Vlatka Pokos

Kratke informacije

Ime i prezimeVlatka Pokos
Datum rođenja22. Mart 1970.
Mesto rođenjaSalcburg (Austrija)
DržavaHrvatska
PrebivališteZagreb
ZanimanjePevačica, voditeljka
ŽanrPop, dance
Visina167 cm
Težina51 kg

Biografija

Vlatka Pokos je hrvatska pevačica i voditeljka. Rođena je 22. marta 1970. godine u Salcburgu, u Austriji.  Trenutno živi i studira u Kanadi.

Karijera

Muizičku karijeru je započela pobedom na festivalu „Prvi glas Koprivnice“.

1989. godine je postala članica grupe Srebrna Krila u kojoj je pevala narednih pet godina. Imali su koncerte po Evropi, u SAD-u, Kanadi i Australiji.

1994. godine je napustila grupu i počela je samostalno da nastupa. Oprobala se i kao voditeljka u emisijama koje su se prikazivale na zagrebačkoj televiziji OTV, privatnoj televiziji Mreža, nacionalnoj HTV i komercijalnoj televiziji NOVA TV. Na hrvatskoj radioteleviziji je vodila sledeće zabavno-muzičke emisije: „Sedma noć“, „Pretežno vedro“, „Zlatni gong“ i „Letnji gong“.

Vlatka je učestvovala na brojnim festivalima u ulozi pevačice i voditeljke. Uvek je bila zapažena pa je proglašena za jednu od najlepših i najbolje obučenih žena u Hrvatskoj.

Diskografija

 • „Zašto nisam miljenica sudbine“ (1991., sa grupom Srebrna Krila);
 • „Ljubi me noćas“ (1994., sa grupom Srebrna Krila);
 • „Petak“ (1995.);
 • „Vlatka“ (1998.);
 • „Na dohvat ruke“ (2005.).

Festivali

 • 1993. „Vino ljubavi“ (Zadarfest), „Ljubi me noćas“ (Split);
 • 1994. „Do viđenja“ (Zadarfest), „Ako se ikada sjetiš“ (Split);
 • 1997. „Ljubav je tu“ (Split);
 • 1998. „Ja te ljubim“ (Hrvatski radijski festival);
 • 2002. „Ja te dobro znam“ (Zadarfest);
 • 2003. „Poljubi me“ (Hrvatski radijski festival);
 • 2004. „Što si me učinio takvom“ (Hrvatski radijski festival);
 • 2005. „Ruke su mi vezane“ (Hrvatski radijski festival);
 • 2006. „Najbolje“ (Dora);
 • 2006. „Ja još imam potrebu“ (Hrvatski radijski festival);
 • 2008. „Oči danju skrivam“ (Hrvatski radijski festival);
 • 2009. „Dlanom o dlan“ (Hrvatski radijski festival);
 • 2010. „Kako god bilo“ (CMC festival).

Vlatkini najveći hitovi su Metak, Ne trazim ništa i Na dohvat ruke. Celi album „Na dohvat ruke“, izdan 2005., je bio jako uspješan.

Filmografija

2007. godine je tumačila ulogu Sofije Frajt u seriji „Zauvijek susjedi“ i glumila je sebe u komediji „Nad lipom 35“.

Lični život i obrazovanje

Detinjstvo je provela u Sokolovcu, opštini u severozapadnom delu Hrvatske. Tokom drugog razreda srednje škole seli u Zagreb. Maturirala je u Centru za kulturu i umjetnost, današnjoj II gimnaziji. 2012. je upisala fakultet, turistički menadžment na VERN-u.

Sa 45 godina uspela je da bude najbolji student treće godine, gdje je sve ispite položila iz prve i sa najvećom mogućom ocjenom. Trenutno na Sheridan Collegu u Kanadi studira na odseku Advertising and Marketing Communications.

Početkom devedesetih je pet godina bila sa Antoniom da Silvom i sedam godina sa preduzetnikom Zlatkom Maletićem. Njega je tužila sudu jer je želela da se njihova veza proglasi vanbračnom kako bi ostvarila imovinska prava. Ipak od tužbe je odustala zbog medijskog i društvenog mobinga.

2001. godine je započela vezu sa 58-godišnjim Josipom Radeljakom Dikanom, hrvatskim preduzetnikom i pripadnikom džet seta.  Venčali su se 2006. godine.  U junu 2007. su se razišli.

2010. godine je objavila autobiografiju „Život u raju“ koju je sama napisala za dva meseca. U njoj je otkrila detalje iz bračnog života opisavši njihovu prvu svađu. Knjiga je prodana u preko 25000 primeraka.

Početkom 2015. godine se zaljubila u bivšeg ličkog manekena, Ivicu Biljana. Pošto on živi i radi u Kanadi, vezu su održavali preko telefona i društvenih mreža. Često su išli jedno kod drugog, ali krajem godine su se rastali. Ivica je izjavio da je Vlatka bila ljubomorna i da ga je kontrolisala. Takođe su mu zasmetale mnoge stvari koje je pročitao u njenoj knjizi pa je shvatio da takvu ženu ne želi da upozna sa svojim sinovima.

Vlatka je izjavila da želi da proda stan i da se iseli iz Hrvatske. Međutim, 2016. godine je trebala da se vrati na HTV, ali nije se našla u postavi za emisiju „Dobro jutro, Hrvatska“.

Vlatka je visoka 167 cm i teška 51 kg. Za njen dobar izgled zaslužan je zdrav način života. Ona svaki dan trči po šest kilometara i trenira kik boks dva puta nedeljno.

Tečno govori engleski i italijanski, a snalazi se dobro i sa njemačkim i francuskim.

Reference:

http://www.diskografija.com/sastav/vlatka-pokos.htm
http://dnevnik.hr/showbuzz/inmagazin/zvijezde-i-fakultetske-diplome-vlatka-pokos-najbolja-studentica-trece-godine-turistickog-menadzmenta—327191.html
http://www.24sata.hr/show/upisala-fakultet-vlatka-pokos-s-42-godine-postala-brucosica-285807
http://www.story.hr/vlatka-pokos-i-ivica-biljan-novi-korak-u-vezi-267421

Vlatka Pokos na društvenim mrežama

InstagramVlatka @ Instagram
TwitterVlatka @ Twitter
LinkedInVlatka @ LinkedIn
YoutubeVlatka @ YouTube