Ana Bučević

Kratke informacije

Ime i prezimeAna Bučević
Datum rođenja1978.
Mesto rođenjaSplit
DržavaHrvatska
ZanimanjeKineziolog, motivaciona govornica

Biografija

Ana Bučević je hrvatska motivaciona govornica. Rođena je 1978. godine u Splitu. Živi na relaciji Beograd – Split.

Detinjstvo i obrazovanje

Ana Bučević je rođena 1978. godine u Splitu. U rodnom gradu je odrastala uz roditelje, sestu blizankinju Nadu i sedam godina starijeg brata.

Ana je 2003. godine diplimirala kineziologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. Sa sestrom Nadom, koja je završila isti fakultet, otvorila je sportski studio.

Saradnju sa privatnom osnovnom školom Libar u Splitu započela je 2009. godine. Taj projekat vodio je novom – u saradnji sa Centrom za osobnu izvrsnost, pokrenula je projekat pod nazivom „Safari duha“, koji je podržalo i Ministarstvo prosvete, nauke i sporta Republike Hrvatske.

Dve godine je uređivala i vodila edukativnu televizijsku emisiju „Safari duha“ na regionalnoj televiziji „TV Dalmacija“. Pisala je kolumne za nekoliko hrvatskih portala. Autorka je popularnog „Ju Tjub“ („YouTube“) kanala „Safari duha“.

 

Karijera

Ana se od 2012. godine bavi motivacionim govorništvom i organizuje seminare širom zemlje i regiona. Često drži i tim bilding (team building) programe u kompanijama.

Do 2021. godine napisala je nekoliko knjiga koje su vrlo čitane u Hrvatskoj i regionu.

Prvu knjigu pod naslovom „Safari duha – knjiga o mudrosti odgoja“ Ana je objavila 2011. godine. Posvetila ju je roditeljima.

Četiri godine kasnije objavila je knjigu „U Vortexu ostvarenih želja“, u kojoj govori o važnosti Zakona privlačenja.

Ana je 2015. postala jedan od osnivača BigU Akademije za Hrvatsku, međunarodne online edukacione platforme na kojoj se nalaze predavanja sa temom razvoja, poslovnog i ličnog.

„Što (ni)je ljubav“ naslov je Anine treće knjige koju je objavila 2017. godine. Ni ovog puta uspeh nije izostao, pa je i ovaj knjiga postala bestseler. Iste godine je postala službena ambasadorka WWF Adria („Worl Wide Fund for Nature“ – Svetski fond za prirodu).

Iste godine izdavačka kuća „Karupović“ je objavila njene knjige „Vjerujem u čuda I“ i „Vjerujem u čuda II“. Ostvarila je saradnju sa izdavačkim kućama „Delfi“ i „Vulkan“, koje su takođe objavile njene knjige.

Bučević je 2018. godine objavila šestu knjigu pod naslovom „Biti i imati“. Ovog puta ju je posvetila odgovoru na pitanje kako promenom vibracije možemo da postignemo finansijsku slobodu.

Naredne godine se u knjižarama u Hrvatskoj i regionu pojavila njena knjiga pod naslovom „Dnevnik svjesnog autora“, a naredne godine svoju publiku „počastila“ je priručnikom „Umijeće kreiranja realnosti: vodič za svjesne kreatore“.

Svoj „Ju Tjub“ kanal pod nazivom „Safari duha“ pokrenula je u maju 2013. godine. Od tada do danas, septembar 2021. godine, „zaradila“ je preko 250 hiljada stalnih pratilaca, dok njeni klipovi broje više od 133 miliona pregleda. Najpopularniji video na njenom kanalu nosi naziv „Vođena meditacija za privlačenje novca, ljubavi i radosti“ broji preko tri miliona pregleda.

Ana Bučević organizuje seminare i vebinare tj. internet prezentacije na temu „Od misli do manifestacije“, a zainteresovanost za to što radi raste iz dana u dan. Poslednjih nekoliko godina organizuje „Vortex Cruise“, ekskurziju sa ciljem da ljudima pruži „jasnoću o kreiranju vlastitog života kroz praksu[1]„.

Kontroverze

U proleće 2019. godine Bučević se našla u žiži hrvatske javnost zbog krivične prijave koju je psihijatar i psihoterapeut Herman Vukušić podneo protiv nje zbog „nadrilekarstva“. Vukušić je utvrdio da svojim pratiocima savetuje da ne koriste lekove koje im propisuju stručnjaci, što je smatrao vrlo opasnim[2].

Usledila je kampanja domaćih medija protiv Bučevićeve, a u tome su prednjačili listovi „Jutarnji“ i „Večernji“. Ana se „branila“ izjavama da nikada nikom nije sugerisala da ne koriste terapiju, nego im savetovala da i pored toga pokušaju da pomognu sami sebi. Koliko je poznato ovaj slučaj nije dobio sudski epilog.

Privatni život

Ana Bučević je rođena 1978. godine u Splitu. S obzirom na to da sa svojom publikom komunicira, između ostalog i putem društvenih mreža i tvrdi da je potpuno iskrena dok govori o sebi, njeni pratioci znaju mnogo toga o njenom privatnom životu.

Pre nego što se 14. februara 2014. godine udala za Splićanina Sašu Dvornika, Ana se dva puta udavala i iz prvog braka ima ćerku Ani. U julu 2014. godine dobili su sina Lukasa. Supružnici su se brzo suočili sa velikim izazovom, jer je Saši dijagnostikovan rak, zbog koga je bio podvrgnut komplikovanim operacijama.

Pored toga što su uspeli da prevaziđu taj zdravstveni problem, supružnici su tu priču uvrstili u Anina predavanja i dobili još veći broj pratilaca.

Važili su za skladan par sve dok polovinom 2019. godine nisu objavili da se razvode. Saša je tu informaciju podelilo na svom profilu na društvenoj mreži „Fejsbuk“ („Facebook“), a Ana je ubrzo nakon toga potvrdila informaciju da više nisu zajedno.

Dvornik je u velikom intervjuu splitskom listu „Slobodna Dalmacija“ ispričao svoju verziju njihove ljubavne priče. Naime, on je kazao da njihov brak ne funkcioniše na pravi način još od 2017. godine, ali da je kulminiralo 23. februara 2019. godine kada je Ana tražila da potpiše predbračni ugovor. Tada je navodno saznao i da je od njega skrivala svoje prihode, te da je počela da deli imovinu na „moje“ i „tvoje“.

On je otišao i korak dalje te je kazao da ga je, sada već bivša supruga, „namagarčila“ i da je njegova priča o borbi s opakom bolešću „poslužila njenoj paklenoj mašineriji[3]“.

Dvornik je u razgovoru sa novinarima kazao da će napisati knjigu u kojoj će otkriti celu istinu o njihovom životu, braku, ali i načinu poslovanja.

Ana je na svom „Fejsbuk“ profilu napisala da je saznala da je Saša neke izbore donosio bez njenog znanja i da je to imalo štetne posledice po njihovo porodicu, da je pokušala da ga „osvesti“ i da mu pomogne, ali u tome nije uspela.

Krajem sedmog meseca 2019. godine ponovo se oglasio statusom „… i tako poznata autorica knjige o mudrosti odgova i nakon što joj sin tatu nije ćuo niti video 30 dana, na sreću bliži se kraj god. odmora…“

Tom prilikom je kazao da je obavestio nadležne organe o tome, te nije propustio priliku da njene videe nazove lažima i prevarama[4].

Polovinom 2020. godine hrvatski mediji su objavili da je Ana u tajnoj vezi sa džez muzičarem Markom Nikolićem. Marko je takođe razveden i sâm je otac troje dece, a živi i radi u Beču. Vezu su potvrdili već u septembru zajedničkom fotografijom na društvenim mrežama.

Bibliografija

Knjige

  • 2011. Safari duha – knjiga o mudrosti odgoja
  • 2015. U Vortexu ostvarenih želja
  • 2017. Što (ni)je ljubav
  • 2017. Vjerujem u čuda I
  • 2017. Vjerujem u čuda II
  • 2018. Biti i imati
  • 2019. Dnevnik svjesnog autora
  • 2020. Umijeće kreiranja realnosti: vodič za svjesne kreatore

Reference

[1] https://anabucevic.com/vortex-cruise/

[2] https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/pad-ane-bucevic-hrvatske-kraljice-self-helpa-optuzena-da-ugrozava-zdravlje-ljudi-odgovara-nisam-nadrilijecnica-moj-cilj-je-samo-budenje-svijesti-8639960

[3] https://net.hr/hot/zvijezde/suprug-ane-bucevic-istresao-prljavi-ves-jedina-vibracija-koju-ona-zna-je-beskrupulozna-proizvodnja-novca-4933251e-b1c4-11eb-aae5-0242ac13004b

[4] https://story.hr/Celebrity/a84629/Suprug-Ane-Bucevic-Sina-nisam-vidio-30-dana.html

Ana Bučević na društvenim mrežama

FacebookAna @ Facebook
InstagramAna @ Instagram
YoutubeAna @ YouTube