su počele da se druže, a kasnije se ljubav više nije mogla sakriti. Uprkos brojnim pritiscima, kako porodice i učesnika rijalitija, tako i medija, one su otpočele svoju gej vezu pred kamerama. To je gledaoce prikovalo za male ekrane, a njih dve su postale poznate širom regiona.

Sanja je priznala da je nikada ranije nisu privlačile žene, ali da je u suštini ona otkrila da je biseksualna osoba i da joj je veoma lepo sa njenom devojkom.

Iako su one uživale u svojoj ljubavi, sve to je veoma teško palo članovima njihovih porodica. Na kraju, svi su prihvatili da su one biseksualne osobe.

Nakon „Zadruge“, Sanja i Matora su nastavile svoju vezu i u spoljnom svetu. Uvek su bile zajedno. Matora je Sanju upoznala sa svojom, a Sanja Matoru sa svojom porodicom. Svi su prihvatili njihov odnos iako je bio šokantan.

Devojke su punile naslovnice tabloida, a Sanja je snimila i dve pesme. Od toga, jedna pesma je duetska sa Matorom. Reč je o pesmi „Banane“. Drugu pesmu „Dobar vajb“ je Sanja snimila sama.

U drugoj i trećoj sezoni „Zadruge“, Matora se u rijalitiju jedno vreme pojavljivala i bez Sanje. Njih dve su bile u vezi, ali Sanja nije učestvovala u rijalitiju celo vreme.

Imala je zamerke na učešće svoje devojke. Posebno kada je u drugoj sezoni iznosila neke detalje iz njihovog privatnog i seksualnog života koje je pričala Ani Korać.

Sanja se ljutila na Matoru jer je ona iskusan rijaliti igrač, učesnik VIP sezona raznih rijaliti formata i zna šta takva priča može da izazove u spoljnom svetu. U telefonskom razgovoru joj je rekla da ju je osramotila i da to više ne radi. Matoroj je Sanja nedostajala celo vreme.

U trećoj sezoni „Zadruge“ došlo je do kulminacije u nesuglasicama između Sanje i Matore. Sanja nije bila učesnik rijalitija, a Matora je dosta vremena provodila sa porodicom Đogani, posebno s Anabelom.

Sanja se to nikako nije dopadalo, pa je u telefonskom razgovoru Sanje i Matore došlo do velike svađe, možda čak i najveće do tada.

Sanja je Matoroj zamerala i to što je saznala da se ona, navodno, dok su bile u spoljnom svetu često čula sa svojom bivšom devojkom Teom kada god bi se njih dve posvađale. Matora je to negirala.

Njih dve su raskinule. Tačnije, Sanja je raskinula sa Matorom. Ostavila ju je dok je Matora bila u rijalitiju. Sanja je zamerila Matoroj što se videla sa svojom bivšom devojkom pre „Zadruge“, a njoj to nije rekla. Potom, zamerila joj je njen odnos sa Lunom i Anabelom Đogani.

Sanja je objasnila da nije reč o zasićenju u toj vezi, ali i da nije tačno da se ona pomirila sa svojim bivšim verenikom, iako su uhvaćeni zajedno u emisiji „Paparazzo lov“. Sanja je objasnila da je imala saobraćajnu nesreću, i da joj se tada taj dečko našao tu da joj pomogne, ali da među njima nema ništa.

Saobraćajna nesreća

Sanja je rekla da će 15. avgust slaviti kao svoj drugi rođendan jer je tada samim čudom ostala živa i preživela saobraćajnu nesreću 2019. godine. Naime, Sanja je bila sama u svom automobilu i izgubila je kontrolu nad vozilom.

Prevrtala se, a na svu sreću tada nije naišao automobil iz suprotnog pravca. Sanja je rekla da je to za nju bila velika trauma jer se svega seća.

Pred očima su joj slike kako se prevrće, kako lete stvari po automobilu i kako joj leti život pred očima. Mislila je da je gotovo.

Na sreću, prošla je sa lakšim povredama glave. Veoma joj je teško palo što, čak ni tada, njen otac nije nazvao da pita kako je njegova ćerka. Majka je bila tu za nju celo vreme.

Tri meseca joj je trebalo da se oporavi, a svoju nesreću je pokušala da sakrije od javnosti.

Četvrta sezona „Zadruge“

Sanja je ušla u četvrtu sezonu „Zadruge“, a u rijalitiju je bila i njena sada već bivša devojka Matora. Njih dve nisu bile u dobrim odnosima, a Matoroj je jako teško palo Sanjino prisustvo u rijalitiju.

Na momente je delovalo kao da Matora želi da izgladi svoje odnose sa Sanjom i da se pomiri, ali već u narednom trenutku je o njoj govorila sve najgore i kako ju je Sanja samo iskoristila zarad popularnosti i novca.

U jednoj njihovoj raspravi Sanja je rekla da je svoju majku Branku ovlastila, to jeste dala joj punomoć, kako bi ona mogla da tuži Matoru za bilo koju klevetu koju ona o njoj iznese u rijalitiju. To je bio njen način da se zaštiti od raznih priča iz njenog života koje je prepričavala Matora.

Sanja je rekla da ne želi da se raspravlja sa svojom bivšom devojkom. Od svog ulaska u „Zadrugu“ rekla je kako je u rijalitiju vreme uglavnom provodila sama, jer joj je tako bilo najlakše da psihički podnese rijaliti i da od saobraćajne nesreće koju je doživela nije najbolje psihički.

Zadrugari su je optuživali da ona, u suštini, igra igru u rijalitiju s obzirom da je rekla da se zaljubila u jednog od „Zadrugara“ Frana Pujasa.

Inače, Sanja je još pre ulaska u četvrtu sezonu pričala kako joj se dopada Fran i kako će kada uđe u rijaliti da se „sprda“ sa svima. Ona je rekla da je to tačno bilo tako u početku, ali da se u međuvremenu zaljubila.

Fran joj nije uzvratio emocije, jer je već bio zaljubljen u Paulu Habulin sa kojom je u vezi bio u rijalitiju, a i pre rijalitija. Fran i Paula su imali brojne probleme i raskinuli su.

Sanja se približila Franu, ali ne dovoljno da osvoji njegovo srce. To što se Sanja muva sa nekim drugim, još muškarcem, njenoj bivšoj devojci je jako teško palo, jer je bila tu i sve to posmatrala. Bilo je očigledno da Matora Sanju još uvek voli uprkos svemu.

Kap koja je prelila čašu u Sanjinom i Matorinom odnosu, bilo je Sanjino zbližavanje s Anđelom Rankovićem. Sanja se nakon Frana, zaljubila u Anđela, koji je bio jedan od najpoželjnijih mušakaraca u rijalitiju.

Međutim, problem je bio u tome što je Anđelo, pre svega, bio veliki drugar Jovane Tomić Matore. Ipak, emocije su nadvladale njega i Sanju i oni su bili zajedno.

Matora je to doživela kao veliku izdaju od strane svog prijatelja i bivše devojke. Nije mogla da veruje da su oni zajedno, a ranije, kada su Sanja i Matora bile u vezi, čak su izlazile s Anđelom i njegovom tadašnjom devojkom Teodorom Džehverović. Tada je nastala prava drama u rijalitiju između ovog trojca.

Iako su publika, a i Zadrugari, primetili da su se između Anđela i Sanje rodile prave emocije oni su poklekli pod pritiskom javnosti.

Tačnije, Anđelo je nakon nekoliko dana njihove veze stavio tačku na tu priču. Sanji je to mnogo teško palo, kao i Anđelu.

On jednostavno nije mogao da izdrži napade drugih učesnika rijalitija koji su ga osudili zbog toga što je mogao da bude sa Sanjom kada mu je jasno da nju Matora, njegova drugarica, još uvek voli.

Nakon veze s Anđelom, Matora je još više počela da govori loše stvari o Sanji. Posle nekog vremena, Anđelo i Matora su se pomirili, ponovo su postali drugari, a Sanja je ostala sama.

Sanja je posle toga imala avanturu sa Filipom Carom. Njih dvoje su imali seks pred kamerama, a nakon te jedne večeri Sanja je bila emotivno povređena i izložena na stubu srama.

Sve to desilo se u blizini kreveta Sanjine bivše devojke. Nakon toga, Sanji je kasnio ciklus, pa se javila sumnja da je trudna sa Filipom. U toj situaciji, on se u početku poneo veoma ružno.

Rekao je da bi prihvatio dete, ali da Sanju ne bi oženio. Ulje na vatru dolevala je Matora koja je govorila da je Sanja „kurva, drolja“ i slično. Taj period za Sanju je bio paklen sve dok test za trudnoću nije potvrdio da nije trudna.

Do kraja četvrte sezone rijalitija, imala je samo nekoliko prijatelja sa kojima se družila kao što su Rijalda, Kenan, Sandra i Nadica.

Nakon rijalitija

Po izlasku iz rijalitija, Sanja je prvo pozvala svoju majku. Bila je srećna kada je čula da je majka ne osuđuje za njene postupke, iako se nije slagala sa svim odlukama svoje kćerke u rijalitiju.

Sanja je rekla da se ne kaje zbog svoje veze sa Anđelom, ali da joj je žao što se to tako završilo, jer joj je on zaista značio.

Kada su zajedno gostovali u emisijama posle rijalitija, Anđelo je govorio loše stvari o Sanji, a isticao svoje prijateljstvo sa Matorom. Sanja je smatrala da je upravo njena bivša devojka ta koja je Anđelu „napunila“ glavu i da se on zbog toga okrenuo od nje.

Kada je u pitanju Filip Car, rekla je da je on bio njeno najveće razočarenje. To joj nije trebalo i njega su joj zamerili i prijatelji, a i majka. Odlučila je da sa njim više nikada neće biti u kontaktu.

Inače, Sanja je tada u medijima govorila da je njen najveći problem u rijalitiju bio taj što je ušla posle Matore. Smatra da je ona već napravila određenu sliku o njoj u rijalitiju i da zbog toga Sanja prvih pet meseci rijalitija nije mogla da ima pravog prijatelja.

Nije tražila nekog da je brani, već samo da bude tu za nju kada joj je teško. Međutim, zbog slike koju je Matora napravila o njoj, a bila je dobra sa većinom učesnika, mnogi su se ograđivali od Sanje i stajali na Matorinu stranu.

Matora je čak, kako Sanja kaže, aludirala na to da se Sanja bavila prostitucijom. Govorila joj je u svađama da kaže sa kim je bila i sa kim se viđala kada su one bile zajedno. Takođe, isticala je da postoji mogućnost da nju Sanja nikada nije volela i da je bila sa njom samo zbog interesa.

U jednom intervjuu Sanja je rekla da se ne kaje, čak ni zbog veze sa Matorom, jer joj je sa njom u tom periodu njihove dvoipogodišnje veze bilo lepo.

Međutim, rekla je da je na taj odnos stavljena velika tačka i da se preko izgovorenih reči ne može preći. Smatra da su ona i Matora loše jedna po drugu. Zbog toga je najbolje da svaka svoju sreću traži sa nekim drugim ili drugom.

Planovi za budućnost

Volela bi da nastavi sa muzikom, kupi stan, otvori svoj atelje sa haljinama i putuje kako bi se odmorila od svega. Rekla je da čak razmišlja o tome da otputuje iz Srbije i preseli se u neku drugu zemlju jer joj je svega „preko glave“.

Zanimljivo, Sanja je rekla da bi uvek rado ponovo ušla u „Zadrugu“ ako je vprodukcija pozove da učestvuje u petoj sezoni. Nakon svega što je preživela u rijalitiju, taj prostor u Šimanovcima doživljava kao svoju drugu kuću, kojoj se uvek rado vraća.

Sanja Stanković na društvenim mrežama

InstagramSanja @ Instagram