Željko Stojanović

Kratke informacije

Ime i prezimeŽeljko Stojanović
Datum rođenja24. Oktobar 1987.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeKonobar

Biografija

Željko Stojanović je planer žurki i jedan od blizanaca koji se proslavio učešćem u srpskom i francuskom rijaliti programu „Veliki brat“. Rođen je 24. oktobra 1987. u Beogradu. Od porodice ima oca, majku i brata blizanca Žarka.

Nezgoda sa okom

U Srbiji je živeo do svoje pete godine kada ga je drug iz vrtića slučajno pogodio strelom u levo oko. Radi lečenja, porodica se preselila u Francusku gde su i ostali. Prvih pet godina nisu imali papire, ali Željko je tu završio osnovnu školu i gimnaziju.

Kao mali je išao na folklor, a zatim je trenirao boks i postigao uspeh uprkos tome što ima stakleno oko. Nakon toga je počeo da organizuje žurke u čemu se dobro snašao s obzirom da mu je hobi da posećuje kafiće i kafane.

Za razliku od Žarka, Željko ima kratak fitilj i brzo plane. Nakon desete godine brinuo se o bratu koji se često uvaljivao u probleme. Željkov moto je: „Lud čovek danas je genije sutra“.

On je oduševljen životom u Beogradu i smatra da su ljudi ljubazniji i pristupačniji nego u Parizu. Kaže da su Srpkinje mnogo više i lepše od Francuskinja zbog čega se teško koncentriše.

Željko je radio u porodičnom restoranu, a zatim je učestvovao u francuskom „Velikom bratu“ gde je došao do finala. Ipak, nije pobedio, ali je stekao veliko iskustvo koje će mu koristiti u sličnim takmičenjima.

2013. godine je učestvovao u srpskom „VIP Velikom bratu“, a prvo mesto i 50.000 evra su pripali njegovom bratu Žarku. Željko je bio blizak sa starletom Avom Karabatić za koju je izjavio da mu se napolju nikada ne bi dopala. Prozivao je Soraju koju smatra sponzorušom i Maju Nikolić za koju kaže da je luda. Dobro se slagao sa Milićem Vukašinovićem, pevačicom Anetom Nakovskom i manekenkom Nevenom Milićević.

Braća su izjavila da će novac dati roditeljima kako bi sagradili stanove u Francuskoj koje će kasnije izdavati. Željkovi planovi su bili da organizuje francuske žurke u Srbiji. Iste godine je snimio rep pesmu „Encore“ u saradnji sa grupom Lubee Game. Lokacije za spot su beogradski splavovi, a Željko je pevao i na srpskom i na francuskom jeziku.

Takođe su ušli u francuski rijaliti „Ostrvo istine“ koji se snimao na Tahitiju. Žarko je izjavio da su se lepo proveli i da je Željko bio u vezi sa jednom od učesnica. Pošto nemaju nameru da prekinu rijaliti karijere, rekli su da će ući na „Farmu“, ali se to nije dogodilo.

2015. godine Željko je postao učesnik „Parova“. Tamo su ga drugi takmičari doveli u vezu sa Brendonom, ali njih dvojica su to oštro demantovali. Željko je izjavio da se zaljubio u glumicu Anđelu Lakićević koja je simpatija Mikija Đuričića. Kada su Anđela i Željko plesali, Miki je udario Željka zbog čega su obojica završili u izolaciji. Sa mnogima se sukobio, a fizički su ga napali Marko Perović, Gastozz i Matora. Zbog telesnih povreda morao je operisati kilu, nakon čega je vraćen u reality na post operativnu negu.

Željko Stojanović na društvenim mrežama

TwitterŽeljko @ Twitter